13 / 05 / 2024

İskansız bina kentsel dönüşüm İmpo Kentsel Dönüşüm Müdürü Mehmet Aydemir

İskansız bina kentsel dönüşüm İmpo Kentsel Dönüşüm Müdürü Mehmet Aydemir

Kent plancılığı ve kentsel dönüşümün uzman ekibi İmpo İmar, kentsel dönüşüm sancılarını azaltması beklenen İmar Barışı'na yönelik önerilerde bulundu.. 

Beykoz Tokatköy Kentsel Dönüşüm Projesi'nin yüzde 70'i tamamlandı! İşte 776  konutluk dev projede son durum!

Beykoz’un ilk kentsel dönüşüm projesi olan Beykoz Tokatköy Kentsel Dönüşüm Projesi'nin yapımı yüzde 70’e yaklaştı. İşte söz konusu kentsel dönüşüm projesi ile ilgili son dakika detayları...

Bakan Özhaseki açıkladı: 1 milyon 918 bin 855 bağımsız birim kentsel dönüşüm kapsamında! Her yıl 400 bin konut dönüşecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili son rakamları paylaştı. İşte o rakamlar...

Dayanıklı binalar ve yeni bir altyapının çözümü kentsel dönüşüm!

Daha dayanaklı binalar için kentsel dönüşümün önemine dikkat çeken ARI Şehircilik İnşaat Danışmanlık 7 bini aşkın konut ve işyerinin dönüşümü için 160 bin uzlaşma görüşmesi yaptığını açıkladı. İşte detaylar...

İskansız gayrimenkul alınır mı?

İskan ruhsatı kısaca oturma izni anlamına geliyor. İskan ruhsatı alınmamış evler aslında yasal olarak oturmaya müsait olmayan evler olarak biliniyor. Peki, İskansız gayrimenkul alınır mı? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Haydar Ali Yıldız'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar, bugünkü köşesinde  Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'ın kentsel dönüşüm açıklamasını ve Zürafa Sokak ile Kadem Sokak'ın akıbetini kaleme aldı. İşte Vahap Munyar'ın o yazısı...

Gürpınar'daki kentsel dönüşümde vatandaşlar mağdur edildi iddiası!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ tarafından hayata geçirilecek olan Beylikdüzü'ndeki kentsel dönüşümle ilgili dikkat çeken iddialar gündeme geldi. Gürpınar Siteler bölgesinde yaşayan sakinler, dönüşüm sebebiyle mağdur olduklarını öne sürdü.

Mersin Akdeniz'de altyapı sorununun çözümü kentsel dönüşüm!

Mersin'de Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, ilçedeki imar ve altyapı sorunlarının kentsel dönüşüm ile çözüleceğini dile getirdi. 

Fahiş kira ev fiyatlarına çözüm kentsel dönüşüm!

Hürriyet Gazetesi'nden Deniz Sipahi, bugünkü köşe yazısında Türkiye genelinde konut fiyatlarını ve kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı. 

Sel felaketinin çözümü kentsel dönüşüm!

Batı Karadeniz'de meydana gelen sel felaketler nedeniyle çok sayıda ev yıkıldı. Yıkılan evlerle ilgili değerlendirme yapan Prof. Dr. Veysel Eroğlu çözümün kentsel dönüşüm olduğunu dile getirdi. 

Kocaeli'de 1393 bina kentsel dönüşümü bekliyor!

17 Ağustos Marmara Depremi'nin sonrasında Kocaeli'de başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarının en büyüğü hayata geçiyor. Kent genelinde yenilenmesi gereken 1393 bina için hak sahiplerine tebligat gönderimi yapıldı. 

İstanbul'da 700 bin bina kentsel dönüşüme girmeli!

17 Ağustos İstanbul depremi yıldönümü gelirken uzman isimler büyük İstanbul depremine yönelik açıklamalarına devam ediyor. AFAM Müdürü ve inşaat mühendisi Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan, İstanbul'da 700 bin binanın kentsel dönüşüme girmesi gerektiğini dile getirdi. 

Beylikdüzü'nde kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Beylikdüzü Belediyesi tarafından başlatılan kentsel dönüşümde riskli binaların yıkım işlemleri tüm hızıyla devam ediyor. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, kentsel dönüşüm çalışmalarında son durumu aktardı. 

Avcılar'da kentsel dönüşüm tam gaz!

Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli’nin 1.5 yıl önce başlattığı projeyle şimdiye kadar 1325 bina kentsel dönüşüme girdi. Patentini aldıkları "Avcılar Modeli" ile dönüşümde hızlı yol aldıklarını belirten Hançerli, “Bu yıl sonuna kadar en az 10 bin konut dönüşüme girmiş olacak" dedi.

İskansız bina kentsel dönüşüm İmpo Kentsel Dönüşüm Müdürü Mehmet Aydemir Haberi

İskansız bina kentsel dönüşüm İmpo Kentsel Dönüşüm Müdürü Mehmet Aydemir

İmpo Kentsel Dönüşüm Müdürü Mehmet Aydemir arsa tapusu yerine kat mülkiyet tapusu alan binaların dönüşümde değer paylaşımında daha adil şartlara kavuşacağını ifade ederken, uygulamaya ilişkin bazı eksiklerin tamamlanması halinde daha efektif sonuçlar alınacağını belirtti.

Ruhsatsız ya da ruhsata aykırı olarak inşa edilmiş binaları kayıt altına alarak, vatandaşı devletle uzlaştıran İmar Barışında başvuru sayısı 4 milyonu aştı. İmpo İmar ekibi, 31 Ekim 2018 tarihine kadar 10 milyonun üzerinde başvuru olabileceği tahmin edilen imar barışının, kentsel dönüşümde yaşanan bazı sancıları azaltabileceğini açıkladı.

İmpo Kentsel Dönüşüm Müdürü Mehmet Aydemir, imar barışıyla önce kayıt belgesi, ardından da kat mülkiyet tapusunu alan binaların kentsel dönüşümde değer paylaşımı sırasında daha adil şartlara kavuşacağını belirtti. Ayrıca özellikle belediye, hazine arazisi gibi yerlerde yapılan binaların Yapı Kayıt...