04 / 05 / 2024

istanbul 2b yasası

istanbul 2b yasası

En fazla başvurunun yapıldığı 2B arazilerinin en çok bulunduğu bölgeler Beykoz, Ümraniye ve Sultanbeyli oldu...

İstanbul Barosu, kentsel dönüşüm yasasının iptali için imza kampanyası başlattı!

Son günlerde mülklere el konulacağı iddiasıyla sık sık gündem olan yeni kentsel dönüşüm yasasının iptali için imza kampanyası başlatıldı. İşte İstanbul Barosu tarafından başlatılan o kampanya ile ilgili yapılan açıklama...

İstanbul Baro Başkanından Kentsel Dönüşüm Yasası'nın iptali için AYM'ye dava açılsın çağrısı!

Kentsel Dönüşüm Yasası'na karşı baroların, meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının tepkileri sürüyor. 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' yasası 9 Kasım’da Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

İBB, İstanbul için ayrı kentsel dönüşüm yasası çağrısında bulundu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı, Şehir Plancısı Buğra Gökce, deprem riskinin yüksek olduğu İstanbul ili için ayrı bir kentsel dönüşüm yasası olması gerektiğini söyledi.

Yeni kentsel dönüşüm yasasıyla konutlara bedelsiz el konulacak mı? İstanbul Planlama Ajansı tek tek açıkladı!

İBB’ye bağlı İstanbul Planlama Ajansı'nın “Kent Gündemine Bakış” serisi kapsamında “Kentsel Dönüşüm Yasa Değişikliği: Dönüşüm Kimin İçin?” raporuna, yeni düzenleme ile ilgili detaylara yer verildi. Peki yeni kentsel dönüşüm yasası kimin için hazırlandı? İşte yasa ile ilgili detaylar...

İstanbul ve Kocaeli için deprem yasası geliyor! Bakan açıkladı: Özel yasalarla depreme hazırlık yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul çevresinde deprem meydana gelme ihtimaline karşı yapılan çalışmaları açıkladı. İstanbul ve Kocaeli için deprem yasası yolda. İşte ayrıntılar...

KENTSEV: İstanbul'a özel kentsel dönüşüm yasası hayata geçirilmeli!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) Başkan Vekili Haldun Ersen, İstanbul'a özel kentsel dönüşüm yasasının hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

İstanbul için özel deprem yasası! Özhaseki: '5 yıl içinde tamamlarız'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'a özel bir deprem yasası çıkarmayı planladıklarını belirtti. Bu kapsamda İstanbul ilini 5 yılda tamamlamayı hedefliyorlar.

İstanbul Finans Merkezi Temel Yasası'nda sona gelindi!

2 seneden beri çalışmaları sürdürülen İstanbul Finans Merkezi Temel Yasası’yla ilgili çalışmalarda sona gelindi. Teklifin en geç bu Haziran'a kadar Meclis'te olması hedefleniyor. Burada faaliyette bulunacak şirketler oldukça yüksek vergi muafiyetlerinden faydalanacak...

2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı?

2b arazilerdeki "2b" ifadesi 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir açıklama olarak biliniyor. Peki, 2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı? İşte tüm merak edilenler..

Sultanbeyli’de 110 yıllık mülkiyet problemi çözüldü!

Yeni Şafak Gazetesi, 2B yasası hakkında Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ile röportaj gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İskenderun'da bin 305 konut projesi yaptık!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İskenderun'da bugüne kadar bin 305 konut projesini hayata geçirdiklerine söyleyen "2B Yasası" ile 2 bin 190 hak sahibinin tapularını teslim ettiklerini belirtti. 

2B arazisi başvuruları bugün sona eriyor!

2B Yasası kapsamında daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için geçtiğimiz sene uzatılan 2B arazisi başvuruları bugün sona eriyor..

2B arazisi başvuruları sona eriyor!

2B Yasası kapsamında daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için geçtiğimiz sene uzatma kararı alınan 2B arazisi başvuruları yarın sona eriyor..

istanbul 2b yasası Haberi

istanbul 2b yasası
2B Yasası'nın yürürlüğü girdiği günden bu yana İstanbul'da toplam 71 bin 611 başvuru yapıldı. Devletle vatandaş arasında taşınmaz mülkiyeti ile ilgili ihtilafları çözmeyi amaçlayan 2B Yasası kapsamında 63 bin 27 taşınmazın olduğu şehirde 82 bin 105 hak sahibinin yüzde 87'si başvuruda bulundu. En fazla başvuru, 2B arazilerinin ağırlıkta bulunduğu Beykoz, Ümraniye ve Sultanbeyli'den yapıldı. Ümraniye'de 15 bin 896 hak sahibinden yüzde 972si, Beykozda 22 bin 952 hak sahibinden yüzde 94'ü, Sultanbeyli'de 16 bin 933 hak sahibinden yüzde 90'ı satın alma başvurusunda...