01 / 05 / 2024

iskansız tapu almak

iskansız tapu almak

İnşaatı tamamlanmış ancak ilgili şirketin, binayı inşaatı tasdikli projeye uygun yapmaması halinde iskan verilmiyor. Peki, bu şekilde bitirilen ancak yapı kullanma izni bulunmayan bir binadan iskansız tapu alınır mı?

Hisseli tapu almak riskli mi?

Hisseli tapu almak riskli mi konusu, gayrimenkul alacaklıları tarafından merak edilir. Hisseli tapu, gayrimenkul sahiplerinin ortak hak ve sorumluluklarını belirtir. Peki hisseli tapu almak riskli midir ve bu riskler nelerdir? İşte hisseli tapu alma ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Aile Bakanlığı'ndan ilaç gibi müjde! Başvuran 800 TL para alacak!

Aile Bakanlığı'ndan son derece heyecanlandırıcı bir duyuru geldi! T.C. Kimlik kartınızı hemen almak için başvuruda bulunun ve anında 800 TL paranızı alın. İşte detaylar...

Hisseli tapu alınır mı? Hisseli tapu almak mantıklı mı?

Birden fazla kişinin sahibi olduğu hisseli arsa alınıp alınmayacağı kişiden kişiye değişir. Bu arsayı almadan önce avantajlarını ve dezavantajlarını değerlendirmek gerekir. Peki hisseli tapu almak mantıklı mı, avantajları ve dezavantajları neler? İşte hisseli tapu ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Tapu almak için gerekli belgeler neler? Hangi belgeler ile tapu işlemleri tamamlanır?

Tapu devir işlemi yapmak isteyen vatandaşların, bu süreci sorunsuz ve hızlı bir şekilde tamamlamaları için gerekli belgelere dikkat etmeleri büyük önem taşımaktadır. Ev, arsa ve arazi gibi taşınmazlar için tapu işlemlerinde gerekli belgeler nedir, nereden alınır sorularının işte yanıtları…

Plajlarda yeni vurgun! Paranızı geri almak mümkün ama....

Denize girmek isteyen vatandaşlar sahil boyunca açılan özel plajlarla karşı karşıya geliyor. Bu plajlarda denize girmek isteyen vatandaşlardan “harcama limiti” adı altında bir ücret talep ediliyor. Uzmanlar ise ödenen paranın geri alınabileceğini belirtiyor. 

Kırmızı et almak lüks oldu! Kırmızı ete yeni zam!

Et fiyatlarına gelen zamlar vatandaşların gündeminde yer alıyor. Kırmızı ete bir zam daha yapıldı. İşte detaylar!

Aile içinde tapu devri nasıl yapılır? Masrafsız tapu devri nasıl olur?

Tapu devri pek çok kişinin kafasını karıştırmaktadır. Özellikle aile içi tapu devrine dair detaylar araştırılmaktadır. İşte bu konuda merak edilen hususlar!

Teminatsız kredi almak isteyenlere güzel haber bu bankadan geldi! Başvuru için koşullar!

Alternatif Bank, ihtiyaç sahibi olanlar için harika bir kampanya başlattı. Banka, faiz oranlarını düşürerek geri ödeme planlarında da esneklik sağlıyor.

ÖTV’siz ve masrafsız otomobil arayanlara duyurulur! Açılış fiyatına inanamayacaksınız!

ÖTV’siz ve masrafsız otomobil almak isteyenlere güzel haber. Açılış fiyatı 150 bin TL! İşte detaylar!

Zen'de pırlanta baget yüzükler yüzde 50 indirimle satılıyor! Pırlanta baget yüzük ne kadar? 20 Ocak 2023 fiyat listesi

Pırlanta baget yüzükler Zen Pırlanta'da yüzde 50 indirim ile satılıyor. Baget yüzük almak isteyenler için büyük fırsat resmen başladı.Pırlanta baget yüzük fiyatı ne kadar? Zen 20 Ocak 2023 fiyat listesi.

22 ayar altın takılarda çılgın indirim! Altınbaş yaptı yine yapacağını! 5 Ocak 2023 Altınbaş fiyat listesi

22 ayar tüm altın takılar Altınbaş'ta büyük indirim ile satışa sunuldu. 22 ayar altın kolye, küpe, bileklik ve yüzük almak isteyenler için büyük fırsat başladı. İşte Altınbaş 5 Ocak 2023 fiyat listesi.

Baget altın yüzükler sadece 884 liradan başlıyor! Dev kampanya başladı! 4 Ocak 2023 Sembolgold fiyat listesi 

Baget altın yüzük almak isteyenler için Sembolgold dev kampanyasını açıkladı. Tüm baget altın yüzüklerde yüzde 25 indirim fırsatı başladı. İşte  4 Ocak 2023 Sembolgold fiyat listesi.

Evini kiraya veren milyonlarca kişiye kritik uyarı! Bunu yaparsanız kira almak yerine borçlanırsınız!

Evinizi kime kiraya verdiğiniz, daha sonra sıkıntı yaşamamanız için oldukça önemli bir detay. Konutunuzu kiraya vermek isterken binlerce TL'lik ceza ile karşılaşabilirsiniz. İşte kira sözleşmesi imzalarken dikkat edilmesi gerekenler...

iskansız tapu almak Haberi

iskansız tapu almak

İskansız tapu alınır mı?

İskan belgesi, yapı kullanım izni olup, gayrimenkulün tasdik edilmiş projesine uygun yapılıp bitirilmesi durumunda, ilgili belediyece verilen bir belgeye deniyor.


Bu belge, inşaatı biten yapılara belli koşullar dahilinde veriliyor. İskan verme koşullarının başında yapının projesine uygun bir şekilde bitirilmiş olması yer alıyor.


Belediyenin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimince düzenlenen bu iskan, müteahhit tarafından alınıyor.


Eğer inşaatı tamamlanmış ancak ilgili şirketin, binayı inşaatı tasdikli projeye uygun yapmaması halinde; imara uygun yapmaması halinde; kanuni prosedür ve ona bağlı harçlardan ve sigorta primleri gibi vesaire giderleri ödememesi halinde iskan izni verilmiyor.


Peki, bu şekilde bitirilen ancak yapı kullanma izni bulunmayan bir binadan iskansız tapu alınır mı?


İskan ruhsatı bulunmayan kat irtifak tapulu binalardan konut satın alanlar, imar mevzuatı gereği bir kısım kamu hizmetlerinden...