21 / 05 / 2024

İskan Bakanlığı Teftiş Kurulu

İskan Bakanlığı Teftiş Kurulu

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teftiş Kurulu Yönetmeliği 31 Ağustos 1991 tarihinde 20977 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teftiş Kurulu Tüzüğünün uygulanmasına ilişkin esasları belirliyor...

Sağlık Bakanlığı personel alımı! KPSS puanı 2022 yılına ait olsa bile işe alınacak!

Sağlık bakanlığı 30 müfettiş yardımcısı alımı yapacağını yayınladı. Yapılacak alımlar Teftiş Kurulu Başkanlığı adına olacak. Alımlar Ankara’da gerçekleştirilecek. Alım için tarihler belli oldu. İşte tüm detaylar…

MEB 750 eğitim müfettiş yardımcısı başvuruları nasıl yapılır? Eğitim müfettiş yardımcısı başvuru tarihi…

Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, yapacağı sözlü ve yazılı sınavın ardından 750 eğitim müfettiş yardımcısı alımı yapacağını duyurdu. 160 Türk lirası başvuru ücretinin ödenmesinin ardından 16-27 Mayıs tarihlerinde MEB’in internet sayfasından başvurular alınacak. 

Ticaret Bakanlığı'ndan çimentoda fahiş fiyat incelemesi!

Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı, son zamanlarda sık sık gündeme gelen çimento sektörüyle ilgili araştırma ve inceleme başlattı.

İBB'nin aldığı araziler için incelemeyi Bakanlık müfettişleri yapacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Teftiş Kurulu, geçmiş dönemde İBB’nin AKP’li ilçe belediyelerinden aldığı 13 adet parselin alınma sebebini araştırmak için harekete geçmişti. Bu amaçla 13 dosya açılmıştı, o dosyalar bakanlık müfettişleri tarafından incelenecek. 

İsrail Kudüs'ün kuzeyinde 9 bin konut inşa ediyor!

İsrail Bölge Komitesi'nin, İnşaat ve İskan Bakanlığının Kudüs’ün kuzeyinde 9 bin konutluk bir Yahudi yerleşim birimi harekete geçti. 

Koray Aydın: İzmir Depremi ile Marmara depremini karşılaştırmak trajikomiktir!

17 bin vatandaşın hayatını kaybettiği 133 bin binanın ise enkaz olduğu 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi döneminde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı koltuğunda olan Koray Aydın, İzmir depremi ile Marmara depremin karşılaştırılmasının trajikomik olduğunu dile getirdi. 

Konut fiyatları için bakanlık devreye girdi!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, konut kredisi faizlerindeki indirimler sonrasında artan fiyatlara ilişkin bir çalışma yapıldığını, Teftiş Kurulu ile Hazine ve Maliye Bakanlığının müfettişlerinin birlikte çalıştığını belirtti...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Yönetmeliği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Yönetmeliği, bugünkü 30823 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Yönetmeliği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Yönetmeliği, 30823 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İsrail'in Gazze saldırılarında evi yıkılanlara kira yardımı yapılacak!

Gazze'deki Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği son saldırılarda evleri tamamen yıkılanlara 6 aylık kira yardımı yapılacak...

Gazze saldırılarında 30 konut yıkıldı!

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği son hava saldırıları sonucunda 30 konutun tamamen yıkıldığını binlercesinin zarar gördüğünü kaydetti.

Muhittin Abacıoğlu kimdir?

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı E. Başmüfettişi Muhittin Abacıoğlu kimdir? Muhittin Abacıoğlu bugüne kadar hangi işlere imza attı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 20 müfettiş yardımcısı alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığında görevlendirilmek üzere 20 müfettiş yardımcısı alımı yapacak. Kadroya yazılı ve sözlü sınavla atama gerçekleştirilecek. 

İskan Bakanlığı Teftiş Kurulu Haberi

İskan Bakanlığı Teftiş Kurulu

BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI TEFTİŞ KURULU YÖNETMELİĞİ


BİRİNCİ BÖLÜM: Amaç, Kapsam ve Deyimler


    Amaç

    Madde 1 - Bu Yönetmelik, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teftiş Kurulu Tüzüğünün uygulanmasına ilişkin esasları belirlemek amacıyla düzenlenmiştir.


    Kapsam

    Madde 2 - (Değişik: RG 1/6/2001-24419) Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teftiş kurulu Tüzüğünün uygulanmasına ilişkin hususlarla, sınav kurullarının çalışma usul ve esasları, giriş sınavı, müfettiş yardımcılarının yetiştirilmesi ve yeterlik sınavı, raporların düzen


    lenmesi, cevaplandırılması ve izlenmesi, teftiş defteri ve dosyasının şekli, tutulması ve saklanmasına ilişkin hükümler bu Yönetmelikte gösterilmiştir.


    Deyimler

    Madde 3- Bu Yönetmelikte geçen;

    Bakanlık Bayındırlık ve İskan Bakanlığı,

    Bakan Bayındırlık ve iskan Bakanı,

    Başkanlık Bayındırlık ve iskan Bakanlığı Teftiş kurulu Başkanlığı,

    Kurul Bayındırlık ve...