03 / 05 / 2024

İskana açılan ormanlık alanlar

İskana açılan ormanlık alanlar

1989 yılında ''Muhafaza ormanı'' kapsamından çıkartılan Elmalı Barajı su havzası çevresindeki bölge İstanbul Belediyesi tarafından iskana açılmış. Yeşil alandan çıkartılan bölgede 200 bin kişilik bir şehir kurulacakmış.

Burak Çağlan Kızılhan kimdir? Görevi nedir? Başarıları nedir?

Fenerbahçe Futbol A.Ş  Genel Sekreter Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Burak Çağlan Kızılhan kimdir? Kaç yaşında? Burak Çağlan Kızılhan daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Burak Çağlan Kızılhan'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Burak Çağlan Kızılhan'ın  hayatına dair merak edilenler.

Cannes'da açılan İstanbul Çadırı'ndan 3 önemli müjde!

Dünyanın en prestijli şehircilik ve gayrimenkul fuarı MIPIM 2022 Fransa'nın kültür kenti Cannes'da başladı. MIPIM kapsamında açılan İstanbul Çadırı'ndan 3 önemli müjde çıktı. Açıklama GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu'dan geldi.

2021'in ilk yarısında açılan her 2 iş yerinden 1’i kepenk indirdi!

Resmi verilere göre, 2021'in ilk 6 ayında ülke genelinde açılan her 2 iş yerinden 1’i kepenk indirdi. En büyük yaprak dökümü İstanbul’da gerçekleşti.

Mahmut Tanal'dan ormanlık alanların imara açılmaması için kanun teklifi!

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, orman yangınlarında küle dönen ormanlık alanların imara açılmaması için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi verdi. 

Konya Karatay'da ormanlık alanın imarı değiştirildi iddiası!

Konya Karatay'da 10 sene önce eski Belediye Başkanı Mehmet Hançerli tarafından, Hazine’den alınan 2 milyon 472 bin metrekare büyüklüğündeki alana 85 bin ağaç dikildi ve ormanlık alan yapıldı. Ormanın bir bölümü temeli atılan Yeni Sanayi Sitesi'ne katıldı.

Beykoz’daki 111 bin metrekare ormanlık alan imara açılıyor mu?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Beykoz’da 111 bin metrekarelik ormanlık alanını imara açıyor. Beykoz Çevre Dayanışması, "İstanbul’da kalan son ormanlar buralar" dedi. 

Kuzey Ormanları Savunması'ndan Beykoz'daki ormanlık alanın imara açılmasına tepki!

Kuzey Ormanları Savunması, Beykoz’da 111 bin metrekarelik ormanlık alan imara açılmasına tepki gösterirken, "Binlerce ağacın kesilip yerine villa, AVM ve cami yapılmasında bir kamu yararı göremiyoruz" açıklamasında bulundu.

Keşap Deresi'nde inşa edilen Dutdibi Köprüsü'ne yapılan ölçümler mecliste!

Keşap Deresi üzerine inşa edilen Dutdibi Köprüsü'ne ve yapılan ölçümler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Açılan Maraş, turizmin merkezi olacak!

KKTC’de önceki gün kısmen açılan Maraş’ta ‘hüzün turizmi’ merkezi haline gelmesi planlanıyor. 46 yıl önce kent sakinlerinin bıraktığı gibi kalan Maraş, açık hava müzesi görüntüsüyle turistlerin ilgisini çekecek.

İBB meclisinin ormanlık alan dediği yer imara mı açılıyor?

İBB, İBB Meclisi tarafından park alanı ilan edilen Dikilitaş’taki ormanlık alanı 175 milyon TL ile yeniden satışa sundu. İBB yönetimi tarafından satılmak istenen bir diğer yerin ise 450 milyon TL bedelle Mecidiyeköy’de vakıf arazisi olduğu belirtildi. 

Ormanlık alanlar artık imara açılamayacak!

Orman Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ile doğal afetlere maruz kalan ormanlık alanların statülerinin korunarak bu alanların imara açılamasının ve yapılaşmanın önüne geçilecek.

Muğla Seydikemer'de ormanlık alan imara açılıyor iddiası!

Muğla CHP Milletvekili Mürsel Alban bugün TBMM’ye verdiği soru önergesinde Seydikemer ilçesinde 2 bin hektarlık ormanlık arazide yapılan ağaç kesimlerinin sebebini sordu.

Yeni açılan Kağıthane Kültür Merkezi'nde 2.2 milyon TL'lik güçlendirme!

Kağıthane Belediyesi, 2019'da açılır açılmaz statik sorunlar yaşanan kültür merkezini acilen güçlendirdi. 42.6 milyon TL harcanarak yapılan yeni kültür merkezi için 2.2 milyon TL'lik güçlendirme çalışması yapılmasının kamu zararı yarattığını ileri süren Kağıthane Belediye Meclisi’nin İYİ Parti’li üy

İskana açılan ormanlık alanlar Haberi

İskana açılan ormanlık alanlar



''Orman değildir'' raporuyla yeşil alanlar hızla betonlaşıyor


İskanla ''katliam''


''Muhafaza ormanı'' kapsamından çıkartılan Elmalı Barajı su havzası çevresindeki bölge İstanbul Belediyesi tarafından gecekondu önleme bölgesi ilan edilerek iskana açıldı.


Gecekondulaşmayı önlemek gerekçesiyle yeşil alandan çıkartılan bölgelerde inşaat ruhsatı alan kooperatifler veya özel kişiler hızla lüks konutlar yapmaya başladı.


Ferit SARSAKOĞLU


   İSTANBUL'da yeşil alanlar, resmi makamların ''orman değildir'' raporları sonucu artan bir hızla iskana açılıyor ve bu yönde verilen kararlar büyük bir ağaç katliamını da beraberinde getiriyor. Daha önce Elmalı Barajı su havzası çevresindeki köyleri ''muhafaza ormanı'' kapsamından çıkaran Orman Bölge Müdürlüğü, yine 59 nolu Orman Kadastro Komisyonu raporuna dayanarak, Kartal...