21 / 05 / 2024

İslami Finans Kurumları Muhasebe ve Denetim Organizasyonu

İslami Finans Kurumları Muhasebe ve Denetim Organizasyonu

3. Sukuk Eğitim Programları 8-10 Nisan tarihlerinde yapılacak. Eğitim dili Türkçe olarak belirlendi

Fitch, Türkiye'de bankacılık yatırımlarının artmasını bekliyor!

Fitch Ratings Küresel İslami Bankacılık Grubu Başkanı Bashar Al-Natoor, son dönemde Körfez ülkeleriyle yeniden güçlenen ilişkilerin Türkiye'de İslami finans alanındaki yatırımlara hız katmasının beklendiğini söyledi.

Küresel piyasalarda iflas paniği! Borsalar tepetakla, altın fiyatları uçtu!

Küresel piyasalarda çok önemli gelişmeler yaşanıyor. ABD’de dünya teknolojisinin üssü olarak bilinen Silikon Vadisi'nin en önemli finans kurumlarından olan "Silicon Valley Bank" iflas etti. İflas haberiyle altın fiyatları yükselişe geçti.

ABD Adalet Bakanlığı'ndan kripto para borsalarına soruşturma!

Adalet Bakanlığı tarafından, Amerika Birleşik Devletleri'nin finansal yaptırımlarına tâbi tutulan Rus oligarklara hizmette bulunan kripto para borsalarının, bankaların ve diğer finans kurumlarının hedef alacağına dikkat çekti. 

Kripto paralar yasal paraların yerini alacak!

Banka ve finans kurumları yöneticileriyle gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 80’i dijital varlıkların gelecek senede önemli bir role sahip olacağını savunuyor. Yüzde 76’sı ise gelecek 5-10 senede dijital varlıkların yasal (fiat) paranın yerini alacağına vurgu yapıyor.

İstanbul Finans Merkezi kuruluyor! Şirketlere 10 yıl boyunca yüzde 100 vergi indirimi!

İstanbul'un, New York, Londra gibi dünyanın sayılı finans merkezlerinden biri haline gelmesi için uzun süredir yapılan çalışmaların sonuna gelindi. Buna göre, merkez içerisinde yer alan şirketlere 10 yıl boyunca yüzde 100 kurumlar vergisi indirimi uygulanacak.

İstanbul Finans Merkezi'nde yer alacak şirketler 10 yıl kurumlar vergisi ödemeyecek!

İstanbul Finans Merkezi'nde çalışmalar son aşamaya geldi. Merkez için hazırlanan yasalara göre; merkez içerisinde yer alan şirketlere 10 yıl boyunca yüzde 100 kurumlar vergisi indirimi uygulanacak.

Cumhurbaşkanlığı Katar’da ofis açtı!

Katar, Avrupa’daki İslami finans ihtiyacını karşılamak amacoyla İstanbul Finans Merkezi’ni kullanacak. Cumhurbaşkanlığı, altyapı çalışmaları için Katar Finans Merkezi’nde bir ofis açtı.

İstanbul'u İslami finans ve ekonominin merkezi yapmayı hedefliyoruz!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "İstanbul'u İslami finans ve ekonominin merkezi yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Sosyal Finans Zirvesi'nde neler konuşuldu?

Birevim’in öncülük ettiği ve bünyesinde, “Birtep”, “Çözüm Tasarrufu”, “Hefiad” gibi firma ve kurumların ve birçok akademisyenin bulunduğu, “Tasarruf Finans Platformu”; dünyanın ilk “Sosyal Finans Zirvesi” gerçekleşti...

İslami Finans 10 ülkede yoğunlaştı!

Fitch Ratings İslami Finans Küresel Müdürü Bashar Al-Natoor, "İslami Finans endüstrisinde 10 büyük ülke var. Bunlar Suudi Arabistan, BAE, Katar, Kuveyt, Umman ve Bahreyn'in yanı sıra Türkiye, Malezya, Endonezya ve Pakistan'dır." dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü'ne 11 global finans ödül!

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi, finansman yapısı ile de dünyada beğeni topladı. Proje dünyanın saygın kurumlarından 11 global finans ödülüne sahip oldu.

İstanbul Finans Merkezi Eylem Planı Çalıştayı tamamlandı!

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Aşan, "Avantajlı olduğumuz iki alan üzerine şu anda yoğunlaşmış durumdayız. Bunlardan biri Fintek, diğeri de İslami Finans tarafı. İstanbul Finans Merkezi projesi kapsamında bu iki eksene ağırlık vereceğiz" dedi...

İstanbul Finans Merkezi için düzenleme sinyali!

Maliye Bakanı Naci Ağbal yaptığı açıklamada, "İstanbul Finans Merkezi Projesi içerisinde, finansal sistemi oluşturan kurumların yapıları, işleyişine ilişkin çok daha liberal, daha serbest piyasa ekonomisine dayalı düzenlemeler yapmamız gerekiyor." dedi.

İslami Finans Kurumları Muhasebe ve Denetim Organizasyonu Haberi

İslami Finans Kurumları Muhasebe ve Denetim Organizasyonu


3. Sukuk Eğitim Programları 8-10 Nisan tarihlerinde yapılacak. Eğitim dili Türkçe olarak belirlendi. 


Program sonunda katılımcılar için hedeflenen kazanımlar

İslami ve konvansiyonel finansal sistemler arasındaki benzerlik ve farklılıkları mukayese edebilmek.

SUKUK piyasası içinde Sharia’nın dayandığı temel esas ve kuralları tanımlayabilmek.

Global piyasalardaki farklı İslami araçlar için Sharia’nın farklı kanaat ve iddialarının gerekçelerini açıklayabilmek.


Konvansiyonel borç sermaye piyasası ürünleri için Sharia’nın temel hükümlerinin tanımlanması ve bunlara Sharia uyumlu alternatifler sunabilmek.


Sukuk eğitim programının içeriği

Programımızda SUKUK piyasası hakkında temel kavram ve prensipler tanıtılacaktır. Programda İslami finans literatüründe kullanılan kelime ve terminoloji açıklanarak, İslami ticaret kurallarının bankacılık ve SUKUK uygulamalarını nasıl etkilediği anlatılacaktır. Kursumuzun temel amacı katılımcılara çeşitli İslami araçların nasıl temel SUKUK yapılandırılmalarında kullanıldığını ve hangi riskleri barındırdığını mukayeseli olarak vermektir. Aynı zamanda konvansiyonel pazardaki farklı borç...