29 / 04 / 2024

İstanbul Belediyesinin hudutları

İstanbul Belediyesinin hudutları

İstanbul Belediyesi hudutlarının genişletilmesi inceleniyormuş. İstanbul Belediyesi hudutlarının Küçükçekmece, Safraköy, Küçükköy ve Alibeyköy'üne kadar uzatılması tetkik edilmekteymiş.. Maltepe Kışlası ile Topkapı arası da sanayi bölgesine dahil edilmiş.

İBB'den Eyüpsultan'a 703 yeni konut geliyor! Dev projenin temeli atıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB), Eyüpsultan Akşemsettin Mahallesi'nde hayata geçireceği kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı. Söz konusu projede 703 yeni konut yer alacak.

İstanbul'da bina tarama sistemi yavaş mı işliyor? Deprem kapıda, İstanbullular haber bekliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz verdiği bina tarama hizmetine 160 bin başvuru geldi. Ancak bazı vatandaşlar, başvurularına geri dönüş olmadığına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Beyoğlu Belediyesinin kentsel dönüşüm hazırlıklarına tepki: Afet yasası geri çekilsin!

Beyoğlu Belediyesinin rant odaklı kentsel dönüşüm hazırlıkları, vatandaşları tepkilerine neden oldu. Vatandaşlar, afet yasasının geri çekilmesine ilişkin çağrıda bulundu. İşte o açıklamalar...

İstanbul’da yediemin ve çekici ücretlerine yüzde 67'e varan dev zam

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB), Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, yediemin otopark ve araç çekme ücretlerine yüzde 50 ila 67 arasında zam yapılması kararı alındı. İşte detaylar...

İBB'nin 2022 bütçesi 43.6 milyar TL!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB), 43 milyar 650 milyon liralık 2022 yılı bütçesi, oy çokluğu ile kabul edildi.

DoubleTree by Hilton Istanbul Ataşehir Ağustos'ta açılıyor!

İstanbul Ataşehir'de Brandium AVM'nin hemen yanında faaliyette bulunan Silence Istanbul Hotel'in tabelası değiştirildi. Otel, önümüzdeki Ağustos'tan itibaren hizmet sunacak.

İBB'nin 2020 Faaliyet Raporu onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) 2020 Yılı Faaliyet Raporu gerçekleştirilen meclis toplantısında kabul edildi.

Osman Nuri Kabaktepe'den İBB'ye bütçe tepkisi!

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) toplamda 139 milyar 868 milyon TL bütçe kullandığına dikkat çekti. Kabaktepe bu bütçeyle neler yapıldığını sordu.

Esenler'de 41 bin konutun acil dönüşmesi gerekiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Esenler Belediyesi ile Avcılar Belediyesinin depremle mücadele çerçevesinde yürüttüğü çalışmalarını TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu'nda anlattı. 

İstanbul’un hızlı değerlenen semtleri hangileri?

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, geçen sene İstanbul'da en çok konut satışı yapılan ilçeler ve pandemi sonrası hızlı değerlenen bölgeleri değerlendirdi...

Yalova Belediyesinin 2017-2018 yıllarındaki arsa satışlarından zarara uğratıldığı iddiası!

Yalova Belediyesinin 2017-2018 yıllarında icra yoluyla 8 gayrimenkulün satışından 3 milyon lirayı aşkın zarara uğratıldığı öne sürüldü.

İBB'nin 2021 bütçesi 28.9 milyar lira!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB), 28 milyar 900 milyon liralık 2021 yılı bütçesi, oy çokluğu ile kabul edildi.

Büfecilerden İBB önünde yüksek zam protestosu!

İstanbul Tekel-Gazete Bayileri Esnaf Odası üyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin büfe kiralarına yaptığı yüksek zammı protesto etti.

İstanbul Belediyesinin hudutları Haberi

İstanbul Belediyesinin hudutları



Belediye hudutlarının genişletilmesi inceleniyor.


Tetkikler müspet netice verirse Küçükçekmece, Safraköyü, Küçükköy, Alibeyköy Belediye hudutları içine alınacak.


  İstanbul imar planının II'nci kısmını teşkil eden İstanbul ciheti planı kati şeklini almıştır. Belediyece tespit edildiğine göre, İstanbul ciheti belediye hudutlarına Eyüp, Sarayburnu, Yenikapı, Yedikule, Bakırköy, Yeşilköy, ve Florya hattı ile bu hattın şimalinden geçen belediye hudutları arasında kalan saha girmektedir. 

  Bu plana göre, meskun sahalar, ticaret ve sanayi bölgeleri, yeşil sahalar, resmi ve umumi tesisler, mezarlıklar, eğitim müesseseleri gibi muhtelif kısımlara ayrılmıştır. Yollar da muhtelif kısımlarda toplanmıştır. İstanbul cihetinin inkişafa müsait sahaları olarak Florya, Yeşilköy, Baruthane ve Bakırköy civarı gösterilmiştir. Ayvansaray -...