29 / 04 / 2024

İsrail el hadid ev yıkımı

İsrail el hadid ev yıkımı

İsrail güçleri, Batı Şeria'da El Halil kentinin Dura ilçesinde Filistinli Amayira ailesine ait bir evi yıktı. Yıkıma gerekçe olarak Amayira ailesinin oğullarından Muhammed Abdulmecid Amayira'nın geçen ay İsraillilere yönelik bir silahlı saldırıda bulunduğu iddiası gösterildi.

Filistin El-Meyte'de yaşayan bedeviler İsrail'in yıkım tehditlerine karşı direniyor!

Batı Şeria’nın doğusunda yer alan ve işgal altında bulunan 35 Filistinlinin yaşadığı El-Meyte köyü, İsrail’in yıkım ve zorunlu göç tehdidine karşı direniyor. 

İsrail Batı Şeria’da Filistin’in 147 dönüm arazisine el koydu!

İsrail makamlarının işgal altında olan Batı Şeria’nın Beytullahim şehrinde toplamda 147 dönüm araziye el koymayı hedefleyen planı onayladığı belirtildi.

Ürdün'den İsrail'in Hımsa el-Bakia bölgesindeki yıkımlara kınama!

Ürdün Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Dayfulllah el-Fayiz, İsrail'in Hımsa el-Bakia bölgesinde yer alan Filistinlilere ait evlerin yıkmasını kınadı.

Hımsa el-Bakia bölgesinde halkın evlerini zorla yıkılıyor!

Filistin'de işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Hımsa el-Bakia bölgesi işgalci İsrail güçleri tarafından yıkıma maruz kaldı.

İsrail vatandaşı Filistinliler, topraklarına el konulmasını protesto etti!

İsrail vatandaşı Filistinliler, Tel Aviv yönetiminin ülkenin güneyinde yer alan Necef (Negev) Çölü’nde bulunan Hirbet el-Vatan köyündeki topraklarına el koymasını protesto etti.

El-Halil'de Yahudi mahallesi projesini protesto eden Filistinlilere müdahale!

İsrail askerleri, işgal altında bulunan Batı Şeria'nın El-Halil kentinde Yahudi mahallesi projesine karşı gösteri düzenleyen Filistinlilere saldırdı.

El Halil'de Yahudi mahallesi projesi nedeniyle greve gidildi!

İsrail yönetiminin, işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyinde yer alan El Halil'de "Yahudi mahallesi kurulması" projesi sebebi ile El Halil'de genel greve gidildi ve kepenk kapatıldı...

İsrail El-Halil'de 1500 dönüm araziye el koydu!

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyinde yer alan El-Halil şehrindeyaklaşık 1500 dönüm araziye el koyd

Yahudi yerleşimciler, Batı Şeria'da Filistinlilerin arazisine el koydu!

İsrail askerleri korumasıyla yasa dışı konut inşa edip işgal altında yer alan Batı Şeria'da Filistinlilere ait bir araziye el koyup, kazı çalışmaları başladı.

İsrail'den El Halil'e konut inşası planı!

İsrail Savunma Bakanı Liberman, işgal altında bulunan Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil bölgesindeki yasa dışı Yahudi yerleşim biriminin genişletilmesi için ek konut inşası planlandığını açıkladı.

Doğu Kudüs Han el Ahmer köyünün yıkımı ertelendi!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Han el Ahmer köyünün yıkımına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erteleme kararının kısa süreli olduğunu söyleyen Netanyahu, bölgenin bir süre sonra tahliye edileceğini açıkladı.

İsrail, Han el-Ahmer'in yıkımını erteledi!

İsrail yönetimi, işgal altındaki Doğu Kudüs kırsalında bulunan ve Filistinliler için direniş sembolü haline gelen Han el-Ahmer'in yıkım kararını erteledi.

İsrail, Han El Ahmer Köyü'nü bugün yıkacak!

İsrail yönetimi, Filistin’de, Doğu Kudüs ile Batı Şeria arasındaki bağlantıyı sağlayan Han el-Ahmer köyünü bugün yıkacak.

İsrail el hadid ev yıkımı Haberi

İsrail el hadid ev yıkımı

 İsrail güçlerinin Batı Şeria'da 16 Filistinliyi gözaltına aldığı ve bir evi yıktığı belirtildi.


İsrail ordusundan yayımlanan yazılı açıklamada, gece saatlerinde çoğunlukla Ramallah, El-Halil kentleri ve Ağvar bölgesi olmak üzere Batı Şeria'nın farklı noktalarında 16 Filistinliyi gözaltına aldığı ifade edildi.


- İsrail Amayira ailesinin evini yıktı 

Halil kentinin Dura ilçesinde ise Filistinli Amayira ailesine ait evin İsrail güçleri tarafından yıkıldığı kaydedildi.


Yıkıma gerekçe olarak Amayira ailesinin oğullarından Muhammed Abdulmecid Amayira'nın geçen ay İsraillilere yönelik bir silahlı saldırıda bulunduğu iddiası gösterildi.


İsrail suçun şahsiliği ilkesini ihlal ettiği için insan hakları kuruluşları tarafından eleştiriliyor. İsrail bu yıkımlarla suçu işlediği iddia edilen kişilerin ailelerini de...