18 / 05 / 2024

İstanbul'un altyapı sorunu mecliste!

İstanbul'un altyapı sorunu mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, İstanbul'un altyapı sorununu meclis gündemine taşıdı. Engin konu hakkında Hükûmete ve İstanbul Büyükşehir Belediyesini yönetenlere seslendi..



İstanbul un altyapı sorunu mecliste!


CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, İstanbul'un altyapı sorununu meclis gündemine taşıdı. TBMM toplantısında konuşan Engin "İstanbul'da pazar gecesi geç saatlerde başlayan ve aralıklarla devam eden yağmur, her yağmurda olduğu gibi, yine İstanbul'da hayatı felç etti; önemli bağlantı yolları suyla doldu, kimi zaman trafik yoğunluğu yüzde 80'i aştı, ev ve iş yerlerini su bastı, vatandaşlarımız kovalarla evlerindeki suyu boşaltmaya çalıştılar, ciddi maddi ve manevi zorluklarla karşılaştılar. 


Yetkililerin ise "Dikkatli olun." uyarıları yapmanın ötesinde hiçbir çözümleri yok. İstanbul yirmi iki yıldır AKP tarafından yönetiliyor ve her yağmur yağışında biz aynı sorunları yaşıyoruz; trafik kitleniyor, evleri ve yolları su basıyor." dedi.


Hükûmete ve İstanbul Büyükşehir Belediyesini yönetenlere seslenen Didem "İstanbul'un altyapı sorununu yirmi iki senedir çözemediniz ama tarihî silüetini ranta kurban vererek İstanbul'a en büyük kötülüğü yaptınız. AKP'yi anlamak isteyenlerin İstanbul'a bakmaları yeterli olacaktır." diye konuştu.






Geri Dön