06 / 05 / 2024

İskansız evin riskleri

İskansız evin riskleri

Belediyelerin İmar müdürlükleri yapı kullanma izni birimleri tarafından binanın ruhsatına uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye iskan deniyor. Peki,iskansız yapının riskleri nelerdir?

Bir evin değeri nasıl hesaplanır? Uzman isim konut piyasasındaki gerçeği gün yüzüne çıkardı!

Konut ve kira fiyatları yükselmeye devam ediyor. Konut satışları düşüşe geçerken, vatandaşlar evlerini satmakta zorlanıyor. Kimileri ise evinin değerinin altında satış gerçekleştiriyor. Peki bir evin değeri nasıl hesaplanır?

İngiltere'de 4.5 milyon TL'ye ev alabilirsiniz!

Türkiye'de konut satışları son zamanlarda azalırken, yatırımcılar yurt dışına, özellikle de İngiltere'ye doğru yöneliyor. Bu kapsamda Türkiye'de 4.5 milyon TL'ye alabileceğiniz bir evin kira getirisi 15-16 bin Türk Lirası olurken, İngiltere'de aynı fiyata aldığınız evin kira getirisi çok daha yüksek

Bursa'da uçan çatı müstakil evin üstüne kondu! Görenler gözlerine inanamadı

Bursa'da saatteki hızı 84 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle 3 katlı binanın çatısı, tek katlı müstakil evin üstüne düştü. Olayda can kaybı yaşanmazken çatının düşme anı saniye saniye görüntülendi.

Fakir ranger electronic toz torbasız elektrikli süpürgenin teknik özellikleri neler? Fiyatı ne kadar?

Elektrikli süpürge konusunda son yılların en moda ürünlerinden toz torbasız elektrikli süpürgeler artık hemen her evin baş köşesinde yer alıyor. Fakir’in ürettiği ranger electronic toz torbasız elektrikli süpürge de elektrikli süpürge almak isteyenlerin tam aradığı bir ürün olarak öne çıkıyor.

Boş evlerle savaş: İstanbul'da konut sorunu ve dünyada çığır açan çözümler!

İstanbul'da konut sorunu, emlak sektöründeki ilerlemelerle birlikte artış göstermeye devam ediyor. Bu dönemde şehirde on binlerce boş evin bulunması da yoğun tartışmalara neden oluyor. Peki, dünya kentlerinde bu sorunun nasıl yaşanıyor ve hangi tür çözümler gündeme geliyor? İşte ayrıntılar...

Yaşadığınız evin kapı numarasını girip evinizin zeminini öğrenin!

İstanbul İli Jeoloji Haritası, toprakların depremlere dayanıklılığı hakkında bilgi vermektedir. "Evimin zemini sağlam mı?" "Binam güvenilir mi?" ya da "İstanbul`da zemini sağlam yerler neresi?" gibi sorularınızın yanıtını alabilirsiniz.

Deprem endişesi harekete geçirdi! Satın alınan evin satışı iptal edilir mi?

Depremin ardından vatandaşlar oturdukları dairenin depreme dayanıksız olduğunu düşünerek daha güvenli dairelere geçiş yapıyor. Uzmanların deprem uyarıları peş peşe gelirken, ev sahipleri de satın alınmış ya da kiralanmış konutta fesih hakkı olur mu, satın alınan evin satışı ya da tapusu iptal edilir

Hisseli tapunun riskleri nelerdir?

Hisseli tapu pek çok kişinin gözünü korkutmaktadır. O yüzden Hisseli tapunun riskleri nelerdir? şeklinde sorular sıklıkla sorulmaktadır. İşte o soruların yanıtları!

Bir evin iskanı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Herhangi bir daire ya da dükkan satın almayı düşünüyorsanız, ilgili gayrimenkulün iskan durumunu araştırmanız son derece önem teşkil ediyor. Peki, bir evin iskanı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

İskansız gayrimenkul alınır mı?

İskan ruhsatı kısaca oturma izni anlamına geliyor. İskan ruhsatı alınmamış evler aslında yasal olarak oturmaya müsait olmayan evler olarak biliniyor. Peki, İskansız gayrimenkul alınır mı? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Bir evin iskanı yoksa ne olur?

Konut alma aşamasında olan vatandaşlar, bazı terimlerin anlamını araştırıyor. Kimi ev ilanlarında iskansız olduğu belirtiliyor. Peki, bir evin iskanı yoksa ne olur?

Apartman sakinleri inanamadı!  Bina duvarsız kaldı... 'Duvarı çalmışlar'

İstanbul Avcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir binanın yanındaki bina ile ortak duvarı kullandığı ortaya çıktı. Yıkımı yapılan evin yanındaki binanın bir cephesi duvarsız kaldı. Apartman sakinleri yaşanan durum karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Bağışlanan maldaki miras hakkı nedir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Dedemin ölümünden 2 yıl önce amcam, dedeme ait içinde bizim de yaşadığımız evin de bulunduğu fındık bahçesini kendisine hibe ettirmiş.  Bizim bu usulsüz işlemden yeni haberimiz oldu. Dava açabilir miyiz?' sorusunu cevapladı.

İskansız evin riskleri Haberi

İskansız evin riskleri

İskansız yapının riskleri nelerdir?

Ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren; ruhsat bilgilerini inşaatın bitim tarihini, tapu kaydını, adresini, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, arsa paylarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahiplerini gösteren belgeye iskan deniyor. 


İskan raporu almak için inşaat sahibi, müteahhidi veya yetkilisi bir dilekçe ile ilgili belediyeye başvuru yapması gerekiyor. Eğer bina tamamen bitmiş ise veya kullanılmaya hazır kısımlar hazır hale gelmiş ise bu kısımların kullanıma açılması için inşaat ruhsatı veren merkezlerden yani valilik ,mimarlık veya mühendislik bürolarından izin alınması gerekiyor.Şayet bu bina ruhsata tabi değilse ve bu bina kullanılmak isteniyorsa o zaman valilikten veya belediyeden izin alınması gerekiyor. Peki, iskansız yapının riskleri nelerdir?


İskansız yapının riskleri!

Henüz iskanı bulunmayan bir projeden gayrimenkul alacaksanız dikkate almanız gereken riskler olduğunu bilmenizde...