28 / 04 / 2024

iskan kaydının alınması

iskan kaydının alınması

İskan kaydının alınabilmesi için İskan kaydı talep formu 'nun doldurularak Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'ne gönderilmesi gerekiyor. İşte iskan kaydı talep formu örneği bu haberde...

Akkuyu NGS'de inşaatın ilk reaktörünün devreye alınması için geri sayım başladı.... 

Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, ilk reaktörün işletmeye alınması için Nükleer Düzenleme Kurumunca (NDK) gerekli iznin alındığı Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) tam kapsamlı olarak ayarlama ve çalıştırma aşamalarına geçeceklerini kaydetti.

77 bin TL olan iPhone 14 Pro Max 7 bin TL'ye satılıyor: Replika cep telefonu alınır mı?

Artan döviz kuru oranları, sıfır telefon almayı giderek zorlaştırıyor ve bu durumda replika telefonlar ortaya çıkmış durumda. Ancak, replika telefonların alınması doğru bir tercih mi? İşte ayrıntılar...

Altının efendisi İslam Memiş altın almak isteyenlere seslendi! Bu rakamı görürseniz hemen alın, yoksa zarar edersiniz!

Altının efendisi İslam Memiş, altın almak isteyenlere seslenelerek hangis evieyden altın alınması gerektiğini söyledi. Bu rakamı görürseniz hemen alın, yoksa zarar edersiniz!

Dolar ve altın alımında Merkez Bankası'ndan hamle! Kur Korumalı Mevduat faizi yüzde 50 yolunda ilerliyor

Döviz talebinin yükselmesine karşılık, Merkez Bankası, bankalara verdiği dövizden TL'ye ek dönüşüm hedefini yukarı çekti. Vatandaşı döviz ve altın alımından Kur Korumalı Mevduat’a kaydırmayı hedeflediğinin dile getiren Merkez Bankası'ndan yeni hamle geldi.

Twitter Türkiye'de de altın tik dönemi başladı! Mavi, gri ve sarı tikleri kim alıyor? İşte yeni rozetlerin anlamı!

Elon Musk'ın satın alınmasının ardından Twitter'da "Altın Tik" dönemi başladı ve yapılan değişikliklerle gündeme geldi. Mavi, gri ve sarı tikleri kim alıyor? İşte yeni rozetlerin anlamı...

Daire alırken iskan masrafını kim öder?

İskan masrafına dair pek çok kişi aynı soruyu sormaktadır. Bir mülk alırken iskan masrafını kim öder? İşte merak edilen o detaylar!

Altın analistlerinden flaş altın uyarısı: Bu tarihe kadar hemen altın alın

Altın analistlerinden altın fiyatlarıyla ilgili flaş bir tahmin geldi. Altın fiyatlarının yükseleceğini ön gören analistler, kesinlikle altın alınması gereken tarih hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğde Değişiklik!

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31908 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çay, ayçiçek, şeker derken bir ürüne daha zam geliyor! Stoklar tükenmeden mutlaka alın

Türkiye'de çay, şeker ve ayçiçek yağına yapılan zamların ardından bir ürüne daha zam gelmesi bekleniyor. Buna göre yetkililer, ürünün stoklarının tükenmeden vatandaşlar tarafından satın alınmasını tavsiye etti.

İskan belgesi olmayan ev alınır mı?

Konut alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan belgesi veriliyor. Peki, iskan belgesi olmayan ev alınır mı? İşte tüm detaylar..

Güneş kreminin etiket fiyatı 400 lirayı buldu! Marketler çalınmasın diye tedbir aldı

Yazın tatilcilerin güneşlenirken güneşten korunmak için çokça kullandığı güneş kremi bu sene cüzdanları yakacak. Geçen sene 80 ile 150 lira arasında satılan ürünlerin fiyatı bu sene 400 lirayı buldu. Marketler ürünlerin çalınmasını engellemek için tedbir aldı.

Eminevim BDDK lisansını aldı! 3. Nesil Finansman Modeli devreye alındı!

Tasarruf finansını 30 sene önce Türkiye ile buluşturan ve bugün dev bir sektör haline gelmesine imkan sunan Eminevim BDDK lisansını aldı. Eminevim Genel Müdürü Sait Aytaç, BDDK lisansının alınmasıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Daire alırken iskan masrafını kim öder?

İnşaatı bitmemiş bir yapıdan konut satın alanların karşısına iskan masrafı gibi masraf da çıkabiliyor. Peki, daire alırken iskan masrafını kim öder?

iskan kaydının alınması Haberi

iskan kaydının alınması

İskan kaydı talep formu örneği!


BAŞBAKANLIK

DEVLET ARŞİVLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE

Yenimahalle / ANKARA


Aşağıda isimleri yazılı olan muris veya muris-i evvellerime ait iskân kayıtlarının çıkarılarak tarafıma gönderilmesini arz ederim.


……/……/20……

Adı SOYADI

..........


İmza

...........

Adres:

…………………………………………….……….…………

………….….………………………..…..…………………… 

………….….………………………..…..……………………

Telefon: ………….….………………..…..……….



Muhacir Olarak Gelenlere Ait Bilgiler:


Ülkesi (Hangi Ülkeden Geldiği): Geliş Tarihi:  


İli:


İlçesi:


Köyü:


Adı Soyadı Baba Adı Doğum tarihi


......... ........ ...........



Beraberinde gelen diğer yakınları:



Türkiye’de İskân Edildikleri Yere Ait Bilgiler:

İskân Edildiği Tarih:


İli:


İlçesi:


Köyü / Mahallesi:


Mevkii (Varsa):



Bu dilekçe formuna eklenmesi gereken belgeler:


Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği.

Adına kayıt istediği kişilerden birinin vârisi olduğuna dair verâsetnâme, vekil ise vârislerden birinden alacağı vekâletname. Varsa kaydı istenen taşınmazlara ait...