28 / 04 / 2024

İskan harcı kime aittir

İskan harcı kime aittir

İskan belgesi, yapı tamamlandıktan sonra belediyeden alınması gereken yapı kullanma izni oluyor. İskan alınabilmesi için gerekli belgelerin temini ve iskan harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan harcı kime aittir?

İskan harcı hesaplama fiyatları 2015!

Ruhsatı olan binalar için proje ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye iskan raporu deniyor. İşte, iskan harcı hesaplama fiyatları 2015!

İskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan ruhsatı hukuki olarak bir binanın oturulabilir olması için zorunlu bir belgedir. Bu belgeyi alabilmek için belirlenen harç bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan harcı 2017!

İskan belgesi, bir inşaat bittikten sonra yapının kullanılabilmesi için alınan izin belgesi oluyor. Bu belge müteahhit tarafından alınıyor. İşte iskan harcı 2017..

Bina iskan harcı 2016!

Bir arsa üzerinde inşaat çalışması tamamlanan yapının kullanılabilmesi için iskan gerekli oluyor. İskan olmadan, taşınmaz inşaatı resmi olarak bitmiş kabul edilmiyor. Peki, bina iskan harcı 2016 ne kadar?

İskan harcı nereye ödenir?

İskan, gayrimenkulün tasdik edilmiş projesine uygun yapılıp bitirilmesi durumunda, ilgili belediyece veriliyor. Bunun için harç da ödeniyor. Peki, iskan harcı nereye ödenir? İşte yanıtı..

İskan harcı hesaplama fiyatları 2016!

İnşaat çalışmaları sona eren ve oturuma hazır hale gelen taşınmaz mallar için iskan alınması gerekiyor.İskan için başvuru harçlarının da yatırılması gerekiyor. Peki, iskan harcı hesaplama fiyatları 2016 ne kadar?

İskan harcı kime aittir?

İskan belgesi, yapı tamamlandıktan sonra belediyeden alınması gereken yapı kullanma izni oluyor. İskan alınabilmesi için gerekli belgelerin temini ve iskan harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan harcı kime aittir?

Ev tapusunun kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Taşınma satın alma aşamaları sırasında alıcının tapu ve tapu sahibi ile ilgili bazı hususları araştırması gerekiyor. Siz de bu noktada, "Ev tapusunun kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim?" diyorsanız işte yanıtı..

Ferdileşme tapu harcı 2014!

Ferdileşme işlemi, kooperatifin ortaklarına dağıtacağı gayrimenkullerin ortaklar adına tescil edilmesi oluyor. Peki, ferdileşme nasıl yapılır? Ferdileşme tapu harcı ne kadar? İşte ferdileşme tapu harcı 2014 oranları...

Konut kredisi kime ödenir?

Konut kredisi, satın alınacak konut ya da arsa gibi taşınmazların banka tarafından ipotek altına alınarak, değerine karşılık verilen kredi olarak ifade ediliyor. Peki, konut kredisi kime ödenir?

İpotek fek harcı nereye yatırılır?

Konut kredisi borcunun tamamı ödendikten sonra konutun üzerindeki ipoteğin kaldırılması için banka tarafından hazırlanan yazıya ipotek fek yazısı deniyor. İpotek fek harcı nereye yatırılır?

İhalede tapu harcı ne kadardır?

Gayrimenkullerin alım satım işlemlerinde ne kadar harç ödenmesi gerektiği hususu Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından "Tapu ve Kadastro İşlemlerinden Alınacak Harçlar" tablosunda açıklanıyor. Peki, ihalede tapu harcı ne kadardır?

Tapu satış masrafları kime ait?

Gayrimenkullerin alım satım işlemleri için, tapu dairesinde verilen hizmetin karşılığında tapu masraflarının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu satış masrafları kime ait? Tapu masraflarını kim ödemek zorunda?

Tapu alım satım harcı yüzde kaç?

Tapu dairesinde verilen tapu devir hizmeti karşılığında alıcıdan ve satıcıdan belli oranlarda tapu alım satım harcı talep ediliyor? Peki, tapu alım satım harcı yüzde kaç?

İskan harcı kime aittir Haberi

İskan harcı kime aittir

İskan harcı kime aittir?

Belediyenin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni Birimi tarafından düzenlenen, binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren, ruhsat bilgilerini, inşaat bitim tarihini, tapu kaydını, adresini, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, arsa paylarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahiplerini gösteren belgeye İskan Ruhsatı deniyor. 


İskan belgesini binanın müteahhidinin alması gerekiyor. İskan raporu almak için inşaat sahibi, müteahhidi veya yetkilisi bir dilekçe ile Belediyeye başvuru yapması gerekiyor. Başvuruyu alan Yapı Kullanma izni teknik elemanları binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak yapılıp yapılmadığını yerinde kontrol ediyor.


İskan ruhsatının alınabilmesi için, ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması, yapı ruhsatı alındığı tarihinden 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması ve inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor. Peki, iskan harcı kime aittir?


İskan raporunu...