28 / 04 / 2024

iskan için nereye başvurulur

iskan için nereye başvurulur

İskan, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteriyor. Peki iskan nasıl alınır? İskan almak için nereye başvurulur? İşte iskan alma işlemleri..

2024 Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için geri sayım başladı! Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor!

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için geri sayım başladı. Peki 2024 emlak vergisi nasıl ve nereye ödenir? Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? İşte merak edilen o sorularını yanıtları ve tapu sahiplerini ilgilendiren o detaylar...

1939 yılında binalar için iskan kararı: Her bina için önceden iskan belgesi alınacak!

1939 yılında her yeni yapılan bina için kritik karar alınmış. Binalara yerleşilmeden önce iskan belgesinin alınması gerekliymiş.

Kadıköy'deki o inşaat için koruma amaçlı imar planı hazırlandı! İBB, 'kurul kararına aykırı' dedi.

İstanbul Kadıköy’de bulunan tescilli tarihi eser Sokullu Konağı ve arkasında yer alan 2 bloklu sitenin iskan ruhsatını alabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koruma amaçlı imar planı hazırladı... İşte detaylar...

Tapumu kaybettim yenisi için ne kadar ücret öderim?

Tapu kaybetmek, önemli bir meseledir ve kısa sürede halledilmesi gerekir. Bunun için ilgili yerlere müraacat etmek ve belirli bir ücret ödemek gerekir. Peki, tapu kaybedilince nereye başvurulur ve ne kadar ödenmesi gerekir? İşte 2023 yılında kaybolan tapu belgesinin yenisini çıkarma bedeli...

Noterden gayrimenkul satışı için nereye başvuru yapılacak?

Gayrimenkul satışında yeni dönem start aldı. Bu kapsamda alım ve satım işleri artık noterlerden yapılabilecek. Peki, vatandaş noterden gayrimenkul satışı için nereye başvuru yapacak? İşte detaylar...

Evlilik desteği için nereye başvurulur? Evlilik desteği nasıl alınır?

Yapılacak olan evlilik desteği hakkında ebeveynlerin yanında yuva kuracak çiftler yakından takip ediyor. 7 bin TL tutarındaki ödemeler sosyal incelemeler neticesinde ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen çiftlere ödeniyor. Evlilik desteği için nereye başvurulur? Evlilik desteği nasıl alınır?

Evde bakım maaşı ödemeleri hesaplara yattı! Evde bakım maaşı almak için aranan şartlar neler? Nereye başvurulur?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, Mart ayı için evde bakım paraları hesaplara yatırıldı. Peki kimler evde bakım maaşı alabilir? Nereye müracaat yapılır? 

Depremzede destek ödemesi yatmamış olanlar dikkat! Son kontroller için buraya gitmeniz gerek!

AFAD tarafından vaat edilen 10 bin TL'lik hane başı destek ödemesi yatmamış olan depremzedeler var. Peki desteğin yatması için nereye başvurmak gerekiyor?

2023 iftar çadırı nereye kurulacak! Yenikapı, Beşiktaş, Kadıköy ve Üsküdar için iftar yerleri belli oldu!

Ramazan ayı, sadece aç kalmak değil aynı zamanda birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek için önemli bir fırsattır. Kur'an-ı Kerim'in indirildiği bu mübarek ayda, İstanbul'da belediyeler ve hayırseverler tarafından belirlenen noktalarda iftar çadırları kurulmaktadır.

Hasarlı bina için nereye başvurulur? Bina depreme dayanıklılık testini kim yapar?

Hasarlı bina için nereye başvurulur? Bina depreme dayanıklılık testini kim yapar? soruları yaşanan Kahramanmaraş depreminden sonra sıkça sorulmaya başlandı. İşte bu soruların yanıtı!

Yatırımcı için iddialı tahmin! O yatırımın bu sene yıldızı parlayacak, yüzde 9 ila 46 arasında kazandıracak!

Hem Türkiye hem de dünya genelinde büyük belirsizliklerin yaşandığı bu dönemde, yatırımcı birikimini nereye yatıracağını araştırıyor. Peki finansal yatırımcı için en karlı araçlar bu sene hangisi olacak? Borsa, altın, tahvil ve diğerleri mi? Ancak dünyanın en büyük bankalarından biri bunların dışınd

Gıda yardımı almak için nereye başvurulur? Gıda yardımı kimlere verilir?

Gıda yardımı vatandaşların gündeminde yer alıyor. Peki Gıda yardımı almak için nereye başvurulur? İşte detaylar!

Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı için nereye başvurulur?

Prefabrik ev yaptırmak isteyip ancak durumu olmayan kişiler, prefabrik ev desteği için belli başlı sorular sormaktadır. İşte o detaylar!

iskan için nereye başvurulur Haberi

iskan için nereye başvurulur

İskan almak için nereye başvurulur?

İskan, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteriyor. Bu belge alınmadan binadaki yapılar için kat mülkiyeti alınamıyor.


İskanı olmayan yapılar resmi olarak hala inşaat olarak gözüküyor. Bu nedenle mesken abonelikleri değil, şantiye abonelikleri alınıyor. Bu nedenle mesken sahiplerine fazladan faturalandırma yapılıyor.


Peki, iskan nasıl alınır? İskan almak için nereye başvurulur?

İskan, Belediyelerin imar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri tarafından düzenleniyor. Bu nedenle gerekli belgeler ve başvuru dilekçesi ile birlikte belediyeye müracaat edilmesi gerekiyor.


İskan alma dilekçesi:


………………………… BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İMAR ve ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ’NE


…………………………/İSTANBUL


………………………… Mahallesi ……………….. Pafta ……………….. Ada ……………….. Parsel sayılı yerde bulunan binamıza iskan almak istiyoruz. İstenen belgeler yazımız ekinde olup, gereğinin yapılmasını arz ederim.


Mal Sahibi                    ...