24 / 07 / 2024

İSKİnin aldığı ödüller

İSKİnin aldığı ödüller

Su Temini, İçmesuyu ve Atıksu Arıtma, Laboratuar, Faturalama, Tahsilat ve Abonelik gibi tüm işlemlerinde gelişen teknolojiyi yakından takip eden ve kullanan İSKİ e-çevre projeleri dalında uluslararası birincilik ödülüne layık görüldü

Bakırköy Kentsel Dönüşüm Platformu’ndan İBB Meclisi’nin aldığı karara tepki!

Bakırköy Kentsel Dönüşüm Dayanışma Platformu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin Bakırköy Revizyon Nazım İmar Planına yönelik aldığı siyasi karara dair açıklama yaptı.

Türkiye'nin yurt dışı varlıkları mayıs ayında yüzde 7,5 azaldı!

Uluslararası Yatırım Pozisyonu (UYP) verilerine göre, Türkiye’nin yurt dışı varlıkları Mayıs sonunda 2022 yıl sonuna göre % 7,5 oranında azalışla 285,1 milyar dolar, yükümlülükleri ise % 5,0 oranında azalışla 579,8 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Yuvam Bahçeşehir Evleri’nin cadde dükkanları 24 ay 0 faiz fırsatıyla satışa çıkıyor!

Başakşehir Belediyesi’nin sosyal konut projesi olarak hayata geçirilen Yuvam Bahçeşehir Evleri’nin cadde dükkânları 30 Ekim tarihinde satışa çıkıyor. Konumu itibariyle bölgede ticaretin yeni merkezi olacak toplam 37 mağaza ve dükkân, açık artırma usulüyle satışa çıkarılacak.

Eski Çamlıca Alman Hastanesi’nin 17 dönümlük arazisinin imarı değiştirildi!

İstanbul'da yıkımı yapılan Çamlıca Alman Hastanesi’nin 17 dönüm büyüklüğündeki arazisinin imarı, İBB Meclisi aracılığıyla AKP-MHP grubunun oylarıyla özel sağlık fonksiyonundan alındı ve ticaret alanı yapıldı.

İBB'nin aldığı araziler için incelemeyi Bakanlık müfettişleri yapacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Teftiş Kurulu, geçmiş dönemde İBB’nin AKP’li ilçe belediyelerinden aldığı 13 adet parselin alınma sebebini araştırmak için harekete geçmişti. Bu amaçla 13 dosya açılmıştı, o dosyalar bakanlık müfettişleri tarafından incelenecek. 

Ana Transfer Merkezi Mimari Proje Yarışması'nda ödüller sahiplerine teslim edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin otogar için düzenlediği ulusal mimari proje yarışmasında dereceye giren proje sahipleri ödüllerini teslim aldı. 

Rize Hemşin'de TOKİ'nin kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirdiği iddiası TBMM'de!

Rize'nin Hemşin ilçesinde mahkeme kararına rağmen TOKİ'nin kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirdiği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mehmet Murat Çalık: Gürpınar Mahallesi'nin kentsel dönüşüm sorununu çözerim!

Beylikdüzü'nün Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, "7 sene hiçbir personele maaş vermesem, çöp toplamasam Gürpınar Mahallesi'nin kentsel dönüşüm sorununu çözerim" dedi...

İran ABD'nin yasa dışı Yahudi yerleşim kararını kınadı!

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, ABD'nin yasa dışı Yahudi yerleşim kararını  şiddetle kınadı. 

Kayseri'nin kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri'nin kentsel dönüşüm projelerini masaya yatırdı.

TOKİ'nin kentsel dönüşüm projelerine nasıl başvurulur?

Türkiye'nin konut üreticisi TOKİ kentsel dönüşüm projelerine ara vermeden devam ediyor. Peki, binlerce konut inşa eden TOKİ'nin kentsel dönüşüm projelerinden nasıl ev sahibi olunur? İşte başvuru şartları...

TOKİ'nin yurt dışında yaptığı inşaatlar TBMM'de!

OKİ tarafından yurt dışında yapılan inşaatlar TBMM'de konu oldu. CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, TOKİ'nin yurt dışı projelerine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Üsküdar kentsel dönüşüm toplantısı yarın!

Üsküdar Kentsel dönüşümle daha da güzelleşiyor. Yapımı devam eden Çamlıca Cami’si ve çevresindeki eski yapıların yeniden imarıyla Üsküdar İstanbul’un gözbebeği olamaya devam edecek. 

İSKİnin aldığı ödüller Haberi

İSKİnin aldığı ödüller


Su Temini, İçmesuyu ve Atıksu Arıtma, Laboratuar, Faturalama, Tahsilat ve Abonelik gibi tüm işlemlerinde gelişen teknolojiyi yakından takip eden ve kullanan İSKİ e-çevre projeleri dalında uluslararası birincilik ödülüne layık görüldü. Ödülü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer verdi.



Birleşmiş Milletlerin desteğiyle Uluslararası Telekomünikasyon Birliği tarafından organize edilen WSIS Proje Yarışması'na Almanya, İtalya, Japonya, İran, Malezya, Hindistan gibi 44 farklı ülkeden toplam 141 adet proje katıldı.


Bilgi ve iletişim altyapısı, kapasite oluşturma, çevre gibi 18 farklı dalda düzenlenen yarışmaya İSKİ 10 Proje ile katıldı. 3 proje ile finale kalan İSKİ, "Su ve Atıksu Analizi için Bilgi Tekonolojisi Kullanımı Projesi" ile e-çevre dalında birinci oldu.


"Su ve Atıksu Analizi için Bilgi Tekonolojisi Kullanımı Projesi ile (Use...