21 / 05 / 2024

ısıtma yöntemleri nelerdir

ısıtma yöntemleri nelerdir

Yapılarda ısı vererek sıcaklığı yükseltme işlemi "Isıtma" olarak tanımlanıyor. Isıtma sistemleri ve detayları haberimizde yer alıyor.

Kira sözleşmesinin feshi nasıl olur? Kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Kira sözleşmesini feshetme yöntemleri nelerdir? İşte haberin detayları!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nedir? Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi şartları nelerdir?

Bir taşınmazın sözleşmede belirtilen koşullar ile ileri bir tarihte devrini amaçlayan ve iki tarafa da borç yükleyen sözleşmelerden biri de gayrimenkul satış vaadi sözleşmesidir. Peki, Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi şartları nelerdir? İşte tüm detaylar...

İran'ın para birimi dolar karşısında yüzde 35 değer kaybetti!

İran'ın para birimi tümen, yıl başından bu yana dolar karşısında yüzde 35 değer kaybına uğradı.

İngiltere'de konut fiyatları Mayıs'ta yüzde 1,7 düştü! 

Nationwide konut fiyatları endeksi verilerine göre, İngiltere'de konut fiyatları, Mayıs'ta yüzde 1,7 oranında düştü. Bu düşüş, son 11 yılın en sert düşüşü olarak kaydedildi...

Ev kredisi mi tasarruf yöntemleri mi daha mantıklı?

Ev almak isteyenler, ''Ev kredisi mi tasarruf yöntemleri mi?'' sorusunun yanıtını merak ediyor. Gelir durumunuz iyi ve hiçbir harcamanızdan kısmak istemiyorsanız, almak istediğiniz evi konut kredisi olanakları ile satın alabilirsiniz. 

Erensan TR MIX ile ısıtma sistemleri geleceğin teknolojisiyle tanıştı!

Basınçlı Kap ve Kazan Sektörü’nün ülkemizdeki öncü markalarından olan Erensan, düşük NOx emisyon değerlerine sahip, çevre dostu TR MIX (Premix Brülörlü Paslanmaz Çelik Yer Tipi Yoğuşmalı Sıcak Su Kazanı) ile ısıtma sistemlerinde teknoloji dönemini başlatıyor.

Alarko GYO Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Yüksel Varol, emekli oldu!

Alarko GYO'nun Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Yüksel Varol, emeklilik prosedürü gereğince emekli oldu.

Balıkesir Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi yıkılıp yeniden inşa edilecek!

Yırcalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı’nın Balıkesir'deki Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi yıkılıp yeniden depreme dayanıklı olarak inşa edilecek...

Antalya’daki iki otelin kaçak kısımları yıkıldı!

Antalya Kemer’de iki otelin imara aykırı olarak inşa edilen kısımları yıkıldı. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu yaptığı açıklamada, imara uygun olmayan yapılaşmalara izin vermeyeceklerini söyledi.

Evinizi güçlendirmenin yöntemleri ve uygulamaları!

Elazığ'da meydana gelen 6.7 büyüklüğündeki deprem sonrasında riskli binalar yeniden gündeme geldi. Riski aza indirmenin yöntemleri de bulunuyor. Binanızı güçlendirerek, hasarın ya da büyük bir yıkımın önüne geçebilirsiniz. İşte evinizi güçlendirmenin yöntemleri ve uygulamaları...

Argeplano Proje Süreç Yönetimi Anonim Şirketi kuruldu!

Argeplano Proje Süreç Yönetimi Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hayati Küçük tarafından kuruldu.

39 maddede site kurul toplantıları süreç yönetimi 5!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "site kurul toplantıları süreç yönetimi 5" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

39 maddede site kurul toplantıları süreç yönetimi 4!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "site kurul toplantıları süreç yönetimi 4" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

ısıtma yöntemleri nelerdir Haberi

ısıtma yöntemleri nelerdir

Isıtma sistemleri!

Yapılarda, dairelerde ortama uygun sıcaklığın oluşturulması için farklı ısıtma sistemleri kullanılıyor. Söz konusu ısıtma sistemlerinin kapsamında bölgesel ısıtma, direkt ısıtma, dolaylı ısıtma, döşemeden ısıtma, endirekt ısıtma, merkezi ısıtma ve panel ısıtma seçenekleri bulunuyor.


Isıtma işlemi, herhangi bir ortamdaki sıcaklığı ısı vererek yükseltme amacı ile yapılıyor.


Isıtma sistemleri..

* Bölgesel ısıtma; binaları, kentin belirli bir yerindeki ısıtma santrali aracılığı ile ısıtma yöntemi olarak karşımıza çıkıyor.

* Direkt ısıtma; bir hacmin, içinde bulunan elektrik, gaz, gazyağı ya da kömür sobası gibi bir ısı kaynağından ısıtılması direkt ısıtma olarak nitelendiriliyor.

* Dolaylı ısıtma; Hacimlerin, uzaktaki bir ısıtma merkezinden dağıtılan buhar, su ya da sıcak hava ile ısıtılmasını ifade ediyor.

* Döşemeden ısıtma; bir döşemenin, içindeki sıcak su boruları ile ya da özel elektrik kabloları ile ısıtılmasıdır.

* Endirekt...