25 / 05 / 2024

İstanbul deprem anketi nedir

İstanbul deprem anketi nedir

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 50 bin hanede deprem anketi yapacak. Anket ile birlikte hane halkının olası bir İstanbul depremine hazır olup olmadığının tespit edilmesi planlanıyor.

İstanbul Deprem Bilim Kurulu'ndan son dakika deprem önerileri: Boş konut stoku, gökdelenler, deniz ulaşımı...

İBB’nin bir araya getirdiği 'İstanbul Deprem Bilim Kurulu' tarafından şehrin, beklenen büyük depreme hazırlanması için bazı önerileri gündeme getirdi. Peki bu öneriler neler? 

Borsa ile ilgili şok iddia: Borsa İstanbul deprem felaketinin ardından neden hemen kapatılmadı?

Borsa İstanbul, deprem felaketinin ardından işlemlere kapatılma kararından önce 4 bin 186 puandan işlem görüyordu. Borsanın kapatılması çağrılarına rağmen işlemlerin neredeyse 3 gün durmaması tepkilere yol açtı.

Borsa’da şok gelişmeler! 5 iş günü borsada işlemler durduruldu! Kayıplar kaç günde telafi edilir?

Borsa İstanbul deprem felaketinin ardından pay piyasalarında işlemlerin 5 iş günü durdurulmasına karar verirken, akıllara Gölcük depreminde alınan önlemler geldi. O zamanki adıyla İMKB hangi önlemleri almıştı? Kayıplar kaç günde telafi edildi? İşte yanıtları...

Borsa İstanbul’da son dakika gelişmesi! SASA deprem ile ilgili ilk duyuruyu yaptı!

Borsa İstanbul, deprem nedeniyle 8 şirketin hisselerinde işlemlerin geçici olarak askıya alındığını duyurmuştu. Borsa İstanbul’un isimlerini verdiği şirketler arasında yer alan Sasa’dan açıklama yapıldı.

İstanbul Deprem Raporu açıklandı!

Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu Başkanı Kadem Ekşi, İBB Meclisi Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu tarafından “İstanbul Deprem Raporu”nu açıkladı. Raporda kentsel dönüşüm için ayrılan bütçelere yer verildi. 

İstanbul'un deprem bütçesi düşürüldü mü?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul deprem bütçesinin yüzde 65 oranında düşürüldüğü iddia edildi. Bu rakam 671 milyon 298 bin TL'ye karşılık geliyor. 

İstanbul'da 790 bin bina deprem riski altında!

Deprem kuşağında yer alan Türkiye’de, özellikle yapılaşmanın yüksek olduğu İstanbul ve birçok ilde deprem tehlikesinin yıkıcı etkilerine karşı önlem alınması gerekiyor.  

Prof. Şener Üşümezsoy’dan deprem açıklaması!

Marmara Ereğli’sinde bugün gerçekleşen deprem sonrası beklenen İstanbul depremi ile ilgili konuşan Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, bugünkü  depremin Silivri-Tekirdağ fay hattında olduğunu söyledi.

İstanbul'un deprem haritası yayınlandı!

GABORAS, İstanbul’da yaşanması beklenen depremin muhtemelen en fazla etkileyeceği bölgeleri gösteren ‘İstanbul Deprem Haritası’nı hazırladı. Haritada, İstanbul'un riskli bölgeleri belirlendi.

Ahmet Ercan: 4.2'lik deprem uyarıcıydı!

Marmara Denizi'nin Tekirdağ açıklarında saat 16:38'de ve 21:06'da deprem meydana geldi. Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul depremine ilişkin açıklamalar yaptı...

İstanbul'da nüfusun yüzde 70'i deprem bölgesinde yaşıyor!

İBB'nin hazırladığı rapora göre, 25 yılda tarım alanlarının yaklaşık yüzde 25’ini kaybeden İstanbul’un kıyılarının yüzde 40’ı erişilemez halde. Kişi başına düşen aktif yeşil alan ise sadece 2.67 metrekare. Şehirdeki nüfusun yüzde 70’i de deprem bölgesinde yaşıyor.

İstanbul için dikkat çeken açıklama: Ağır ve yıkıcı deprem beklenmiyor!

Iğdır Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik Anabilim Dalı'nda görevli öğretim üyesi Dr. Mehmet Salih Bayraktutan, İstanbul için dikkat çeken açıklamalarda bulunarak, ağır ve yıkıcı deprem beklenmediğini söyledi.

İBB deprem odaklı 29 bin konutun yapımına başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, deprem riski altındaki İstanbul’da 1 senede, 17 ilçede toplam 29 bin 323 konutun üretimine başladı. 

İstanbul deprem anketi nedir Haberi

İstanbul deprem anketi nedir

İBB, olası bir depremde ortaya çıkacak sosyal riskleri tespit edebilmek için 50 bin haneyi kapsayan anket düzenleyecek. Ankette olası İstanbul depremine hane halkının hazır olup olmadığı tespit edilecek


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, olası bir depremde ortaya çıkacak sosyal riskleri tespit edebilmek için 50 bin hanede anket yapacak. Ankette olası İstanbul depremine karşı hane halkının hazır olup olmadığı, deprem sonrası ortaya çıkabilecek sosyal hasarların neler olabileceği tespit edilecek. İstanbul genelinde toplam 964 mahallede seçilecek 50 bin hane üzerinde uygulanacak ankette, afet risklerinin azaltılması için alınacak tedbirleri belirlemek amacıyla sosyal doku araştırması yapılacak. Yüz yüze görüşme tekniğiyle gerçekleştirilecek anket çalışmasında hanede yaşayan aile bireylerinin ekonomik, engellilik, işsizlik, mülkiyet sahipliği, eğitim durumları ile sağlık güvencesi ve sağlık hizmetlerine erişimi, sosyal dayanışma algısı, afete karşı...