25 / 07 / 2024

iskan dışındaki alanların imar yönetmeliği

iskan dışındaki alanların imar yönetmeliği

İskan dışındaki alanlarda, gerekli şartlara uyulmak kaydıyla bir ailenin oturmasına mahsus bağ ve sayfiye evleri, kır kahvesi, lokanta ve bu tesislerin müştemilat binaları yapılabiliyor. İşte iskan dışı alanlarda uygulanacak esaslar..

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi yönetmeliğinde değişiklik! Hızlı yıkım için yeni karar Resmi Gazete'de!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Başkanlığının, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmenliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 32552 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kredi kartından altın ve döviz alanlar dikkat! Kartınız her an kapanabilir

Enflasyonla mücadele kapsamında atılan sıkılaştırma adımlarına bir yenisi eklendi. Ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kredi kartından altın ve döviz alanların kartlarının her an kapanabileceğini bildirdi.

Finansal kesim dışındaki firmaların net döviz açığı 2,4 milyar dolar azaldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, finansal kesim dışındaki firmaların net döviz pozisyonu açığı, Şubat ayında 86 milyar 798 milyon dolar oldu.

Buğday fiyatlarındaki düşüş ekmek fiyatlarını etkileyecek mi? Buğday kaç TL? İşte 11 Ekim 2022 fiyat listesi

Buğdayın Chicago borsasında işlem gören vadeli kontratları dünkü seansta kaydettiği üç aylık zirveden düştü. Fakat Karadeniz arzına ilişkin endişeler fiyatlara destek oldu. Buğday fiyatlarındaki düşüş ekmek fiyatlarını etkileyecek mi? Buğday kaç TL? İşte 11 Ekim 2022 fiyat listesi

Afet riskli alanların dönüştürülmesine ilişkin faiz destekli kredide anapara üst limiti yükseltildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi kapsamında hak sahipliği esas destek sağlanacak kredi anapara tutarı üst limiti yükseltildi.

2021 yılında Türk yatırımcıların yurt dışındaki yatırımları ne kadar?

Türk yatırımcıların 2021 sonunda yurt dışında ne kadar yatırım yaptıkları belirlendi. İşte 2021 sonu itibariyle Türk yatırımcıların yurt dışındaki yatırım rakamları!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sözleşmeli personellerine yeni düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Uygulamalarında çalışan sözleşmeli personeller için yeni bir düzenleme yapıldı.

Kentsel dönüşüme yeni öneri! Kent dışı konut alanları! 

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ederken, yeni hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projeleri için çözüm önerileri sunuluyor. Bu önerilerden biri de kent dışı konut alanlarında yeni dönüşüm çalışmaları oldu.

O bölgeler öncelikli dönüşüm kapsamına alınıyor!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi riskli yapılan tespiti ve kentsel dönüşüm teşvik edilecek.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

FLO yurt dışındaki 105’inci mağazasını hizmete açtı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden FLO Mağazacılık, yurt dışındaki 105’inci mağazasını hizmete açtı.

Kentsel dönüşüm mağdurlarına müjdeli haber!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile kentsel dönüşüm mağduriyetleri önlenecek.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlâk Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

iskan dışındaki alanların imar yönetmeliği Haberi

iskan dışındaki alanların imar yönetmeliği

İskan dışı alanlarda uygulanacak esaslar!

3194 sayılı İmar Kanunu ile birlikte yürürlüğe giren Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde, "Belediye ve Mücavir Alan Sınırları İçinde ve Dışındaki Yerleşme Alanı Dışında Kalan (İskân Dışı) Alanlarda Uygulanacak Esaslar"a yer veriliyor. 


Bu alanlarda yapılacak ifraz ve tevhid işleri ile yapı şartları, bu yönetmelikte açıklanıyor. İskan dışındaki alanlarda, gerekli şartlara uyulmak kaydıyla bir ailenin oturmasına mahsus bağ ve sayfiye evleri, kır kahvesi, lokanta ve bu tesislerin müştemilat binaları yapılabiliyor.


İfraz ve Tevhid İşleri:

Madde 62- (Değişik:RG-2/9/1999-23804) Üst ölçek planı bulunmayan iskan dışı alanlarda yapılacak ifrazlardan sonra elde edilecek her parsel (5000) m2 den küçük olamaz. Bu parsellerin tapu kadastro veya tapulama haritasında bulunan kamu eline geçmiş bir yola, yapılan ifrazdan sonra en az (25.00) m. cephesi bulunması zorunludur. Parselden...