04 / 05 / 2024

iskanı olmayan binanın kat mülkiyeti

iskanı olmayan binanın kat mülkiyeti

İnşaatı tamamlanmış ve iskan ruhsatı alınmış bir binanın kat mülkiyeti nasıl alınıyor? Kat mülkiyeti almak için yapılması gerekenler nelerdir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Binanın yasa dışı eklentisi için ne yapılabilir?

Posta yazarı Tamer Heper, ' Oturduğum çatı dubleksi. Karşımdaki binanın üst katına bir aile geldi, terasına kapalı bir alan yaptı, önüm kapandı. Şimdiden gürültülerini çekiyorum. Onlarsa binadan kimsenin şikayeti olmadığını söylüyorlar. Bunlara karşı müdahale imkanım olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Menemen şehir parkında inşa edilen binanın kaçak olduğu iddiası!

AK Parti Menemen Belediye Meclis Üyesi Yusuf Demircioğlu, şehir parkında inşa edilen binanın kaçak olduğu iddia edildi.

Fatih'te metruk binanın kat zemini çöktü!

Fatih'te metruk binanın kat zemini çöktü. Olay sonucunda dışarı çıkamayan temizlik görevlisini itfaiye ekipleri kurtardı.

Kepez'de 7 katlı binanın yıkımına başlandı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs önlemleri kapsamında Antalya'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. 7 katlı binanın çatısına çıkartılan iş makinesinin katları yıkılırken, mahalleli de çalışmaları merakla izlendi.

Elbistan'daki 250 metruk binanın 180’i yıkıldı!

Kahramanmaraş Elbistan'da 250 metruk binanın 180’i belediye ekiplerince yıkıldı. Konuyla ilgili Elbistan Belediyesi tarafından açıklama yapıldı.

Pendik'te 4 katlı binanın balkonları çöktü!

İstanbul Pendik'te 4 katlı bir binanın üçüncü ve dördüncü katındaki balkonlar büyük bir gürültüyle çöktü. Çökmenin nedenini belirlemek için binada inceleme başlatıldı…

Silivri'de 40 yıllık binanın yıkımı başladı!

İstanbul'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor. Çalışmalar sonucunda Silivri Belediyesi, 26 Eylül 2019’da Silivri açıklarında yaşanan 5.8’lik deprem sonrasında 40 yıllık bir binanın yıkımına başladı.

5 katlı binanın altından geçen yol görenleri şaşırtıyor! 

Samsun İlkadım ilçesindeki 8 katlı kaçak binanın yıkılması sonucu, arkada kalan 5 katlı bina ortaya çıktı. Yanındaki binanın yıkılması sebebiyle, 5 katlı bina yolun üzerinde duruyor...

İstanbul'da 7 bin 615 binanın acil şekilde yıkılması gerekiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 7 bin 615 binanın acil şekilde yıkılması gerektiğini ifade etti...

Bahçelievler'de çöken binanın fotoğrafları ortaya çıktı!

Bahçelievler'de boşaltılan 7 katlı binanın çökmeden bir gün önce çekilen kolon ve kirişlerinin fotoğrafları ortaya çıktı.

Bahçelievler'de çöken binanın olduğu sokaktaki 3 binanın mührü kaldırıldı!

Bahçelievler Narlı Sokakta yer alan Öztürk Apartmanı çökme sırasında ağır hasar aldı. Öztürk Apartmanı haricindeki diğer 3 binanın mührü kaldırıldı...

Bahçelievler’de çöken binanın çevresinde güvenlik önlemleri alındı!

Bahçelievler’de çöken 7 katlı binanın enkazı kaldırıldı. Polis ve zabıta ekipleri tarafından güvenlik önlemleri alındı.

Bahçelievler'de çöken binanın enkazı kaldırıldı!

Bahçelievler'de dün öğlen saatlerinde çöken 7 katlı binanın enkaz kaldırma çalışmaları gece saatlerinde tamamlandı.

iskanı olmayan binanın kat mülkiyeti Haberi

iskanı olmayan binanın kat mülkiyeti

Kat mülkiyeti nasıl alınıyor?


Kat mülkiyeti almak için öncelikle söz konusu taşınmazın iskan ruhsatının alınması gerekiyor. İskan ruhsatı alınmamış bir yapı bitirilmiş sayılmadığından kat mülkiyeti alınamıyor. Peki kat mülkiyeti nasıl alınıyor?


İskan ruhsatı alınmış binanın müteahhidi yoksa binada kat malikleri aralarından bir temsilci seçerek tapu emlak müşavirine gereken iskan ruhsatını veriyor. Bu temsilcinin ayrıca belediyelerin tapu akdastro müdürlüklerine iskan ruhsatı alınmış binanın tapu haritasına işlenmesi isteminde bulunması gerekiyor. Temsilci, bu işlemin ardından tapu müdürlüğüne giderek kat mülkiyeti kütüğünde “tapunun cinsi” kısmını “arsa”dan “bina”ya çevirterek kat mülkiyeti tapusunu alabiliyor.


- İskan ruhsatı alınmamış binaların müteahhiti yoksa, öncelikle iskan ruhsatı almak için, binada oturan daire malikleri, içlerinden temsilci seçiyor yada  tapu emlak müşavirlik firmasını yetkilendiriyor. Temsilci belediyeye başvurduğunda, belediye vatandaştan bir belge talep etmiyor....