28 / 04 / 2024

iskenderun eski Liman Başkanlığı binası

iskenderun eski Liman Başkanlığı binası

İskenderun ilçesinde l bulunan, mülkiyeti Hazineye ait Liman Başkanlığı Hizmet Binası, yapılan deprem dayanıklılık testi sonucu aşırı riskli bina olması nedeniyle 2005 yılında boşaltılmış ve kentsel dönüşüm ile yeni inşaat planlanmıştı.

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu; İskenderun Limanı'nda bir rıhtım daha gemi trafiğine açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İskenderun Limanı'nın bir rıhtımının daha gemi trafiğine açıldığını kaydederek, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde çok ciddi hasar alan İskenderun Limanlarında kapasite fazlalaştırılarak toparlanma sürecine girildiğini belirt

Türkiye, dünyanın en iyi 100 limanından 4’üne sahip!

Dünyanın en eski ve prestijli yayım organı "Lloyd's List" tarafından Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ limanlarını ilk 100 liman arasında gösterdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, konuyla ilgili, "Bu başarı, Türkiye'nin deniz ticaretindeki gücünü bir kere daha gösterdi” şeklinde konuştu.

Eskişehir'de yapılması planlanan demiryolu projesi TBMM'de!

Eskişehir ile Gemlik Limanı arasında yapılması planlanan demiryolu projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Süllü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Eskişehir OSB'de yapılması planlanan demiryolları TBMM'de!

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinden Hasanbey Lojistik Merkezi ve Bursa Gemlik Limanına yapılması planlanan demiryolları meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Liman Han yıkılacak mı?

Sirkeci’nin simge binaları arasında yer alan , yapımı 1907’de tamamlanan Vedat Tek imzalı Liman Han’ın (eski adıyla Mes’adet) yıkılmadan korunması için ‘1. derece koruma’ statüsüne yükseltildi. 

İskenderun eski adliye sarayı restore ediliyor!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil yaptığı açıklamada, eski adliye sarayında restorasyon çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

İskenderun Eski Hal Pazarı'nda düzenleme çalışmaları başladı!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil çalışmaları her fırsatta yerinde inceleyerek hizmetlerin hızlı bir şekilde vatandaşa ulaşmasına özen gösteriyor.

Denize kıyısı olan her bölgeye aktarma limanı yapılacak!

Deniz taşımacılığında 1-1.5 yılda eski güzel günlere dönüleceğini belirten Başbakan Yıldırım “Hedefimiz denize kıyısı olan her bölgemizde bir ana aktarma limanı oluşturmak” dedi.

Akabe Limanı ile İskenderun Limanı arası Ro-Ro hattı kurulacak!

Ürdün Ulaştırma Bakanı Ayman Hatahet ve beraberindeki heyet, Türkiye ile Ürdün arasında yapılması planlanan Ro-Ro seferleri için İskenderun Limanı’nda incelemelerde bulundu.

İskenderun eski karayolları arazisine şehir parkı yapılacak!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, eski karayolları arazisi üzerinde şehir parkı oluşturulması için proje ihalesinin tamamlandığını söyledi. Seyfi Dingil, şehir parkı olacak eski karayolları arazisi üzerinde incelemelerde bulundu.

İskenderun'daki eski yapılar yıkılıyor!

İskenderun’da uzun yıllar caddelerin birbirine bağlantısını engelleyen eski yapılar yıkılarak caddeler birbirine bağlanıyor. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in başlattığı bu önemli çalışma ile trafik akışı rahatlıyor

Kuşadası Limanı tartışmasına Bülent Tokuçoğlu da katıldı!

Kuşadası Limanı’nda bakanlığın yeni planıyla birlikte alevlenen yapılaşma ve plan tartışmasına Kent Meclisi eski başkanı ve imar hukuku uzmanı Av. Dr. Bülent Tokuçoğlu da katıldı.

Esat Altungün, Kuşadası Limanı imar planına itiraz etti!

Yıllardır kangren halini alan limandaki yapılaşmayla ilgili son olarak Çevre ve Şehirçilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan limanın yeni uygulama planı, bir çok tartışmayı da beraberinde getirdi. Eski Belediye Başkanı Altungün, plana itiraz etti.

iskenderun eski Liman Başkanlığı binası Haberi

iskenderun eski Liman Başkanlığı binası

Yaklaşık 8 yıl atıl kalan Hazineye ait taşınmaz, Hatay Defterdarlığı'nca projelendirilerek, ticari alan ile İlçe Mal Müdürlüğü ve Milli Emlak Müdürlüğü Hizmet Binası olarak kullanılma amacıyla 29.11.2013 tarihinde kat karşılığı inşaat ihalesine çıkılmıştı. Maliye Bakanlığı yetkilileri, ihaleyi kazanan yüklenici firma ile 10.01.2014 tarihinde sözleşme imzalandığını hatırlatarak, Sözleşme gereği 18 ayda tamamlanacak olan Proje'nin 1 Şubat 2015 tarihinde, yani bir ay önce geçici kabulünün yapılığını bildirdiler. 

Bu arada İskenderun Liman Başkanlığı Binası'nda kentsel dönüşüm ile oluşturulan yeni bina işini üstlenen yüklenici firma, sözleşme süresinden 3 ay sonra, yani 01.06.2015 tarihinde binayı teslim edeceği taahhüdünde bulundu. 


Antakya...