05 / 05 / 2024

ısparta imar çapı bedeli

ısparta imar çapı bedeli

Isparta Belediye Meclisi'nde 2017 Gelir Tarifesinde unutulan maddeleri yeniden görüşerek karara bağladı. Buna göre imar çapı bedeline zam yapıldı.

Koordineli çap nedir, nereden alınır?

Koordineli çap, gayrimenkul taşınmazlarının bazı niteliklerini belirten bir belgedir. Bu belge belirli bir sisteme dayanır ve imar planlarında işe yarar. Peki koordineli çap nedir, nereden alınır ve neden gereklidir? İşte koordineli çap ile ilgili bilinmesi gerekenler...

İmar çapı nedir? İmar çapı nasıl alınır? 

Sahip olduğunuz arsaya bir yapı inşa etme düşüncesine sahipseniz, ülkemizdeki plansız yapılaşmanın önüne geçmek adına dikkat etmeniz gereken bazı önemli faktörler vardır. İnşaat sürecine başlamadan önce dikkat etmeniz gereken bu faktörlerden biri de imar çapıdır. İmar çapı nedir ve ne işe yarar?

Olimpos'un imar planlarına bakanlıktan onay!

Antalya'da bulunan tatil beldesi Olimpos'u korumak için hazırlanan imar planı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca onay verildi. Planla beraber betonlaşmaya izin verilmeyecek, var olan ahşap yapılar korunması planlanıyor.

Isparta Gül İki Sanayi Sitesi'nin imar planı onaylandı!

Isparta'nın Bozanönü yolunda 1 milyon 200 bin metrekarelik Gül İki Sanayi Sitesi'nin mimari projesi tamamlanırken, imar planı onayı da sonuçlandı. 

Isparta'da yeni imar alanları oluşturuldu!

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Yine Emre, Sülübey, Gülcü ve Karaağaç Mahalleleri gibi eski yerleşim yerlerinde yeni imar alanları oluşturuldu.

Isparta'da yeni imar alanları açılıyor!

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yeni sanayi sitesindeki esnaflarla buluştu. Günaydın, ''Isparta’mız büyüdü, yeni imar alanları açılıyor, yeni şehirler kuruluyor'' diye konuştu.

Yaylalarda ahşap yapılaşma dönemi!

Doğu Karadeniz’de tartışılan ve imar kirliliği oluşturan beton yapılaşma, yaylacıları harekete geçirdi. Trabzon’un Çaykara ilçesi Derindere Mahallesi Geri Yaylası’nda vatandaşlar ahşap yapılaşmaya yöneldiler. 

Isparta Yeşilada Mahallesi'nin imar planı mecliste!

CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır, Isparta'nın Eğirdir ilçesine bağlı Yeşilada Mahallesi'nin imar planını meclis gündemine taşıdı..

Yığma, ahşap ve kâgir yapılarda aranan şartlar nelerdir?

Uygulama imar planı bulunan alanları kapsayan Yeni İmar Yönetmeliğine göre yığma, ahşap ve kâgir yapılarda aranan şartlar nelerdir?

Isparta Davraz'da imar planı tamamlandı!

Isparta'da, Toros Dağları'nın en yüksek zirvesinde kurulu Davraz Kayak Merkezi'nde imar planı çalışmaları bitti. Kayak Merkezi'nde, turizmin 12 aya yayılması amaçlanıyor.

Isparta Davraz'da imar planı tamamlandı!

Isparta’da, Toros Dağları’nın en yüksek zirvesinde kurulu Davraz Kayak Merkezi’nde imar planı çalışmaları tamamlandı.

Antalya Kumluca'da imar parsellerinin uygulaması iptal edildi!

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Adrasan Mahallesi merkez imar parselleri için imar çapı, ruhsat ve iskan işlemlerinin durdurulduğunu dile getirdi.

Isparta'da imar planı değişikliği!

Isparta'da 6 mahalleyi kapsayan kentsel tasarım projesi kapsamında iptal edilen imar planı yeniden yürürlüğe girdi. Emre Mahallesi'ne yeniden 7 kat izni çıktı.

ısparta imar çapı bedeli Haberi

ısparta imar çapı bedeli

Belediye Meclisi, geçtiğimiz yıl Aralık ayında kabul edilerek meclisten geçen 2017 Gelir Tarifesinde unutulan maddeleri yeniden görüşerek karara bağladı. Buna göre; tarifede sehven 'iptal' yazılan bölümün iptal durumu kaldırıldı ve imar çapları için alınan 110 TL'lik ücret de 120 TL'ye çıkarıldı. 


Belediye Meclisinin geçtiğimiz Cuma günü yapılan Şubat ayı son toplantısında, 9 Aralık 

2016 tarih ve 289 sayılı kararı ile onaylanan  2017 yılı Gelir Tarifesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile ilgili ücretlendirmede sehven yapılan, unutulan maddelerin yeniden görüşülmesi konusu ele alınarak karara bağlandı. 


KOMİSYON; "SEHVEN YAZILAN 'İPTAL' KELİMESİ ÇIKARILMALI" 

Buna göre; Tarife Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Komisyon Başkanı Gürsan Taştekin tarafından okundu. Taştekin raporda; "Meclisimizin 6 Şubat 2016 tarih ve 289 sayılı kararı ile onaylanan 2017 yılı gelir tarifesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü...