28 / 04 / 2024

İBB'nin 2020 Faaliyet Raporu onaylandı!

İBB'nin 2020 Faaliyet Raporu onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) 2020 Yılı Faaliyet Raporu gerçekleştirilen meclis toplantısında kabul edildi.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi 2020 Yılı Faaliyet Raporu ve gündem maddelerini konuşmak için toplandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul'un yönettiği İBB Meclisi'nde 2020 yılı faaliyet raporunu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyetlerini masaya yatıran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, toplamda1,2 milyar Türk Lirası destekle 1,6 milyon haneye yardım ettiklerini kaydetti.

Faaliyet raporu ile ilgili olarak parsinin görüşlerine değinen İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminin yeni kaynak üretemediği gibi mevcut kaynakları verimli şekilde kullanamadığını söyledi.

İBB nin 2020 Faaliyet Raporu onaylandı!

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, "2020'de toplam bütçenin yüzde 26'sını kendi öz kaynaklarından üreteceğini öngördükleri halde, sadece yüzde 9'unu gerçekleştirebildiler. Oysa bu rakam 2018 senesinde 29'du. Bütçenin yüzde 71'i merkezi idareden gelmişti. Bu yönetim zamanında bütçenin yüzde 91'i merkezi idareden gelmiş, İBB ise bütçenin sadece yüzde 9'unu kendi üretti. İstanbul'un mali kaynaklarını üç kat düşüren bir yönetime başarılı diyebilir miyiz? 28 yıl sonra İstanbul Belediyesi 1 kuruş dahi borçlanamayacak hale geldi. Hayırlı olsun İstanbul'da yeni bir Nurettin Sözen dönemi başlıyor." dedi.

Gerçekleştirilen konuşmalardan sonra oylama sonuçları duyuruldu ve İBB'nin 2020 Faaliyet Raporu onaylandı.

 

İBB, 20 milyon TL'lik kira yardımı yaptı!


Geri Dön