29 / 04 / 2024

istanbul boş konut stoku

istanbul boş konut stoku

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul'da kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu. Ali Kurt, rantsal değil, kentsel dönüşümün mevcut kaynaklarla mümkün olduğunu belirtiyor ve bir öneride bulunuyor. 

Seçim sonrası boş konut vergisi geliyor mu? Konutların gerçek değerini ev sahipleri ve müteahhitler belirlememeli!

Seçimlerden sonra en çok değişimin vergilerde olması bekleniyor. Bu vergilerden birinin de boş konut vergisi olabileceği gündeme geldi. İşte konut sektörünün seçim sonrası beklentileri...

Boş evlerle savaş: İstanbul'da konut sorunu ve dünyada çığır açan çözümler!

İstanbul'da konut sorunu, emlak sektöründeki ilerlemelerle birlikte artış göstermeye devam ediyor. Bu dönemde şehirde on binlerce boş evin bulunması da yoğun tartışmalara neden oluyor. Peki, dünya kentlerinde bu sorunun nasıl yaşanıyor ve hangi tür çözümler gündeme geliyor? İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri, konutlarını kiraya vermekten kaçıyor! İstanbul’da boş konut sayısı 400 bini geçti!

Kiraların yükseleceğini düşünen ve yüzde 25 sınırında takılmak istemeyen konut sahipleri, evlerini kiralamadı. İstanbul'da boş konut sayısı 400 bini geçti. 

İstanbul’da boş konut sayısı 400 bini geçti!

Kiraların yükseleceğini öngören ve yüzde 25 sınırında takılmak istemeyen mülk sahipleri, konutlarını kiralamadı. Hal böyle olunca, İstanbul’daki boş konut sayısı da 400 bini aştı.

İBB İstanbul'daki boş konut sayısını duyurdu! Kutudan inanılmaz bir sayı çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul'da bulunan boş konut sayısının kabul edilemez bir seviyede olduğunu açıkladı. Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, sadece İstanbul'da 450 bin ile 750 bin arasında boş konut olduğunu ifade etti.

İstanbul’da 450 bin ile 750 bin marjında boş konut var! 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, stanbul’daki boş konut sayısını açıkladı ve bunun kabul edilemez seviyede olduğunu belirtti. 

İmamoğlu'ndan İstanbul'da konut sahiplerini yakından ilgilendiren flaş açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da 750 bin civarında boş tutulan konut olduğunu belirterek bu konutlarla ilgili ilginç bir çıkışta bulundu.

250 bin yeni konut projesine tepki: 1,6 milyon boş konut var

İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu 250 bin yeni sosyal konut projesine tepki gösterdi. Türkkan, halihazırda 1.6 milyon konutun boş durduğunu söyledi.

'1,6 milyon boş konut var önce onları eritin'

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, TOKİ'nin yapacağı sosyal konut projesine ilişkin eleştirilerde bulundu. Türkiye'de 1,6 milyon boş konut bulunduğunu belirterek, "Madem niyetiniz insanları ev sahibi yapmak önce bunları eritin" dedi.

Antteras Nev satışta! İstanbul Boğazı'na komşu 54 yeni konut geliyor! 

Antteras Nev satışa çıktı. Antteras Nev projesinde 6 blok halinde 54 yeni konut yer alıyor. Peki Antteras Nev projesindeki konutların fiyatları kaç lira? İşte projeyle ilgili tüm detaylar...

Ali Kurt'tan barınma sorunu için '1 milyon boş konut kamulaştırılsın' önerisi! 

ĶİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, hükümetin yeni konut üretimi için ayırdığı 30 milyar TL ile megakent İstanbul'da boş olan 1 milyon konutun kamulaştırılması önerisinde bulundu... 

İstanbul'da konut sorununu boş ofisler çözebilir!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, İstanbul'da boş ofislerin dönüştürülmesiyle 200 bin konut arzı sağlanabileceğini dile getirdi. 

6 milyon kişi boş konut projelerine yerleştirilsin!

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Candaş Tolga Işık bugünkü yazısında, İstanbul'daki yapılaşmayı anlattı. 600 bin binanın yıkılabileceğini ifade eden Işık, 6 milyon kişi boş konut projelerine yerleştirilmesi gerektiğini belirtti.

istanbul boş konut stoku Haberi

istanbul boş konut stoku

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul'da kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu. Ali Kurt, rantsal değil, kentsel dönüşümün mevcut kaynaklarla mümkün olduğunu belirtiyor ve bir öneride bulunuyor. 

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Serpil Yılmaz, bugünkü köşesinde KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'un kentsel dönüşüm önerilerini kaleme aldı.

İşte Serpil Yılmaz'ın 'Devlet, boş daire stokunu kamulaştırıp halka devredebilir' başlıklı yazısı...

Devlet koordinasyonunda, TOKİ ve belediyeler işbirliğinde “hasarlı binalarda” oturanlar ve evsizler güvenli konutlara sahip olabilirler. Açıkçası şu ki; rantsal değil, kentsel dönüşüm mevcut kaynaklarla mümkün. Hem de en kısa sürede. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerden KİPTAŞ'ın Genel Müdürü Ali Kurt “Ben varım” diyor ve bir model önerisi de getiriyor.

★★★

Önce Kurt'un önerisine dayanak oluşturan 2016 yılı itibarıyla yaklaşık 15 milyon nüfuslu İstanbul'un konut verilerini paylaşayım:

“Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel...