02 / 05 / 2024

iski su havzaları

iski su havzaları

Türkiye'de bulunan su havzalarının havza adı, yüz ölçümleri, ortalama yağış miktarı, toplam akım, havza verimi ve toplam baraj sayıları gibi detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz. İşte Türkiye su havzaları...

İSKİ açıkladı! İstanbul barajlarında su seviyesi 76,25 oranında yükseldi

İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı, geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 118 yükseliş göstererek, yüzde 76,25 seviyesine kadar çıktı. 

İSKİ'den son dakika açıklaması! İstanbul'un bazı ilçelerinde su kesintisi uygulanacak

İstanbul Avrupa Yakası'nda bugün su kesintisi uygulanacağı belirtildi. İSKİ tarafından yapılan açıklama kapsamımda, Büyükçekmece, Çatalca ve Silivri'nin bazı mahallerinde yarın su kesintisi yapılacağı açıklandı. İşte ayrıntılar...

İSKİ açıkladı, maalesef İstanbul'da barajlar dibi gördü! Su tasarrufu ciddiye alınmalı

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi İSKİ, dün yüzde 19.13 olan barajlardaki doluluk oranını bugün itibarı ile yüzde 18.88 olarak açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

İSKİ'den açıklama! İstanbul'da 24 saat su kesintisi var! Bu ilçeler dikkat!

İstanbul’un 6 ilçesinde birden su kesintisinin bir gün boyunca süreceği haberi geldi. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), 6 farklı ilçede bugün 06.00 saatinden itibaren 20 Haziran 06.00 saatlerine kadar toplamda 24 saat boyunca su kesintisinin olacağını duyurdu.  İşte İstanbul’da 1 gün su ke

İstanbul’da suya zam mı gelecek? Su fiyatları artacak mı? İSKİ'den suya flaş zam talebi

İSKİ, İstanbul’da kesintisiz hizmetin sürülmesi, yatırımların tamamlanması ve kentin ihtiyaç duyduğu yeni projelere başlanması için su fiyatlarında düzenlemenin şart olduğunu açıkladı. Açıklamanın ardından, ‘’İstanbul’da suya zam mı gelecek?’’ sorusu gündem oldu.

Kanal İstanbul, kentin doğal yapısını değiştirecek mi? 

Kanal İstanbul projesinin hayata geçmesi durumunda şehrin toplam su ihtiyacının neredeyse yüzde 29’unu karşılayan barajlardan Sazlıdere yıkılacağı belirtiliyor. Aynı zamanda Terkos Gölü’ne tuzlu su karışacağı ve su havzalarının yok olacağı da iddia ediliyor. 

İSKİ'den duyuru: Su faturaları taksitle ödenebilecek!

İstanbul'da, 30 Nisan tarihinden öncesine ait olan su borçları vatandaşların başvurusu üzerine 36 ay taksitle ödenebilecek.

İSKİ su borçlarını yapılandırıyor!

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürlüğü, yeni çıkan kanun kapsamında vatandaşların su borçlarını yeniden yapılandırmaya başladı.

Belediyelerin çevre düzenlemesi ve altyapı yatırımları kısıtlanıyor mu? 

Yeni gelen düzenlemeyle, büyükşehir belediyelerinin 3 ay içinde başlamadığı projelerde yetki ilçe belediyelerine geçebilecek, su havzaları yerleşime açılabilecek ve kamusal alanlar şirketlere verilecek...

İSKİ 3 su kulesinden birini yıkacak!

İSKİ, İstanbul'da kalan son ayaklı 3 su kulesinden birini yıkmak için ihale açtı. Bomonti'de yer alan su kulesinin yıkım ihalesi 10 Ocak 2019 tarihinde yapılacak.

Havza Yönetim Planlarının Hazırlanması, Uygulanması ve Takibi Yönetmeliği!

Su Havzalarının Korunması ve Yönetim Planlarının Hazırlanması Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik Bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı...

Havza alanlarına gayrimenkul yatırımı yapılmayacak!

Türkiye Veri İşleme Merkezi (TUVIMER) verilerine ögre İstanbul’da su havzaları içerisindeki satışa çıkan arsalar son iki yılda 2 kat artış gösterirken, arsaların toplam değeri 24.8 milyar doları buluyor.

İSKİ 12 ilçeye 25 su deposu inşaatı yapacak!

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), toplam kapasitesi 1 milyon 544 bin 580 metreküp olan 125 su deposunun hizmet verdiği kente, 12 ilçede 180 bin 500 metreküp kapasiteli 25 su deposu daha yapıyor.

iski su havzaları Haberi

iski su havzaları

Türkiye su havzaları!

Türkiye'deki su havzalarından önce, "Su havzaları nedir, su havzası ne demek?" gibi sorularınızı yanıtlayalım. Su havzaları, bilindiği üzere nehir ve göller ile ilgili bir kavram olarak karşımıza çıkıyor. Su havzası, nehrin kaynağı ve sonlandığı yer arasında kalan ve nehre su veren tüm alana deniyor.


Bazı nehir havzaları, özellikle denize çıkışı olmayan iç bölgelerde, göllerde ve/veya iç deltalarda sona eriyor.


Türkiye'deki su havzaları..

Türkiye'de 26 adet ana su toplama havzası bulunuyor. Su ve toprak kaynaklarının geliştirilmesi görevini üstlenen Devlet Su İşleri (DSİ) ülke çapında 25 adet bölgede örgütleniyor. Türkiye'de bulunan su havzaları şu şekilde sıralanıyor.


1. Meric-Ergene Havzası; 14560 km2; Ortalama yağış yılda 604 mm; Toplam akim; 1.33 km3; Havza verimi 2.9 l/s/km2; Baraj 20 adet.


2. Marmara Havzası; 24100 km2; Ortalama yağış...