06 / 05 / 2024

israil filistin topraklarında konut inşa edecek

israil filistin topraklarında konut inşa edecek

BM Genel Sekreteri Ban: "Yerleşim yerleri kurma kararı, İsrail Hükümeti'nin destek verdiğini beyan ettiği iki devletli çözüm hedefiyle bağdaştırılamaz"

Türkiye'nin ambargo kararı İsrail basınında: İnşaattaki yavaşlama, daire arzında azalmaya yol açacak!

Türkiye'nin almış olduğu ambargo kararı, Tel Aviv'de büyük öfkeye neden oldu. İsrail medyası, Türk boykotunun etkilerinin büyük olacağını belirtilirken, en çok etkilenecek sektörün başında da inşaat sektörü yer aldı...

İsrail'e yönelik ihracatında getirilen kısıtlamalar konut sektörünü nasıl etkileyecek?

İsrailli iş adamları, Türkiye'nin İsrail'e yönelik ihracatında getirilen kısıtlamaların, emlak ve kira fiyatlarında artışa neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

1957 yılında köylünün bir an önce toprak sahibi yapılması istenmiş! 

1957 yılında Bütçe Komisyonunda Arif Onat (CHP) bu memlekete toprakların 50 milyon kişiyi bile geçindirebileceğini ve topraksız köylünün kalmaması gerektiği konusunda açıklamalarda bulunmuş.

KKTC’de İsrailli vatandaşlara satılan topraklar Meclis gündemine geliyor! Hükümet takipte!

KKTC'de İsrailli vatandaşlara satılan topraklar için hükümet inceleme başlattı. Konunun yakın zamanda Meclis'e gelmesi planlanıyor. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da konuya ilişkin bir son dakika açıklamasında bulundu.

Benzin, motorin, LPG'ye yeni zam ya da indirim var mı? Sürücüler hemen güncel fiyatlara bakın!

İsrail ile Filistin arasında yaşanan gerilimden sonra Brent petrol fiyatlarında hızlı bir artış kaydedildi. Söz konusu bu yükseliş akaryakıt fiyatlarını da etkiledi. 

İsrail-Filistin çatışmaları endişeleri körükledi: Gaz fiyatları haftayı yükselişle açtı!

İsrail-Filistin çatışanlarının başlamasıyla yükselişe geçen doğalgaz fiyatları geçtiğimiz günlerde durağanlaşmıştı. Ancak Mısır’ın dün gaz ithalatının durma noktasına geldiğini açıklamasından sonra oluşan arz güvenliği endişeleri fiyatları arttırdı. 

Altında savaş etkisi! İslam Memiş kısa vadede olacakları açıkladı

Altın fiyatlarında son dakika sürprizi. Altın uzmanı İslam Memiş gram altın için rakam ve tarih paylaştı. İsrail-Filistin çatışması nedeniyle yatırımcılar 'güvenli liman' olarak gördükleri altına kaçıyor. İşte İslam Memiş'ten dikkat çeken tahmin...

Savaşın ateşi doğalgaz fiyatlarını da uçurdu! Okkalı zam kapıda!

Ortadoğu'da İsrail-Filistin arasında yaşanan savaş pek çok emtianın fiyatının artmasına neden oldu. Savaşın ateşi doğalgaz fiyatlarını da uçurdu! Okkalı zam kapıda!

Brent petrol İsrail-Filistin çatışmasının etkisiyle yön arayışında! Brent petrolün varil fiyatı bugün ne kadar oldu?

Brent petrolün varil fiyatı cuma günü 91 dolara kadar yükselirken günü 90,89 seviyesinde kapattı. Brent petrolün varil fiyatı bugün geriledi. Brent petrolün varil fiyatı ne kadar? 16 Ekim 2023 brent petrolün varil fiyatı.

Altın fiyatları resmen fırladı! Gram altında 1.800 TL göründü! Bu rakamları görenlerin ayakları yerden kesilecek!

Altın fiyatlarında hızlı yükseliş devam ediyor. Filistin İsrail gerginliği altın fiyatlarının resmen fırlamasına neden oldu. Bugün gram altında 1.800 TL seviyesi görüldü. 14 Ekim 2023 Cumartesi altın fiyatları.

İsrail-Filistin çatışmasının etkileyeceği 5 emtia ürünü peş peşe açıklandı! Yatırım yapmadan önce mutlaka bakın!

Son günlerde başlayan İsrail-Filistin çatışması, binlerce insanın hayatını kaybetmesinin ve global bir krize sebep olmasının yanı sıra emtia ürünlerini de etkiledi. Çatışmanın başladığı günden itibaren altında büyük bir yükseliş görülürken, başka emtia ürünlerinin de etkileneceği açıklandı.

İsrail-Filistin gerginliği ASELSAN dahil birçok hisseyi resmen uçurdu!

İsrail-Filistin çatışması küresel çapta savunma hisselerinde yükselişe sebep oldu oldu. ABD'de Lockheed Martin hisseleri yüzde 8, L3Harris Technologies hisseleri yüzde 10 artarken, yurt içinde ASELSAN hisseleri de 7.23 değer kazandı.

Akaryakıtta petrol depremi: Peş peşe indirimlerin ardından yeni zamlar kapıda! Son dakika! 

Akaryakıt fiyatlarına geçtiğimiz günlerde indirim üstüne indirim gelmişti. İsrail ve Filistin arasında yaşanan gerilim Brent petrol fiyatlarını uçurdu. Akaryakıtta yeni zamlar kapıda. İşte Opet, PO, Shell, Total 10 Ekim 2023 fiyat listesi...

israil filistin topraklarında konut inşa edecek Haberi

israil filistin topraklarında konut inşa edecek

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarında yeni konut inşası kararını kınayarak, "Karar, İsrail Hükümeti'nin destek verdiğini beyan ettiği iki devletli çözüm hedefiyle bağdaştırılamaz" ifadelerini kullandı.


BM Genel Sekreter Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, Ban, İsrail'in Batı Şeria'da 300, Doğu Kudüs'te 500 konutluk yeni yerleşim yeri kurma planlarını onaylamasını kınadı.


İsrail'in işgal ettiği topraklarda yerleşim birimi kurmasının uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve barışa engel teşkil ettiğini vurgulayan Ban, "Yerleşim yerleri kurma kararı, İsrail Hükümeti'nin destek verdiğini beyan ettiği iki devletli çözüm hedefiyle bağdaştırılamaz" değerlendirmesinde bulundu.


İsrail'in, barış ve kapsamlı anlaşma için bu kararlardan dönmesini isteyen Ban, İsrail'in Susiya köyünde Filistinlilere ait yapıları yıkma planından da endişe duyduğunu bildirdi.


İşgal altındaki bölgelerde özel mülklerin yıkılmasının, uluslararası insancıl hukukta yasaklandığını belirten Ban, bu...