21 / 09 / 2024

İstanbul Belediyesinin yaptığı evler

İstanbul Belediyesinin yaptığı evler

1959 yılında Belediye, mesken darlığı ve kiraların başıboş yükselişini önlemek için kendine ait arsalarda tahminen on bin ucuz mesken yaptırıp, evi olmayan vatandaşlara taksitle satacakmış.

Citroen C4 X'i dünyaya İstanbul'dan tanıttı! İşte Citroen C4 X 1 Temmuz fiyat listesi

Fransız otomobil markası Citroen, kompakt sınıfta geleneksel hatchback ve SUV modellerine alternatif zarif, çekici yeni modeli C4 X ve e-C4 X'i müşterilerine İstanbul'da yaptığı lansmanla tanıttı. İşte Citroen c4 X 1 Temmuz fiyat listesi...

Putin'in son dakika açıklaması petrol fiyatlarını zıplattı! Türkiye'de benzin ve motorine büyük zam mı geliyor?

Putin, Ukrayna'nın Rusya ile İstanbul'da yaptığı anlaşmaları reddettiğini belirterek "Yine hepimiz çıkmaza girdik." dedi. Putin'in konuşması savaşın durmayacağını gösteriyor. Brent petrol yeniden yükselişe geçti. Türkiye'de benzin ve mazota yüksek zam yolda!..

Ekrem İmamoğlu'dan dikkat çeken Kanal İstanbul çıkışı!

Ömerli Barajı Emirli 2. Kademe İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin açılışında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesine ilişkin "Bizler Kanal İstanbul'un İstanbul’a yaptırılmayacağını, yapılmayacağını vatandaşımıza halkımızla beraber taahhüt ediyoruz" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İzmir Örnekköy imar açıklaması!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesinin yaptığı imar değişikliğine tepki gösteren vatandaşlarla Cumhuriyet Mahallesi'nde görüştü.

Çekmeköy Kışlası’nın bir kısmı TRT’ye verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İstanbul'da yaptığı imar planı değişikliği, Çekmeköy Kışlası’nın bir bölümünün TRT’ye tahsis edildiğini ortaya çıkardı. Bakanlığın hazırladığı plan değişikliğine göre kışlanın içindeki 12 bin 345 metrekarelik alanda TRT, yeni alan kuracak.

İstanbul'a yaptığımız ulaştırma yatırımının her biri dünya çapında eserler!

İstanbul Havalimanı 3. Bağımsız Pisti'nin açılış töreninde konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul'a yaptığımız ulaştırma yatırımının her biri dünya çapında eserler" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kanal İstanbul eleştirilerine sert yanıt!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul projesiyle ilgili yapılan eleştirilere sert yanıt verdi. Erdoğan, "Kanal İstanbul projesi hayata geçecek. Birileri Kanal İstanbul projesini yaptırmayız diyor daha şimdiden müteahhitlere tehditler savuruyor. Sen zaten iktidara gelemeyeceksin ki..." dedi...

Cumhurbaşkanı: Asya ile Avrupa'yı üç katlı tüp ile bağlayacağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'a yaptığımız çok şey var ama yapacağımız çok şeyler var. İnşallah Boğaz'ın altından üç katlı bir tüp yapacağız yine aynı şekilde. Hem oradan otomobiller geçecek hem de raylı sistem geçmek suretiyle yine Asya'yı Avrupa'ya bağlayacağız" dedi...

Katılımevim katılımcılarını ev ve araba sahibi yaptı!

Konut ve otomobil alımlarında faizsiz finansman desteği sağlayan tüketicilere farklı bir çözüm modeli sunan Katılımevim, 2018’in son kura çekilişini İstanbul’da yaptı.

Osman Aşkın Bak: Memleket yararına çakılmış bir tane çivileri yok!

Muhalefeti eleştiren Gençlik ve Spor Bakanı Bak, "Yıkacağız, Kanal İstanbul'u yaptırmayacağız, otomobil projesini durduracağız. Üçüncü havalimanını kapatacağız... Bunların memleket yararına çakılmış bir tane çivileri yok." dedi...

Başbakan Yıldırım: Kanal İstanbul'u yapacağız!

Ferhat Tüneli Açılış Töreni'nde konuşma yapan Başbakan Yıldırım, ""Kanal İstanbul'u da yapacağız. Her ne kadar bazı cumhurbaşkanı adayları 'Kanal İstanbul'u yaptırmayacağız' deseler de, onu da yapacağız inşallah." dedi...

Kanal İstanbul dünyada anılır hale gelecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce'nin "Kanal İstanbul'u yaptırmayacağım" söylemlerini eleştirdi. Erdoğan, " 45 kilometre uzunluğundaki bu kanal, İstanbul'un güzelliğine farklı bir güzellik daha katacak. Bir de marka olacak. Dünyada anılır hale gelecek." dedi..

Antalya Ali Çetinkaya’da kentsel tasarım çalışmaları başladı!

Antalya'da yer alan Ali Çetinkaya Caddesi, büyükşehir belediyesinin yaptığı çalışmalarla bir çekim merkezi haline gelecek.

İstanbul Belediyesinin yaptığı evler Haberi

İstanbul Belediyesinin yaptığı evler

Belediye halk tipi evler yaptırıp satmak niyetinde.


Bunları evi olmayanlar alabilecek.


  Mesken darlığı ve kiraların başıboş yükselişini önlemek için Belediye kendine ait arsalarda ucuz mesken yapılmasını sağlamak üzere etüdlere başlamıştır. Mesken ve planlaştırma bürosu, ev sahibi olmayan vatandaşlara belediye arsalarını ev yapmak üzere ucuz fiyatla ve taksitle vermek üzere bir etüd hazırlamış, fakat arsaların dağıtılması ve vatandaşların buralarda kendi başlarına ev yapmaları gerek şehrin güzelliği, gerek inşaat zorlukları bakımından mahzurlu görülmüştür. Bu vaziyeti önlemek için Belediye yeni bir etüd yaptırarak buralarda, kuracağı bir şirket vasıtası ile ev yaptırıp vatandaşlara satmayı tasarlamaktadır. Bu tasavvur tahakkuk ettiği takdirde 2 - 3 odalı olmak üzere müstakil evlerle büyük apartmanlar inşa edilerek, evsiz vatandaşlara taksitle satılacaktır. Bunların mümkün olduğu kadar sade olması ve ucuza...