06 / 05 / 2024

iskansız ev almak

iskansız ev almak

İskan belgesi, bir yapının tasdikli projesine uygun olarak inşa edilip bitirildiğini; oturumun yasal olarak başlayabileceğini gösteren belgeye deniyor. Peki, "İskansız ev alırsak ne olur?" diyorsanız işte yanıtı..

İskansız ev alınır mı?

İskan, bir binanın fen - teknik - imar ve hukuksal süreç açısından “tamamlanmış” olduğunu gösteren bir izin belgesi olarak tanımlanıyor. Peki iskansız ev alınır mı?

Ev almak isteyenler dikkat! Ortak konut kredisi nedir, nasıl çekilir?

Ev almak isteyen pek çok kişi tarafından merak edilen ortak konut kredisi birden çok kişinin aynı konut için birlikte kredi alarak ortak bir konut sahibi olmalarını sağlayan bir finansman çözümü şeklinde belirtiliyor. Peki ortak konut kredisi nasıl çekilir?

Kiracı ev sahibi, ev sahibi kiracı oldu! Ev almak isteyenler yurt dışına kaçtı!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, Ekonomist Cihat Çiçek resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Kiracının ev sahibi, ev sahibinin kiracı olduğunu söyleyerek, ev almak isteyenlerin yurt dışına kaçtığını belirtti.

Araba satıp krediyle ev almak mantıklı mı? Kiracı sorununda son nokta! 

Kiracısıyla sorun yaşayan ev sahiplerinin mağduriyetleri sık sık gündem oluyor. Peki kiracı sorunu nasıl çözülür? Araba satıp krediyle ev almak mantıklı mı? İşte sosyal medyada yorum yağan o paylaşım ve gelen yorumlar...

Emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor?

Mart başında başlayan emlak vergisinin ilk taksidini ödeme süresi yarın sona eriyor. Peki emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor? 

Albaraka Bank'tan ev almak isteyenlere finans desteği! İşte finans desteği tutar!

Ev almak isteyenlere kaçırılmaz fırsat bu kez de Albaraka’dan geldi! 1 milyona kadar destek sağlayan Albaraka, pek çok vatandaşın ev alımında yardımcı oluyor. Albaraka Türk Konut Finansmanı kapsamında sunulan bu destek ayrıca uygun faiz ve vade oranları sunuyor.

Prefabrik Bungalov ev almak isteyenler bu fırsatı kaçırmasın! Tam 140 bin TL'ye kadar fiyatlar düştü!

Prefabrik Bungalov ev almak isteyenler için güzel haber geldi. 140 bin TL’ye kadar düşen fiyatlar sayesinde siz de kendinizi doğa ile baş başa şirin Bungalovunuzda huzurlu hissedeceksiniz. Siz de bu Bungalov evlerinden birine sahip olmak istemez miydiniz?

Konutta artık ‘kiracısız ev’ aranıyor! Yatırımcılar kiracısı hazır evlerden vazgeçti! 

Satılık konut ilanlarında tercihler yine değişti. Konutta artık ‘kiracısız ev’ aranıyor. Peki kiracısız ev avantajlı mı?

Ev almak isteyenler dikkat! Peş peşe açıklandı! Konut satın alırken dikkat edilmesi gereken 15 kural! 

6 Şubat tarihinde 11 şehri etkileyen depremin ardından gözler inşaat sektörüne çevrildi. Ev almak isteyenler dikkat! Peş peşe açıklandı! Konut satın alırken dikkat edilmesi gereken 15 kural! 

Ev almak isteyen orta gelirliler dikkat! Yeni Evim kampanyasına nasıl başvurulur? 

Ev almak isteyen orta gelirliler tarafından merakla beklenen "Yeni Evim" kampanyasına nasıl başvurulur? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Bu veriler şok edecek! Asgari ücretli 2 odalı bir ev almak için kaç sene çalışmak zorunda?

Türkiye genelinde konut fiyatlarında tarihinde görülmediği kadar pahalılaştı. Peki bu durumda asgari ücretle çalışan bir kişi ortalama 2 odalı bir ev almak isterse ne kadar çalışmak zorunda kalacak? İşte o hesabın ‘pes’ dedirten sonucu!

Ev almak isteyenler dikkat! Orta gelirliye dev konut desteğinin detayları netleşti!

Ev almak isteyenlerin merakla beklediği orta gelirliye dev konut desteğinin detayları netleşti. İşte tarihi kampanya ile ilgili detaylar...

Dolar füze gibi fırlayacak diyen Ekonomist Selçuk Geçer araba ve ev almak isteyenleri uyardı! Planınızı şimdiden yapın

Dolar tahinleri ile tanınan Ekonomist Selçuk Geçer, doların füze gibi fırlayacağını söyleyerek araba ve ev almak isteyenleri uyardı. Planınızı şimdiden yapın...

Ev almak isteyenlere güzel haber! Yeni kampanyalar gelebilir!

Ev almak isteyenlere güzel haber geldi. Merakla beklenen orta gelirlilere konut kampanyasından sonra 2. el konutlar için yeni adımlar da atılıyor. İşte son dakika gelişmeleri...

iskansız ev almak Haberi

iskansız ev almak

İskansız ev alırsak ne olur?

İskan belgesi, bir yapının tasdikli projesine uygun olarak inşa edilip bitirildiğini; oturumun yasal olarak başlayabileceğini gösteren belgeye deniyor.


İnşaat çalışmaları tamamlanan yapılara verilen iskan belgesi, ancak yapının projeye ve bölgenin imar planına uygunluk teşkil etmesi halinde veriliyor.


Kimi zaman, yapının projesine ve bölgenin imar planına aykırı olarak tamamlanması veya müteahhitin borçlarının bulunması halinde belediyenin imar birimleri tarafından yapıya iskan verilmiyor. 


Peki, iskan belgesi olmayan bir ev almak istediğinizi ve "İskansız ev alırsak ne olur?" diye sorduğunuzu düşünelim. Yanıtı şu şekilde olacak;


İskan ruhsatı bulunmayan kat irtifak tapulu binalardan konut satın alanlar, imar mevzuatı gereği bir kısım kamu hizmetlerinden yararlanamama ( doğalgaz, elektrik-su aboneliği vb..) gibi yoksunluklar dışında; tapularının arsa sahibi lehine iptali veya tapuya kavuşamama riski yaşayabiliyor.


Öte yandan; binanın...