08 / 07 / 2024

istanbul altyapı

istanbul altyapı

İçme suyu, kanalizasyon, doğalgaz, haberleşme ve enerji gibi eskimiş hatlar, rögar kapaklarından içeriye sokulan kameralı robotlarla, insan eli değmeden kazısız teknoloji yöntemiyle hızlı, çevreye rahatsızlık vermeden değiştirilebilecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu müjdeyi verdi! İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nın 9'uncu ve son istasyonu olan Gayrettepe istasyonunun çok yakında açılacağının müjdesini verdi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya inecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 20 senede ulaştırma ve haberleşme altyapısına 250 milyar dolarlık yatırım yapıldığını bildirdi. Ayrıca Uraloğlu, İstanbul-Ankara arası 80 dakikaya inecek projeye ilişkin bilgi verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı İstanbul'daki 2 gayrimenkulü 39.5 milyon TL'ye satıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul Sultanbeyli'de yer alan 2 adet gayrimenkulü 29 milyon 546 bin 810 TL bedelle satışa çıkardı.

Aydoğdu Altyapı Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Aydoğdu Altyapı Anonim Şirketi İstanbul Şubesi Kadıköy’de 1 milyon 400bin TL sermaye bedeli ile Aykut Öztürk tarafından açıldı. 

İstanbul Pppcoe Altyapı Yatırımlar Anonim Şirketi kuruldu!

İstanbul Pppcoe Altyapı Yatırımlar Anonim Şirketi Üsküdar’da   50 bin TL sermaye bedeli ile Eyüp Vural Aydın tarafından kuruldu.

Nil İstanbul Altyapı İniaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nil İstanbul Altyapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketibugün Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli Asiye Hacioğlu tarafından kuruldu.

İstanbul Temel Altyapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Temel Altyapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Bülent Bakırcı ve Şükrü Yeşilağaç ortaklığında kuruldu. 

İstanbul depreminde binalar yıkılmayacak, altyapı çökecek!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı ve İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Örgün Tutay, olası büyük depremde İstanbul’u bekleyen asıl tehlikenin bina yıkımından çok altyapının çökmesi ve yaşanacak kaos olacağına dikkat çekti.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın dijital altyapısına Turkcell imzası!

Turkcell ve Huawei güçlerini İstanbul Yeni Havalimanı'nın dijital altyapısı için birleştirdi.

İstanbul’un en önemli sorunu makro imar planı, altyapı ve ulaşım!

Marka Şehirler Zirvesi 2017'de konuşan Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan: "Marka Şehir İstanbul’un en önemli sorunu makro imar planı, altyapı ve ulaşım” dedi.

İstanbul'un altyapı sorunu mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, İstanbul'un altyapı sorununu meclis gündemine taşıdı. Engin konu hakkında Hükûmete ve İstanbul Büyükşehir Belediyesini yönetenlere seslendi..

İstanbul Finans Merkezi'nin altyapı çalışmaları 2019'da bitirilecek!

Dünyanın en büyük 10 finans merkezinden biri olarak inşa edilmesi planlanan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin ortak altyapı inşasına başlanıyor. Finans merkeziyle birlikte yapımı tamamlanması planlanan altyapı çalışmaları 2019'un ilk aylarında bitirilecek.

Binali Yıldırım: Kanal İstanbul'un altyapısıyla ilgili sorunumuz yok!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kanal İstanbul'a ilişkin "torba kanun" tasarısında yer alan düzenlemenin projenin yasal altyapısını oluşturan bir düzenleme olmadığını belirterek, "Kanal İstanbul'un altyapısıyla ilgili sorunumuz yok." dedi.

istanbul altyapı Haberi

istanbul altyapı

 İstanbul gibi metropollerde içme suyu, kanalizasyon, doğalgaz, haberleşme ve enerji gibi eskimiş hatlar, son dönemlerde giderek kullanımı artan "altyapı kazısız teknoloji" ile açıktan kazı yapılmadan, yer altına indirilen robotlarla değiştirilebilecek, yeni bölgelerin altyapıları bu sistemle yapılabilecek.


Altyapı ve Kazısız Teknolojiler Derneği (AKATED) Başkanı Yasin Torun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010'da kurulan derneğin, merkezi İngiltere'de bulunan ve 30 ülkenin içinde yer aldığı Uluslararası Kazısız Teknolojiler Cemiyeti'ne üye olduğunu söyledi.


Kazısız teknoloji sisteminin gelişmesinin o ülkenin ilerlemesiyle uyumlu şekilde devam ettiğini aktaran Torun, bu teknolojinin, mevcut altyapı hatlarının rehabilitasyonu ve yenilerinin döşenmesinde kullanıldığını kaydetti. 


İstanbul'da, 30-40 yıl önce döşenmiş pek çok boru hattı bulunduğunu, her hattın bir ömrü olduğunu, bu sürenin dolmasıyla arıza, çatlak ve çökmelerin yaşandığını ifade eden Torun, "Siz hattı döşediğiniz zaman...