04 / 05 / 2024

istanbul deprem tahmini

istanbul deprem tahmini

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, "Ortak görüş şu; 2030 yılına kadar İstanbul'da büyük bir deprem olabilir" dedi. Bakan Özhaseki Türkiye'de en az 500 bin konutun değiştirilmesi planlandığını söyledi.

Prof. Dr. Ahmet Serbes uyardı: Erken uyarı sistemi bir deprem tahmini değildir!

Gemlik Körfezi'nde meydana gelen ve İstanbul'da da hissedilen 5.1 ve 4.5 büyüklüğündeki iki deprem öncesi bazı cep telefonlarına deprem olacağı yönünde uyarı mesajı gitti. Telefonlara giden erken uyarı mesajıyla ilgili Prof. Dr. Ahmet Serbes, bu uygulamanın bir deprem tahmini olmadığını söyledi. 

Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan ezber bozan İstanbul depremi tahmini! Resmen tarih verdi...

Türkiye’nin en büyük felaketlerinden biri olan 17 Ağustos depreminin 24. yıl dönümünde Prof. Dr. Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. İşte detaylar...

Şener Üşümezsoy'dan korkutan deprem analizi! İki fay birden kırılırsa İstanbul'da 7 büyüklüğünde deprem olabilir!

Deprem bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, İstanbul'da beklenen depreme ilişkin dikkat çeken tahminde bulundu. Üşümezsoy, iki fay birden kırılırsa 7 şiddetinde deprem olacak.

Son depremler! İstanbul’da deprem mi oldu? İşte 29 Mayıs 2023 Kandilli Rasathanesi deprem listesi!

29 Mayıs Pazartesi günü son deprem listesi araştırılıyor. Son deprem listesine nereden bakılır? Gün içinde pek çok deprem olmaktadır. Bu deprem listesi günü güne takip ediliyor. İşte 29 Mayıs 2023 Pazartesi Kandilli Rasathanesi’nin kaydettiği son dakika deprem listesi!

Japon deprem uzmanından son dakika büyük İstanbul depremi uyarısı! Gerekli tedbirler alınmalı! 

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Morıwaki, büyük İstanbul depremi ile ilgili konuştu. 'Gerekli önlemler alınmalı' diyen Yoshinori Morıwaki, uyarılarda bulundu. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da 7.3'ten büyük bir depremin olasılığı açıklandı! 3 deprem bilimciden çarpıcı açıklamalar!

Deprem uzmanları Türkiye'deki deprem riskli bölgeler için uyarılarını sık sık yeniliyor. Bu doğrultuda, beklenen büyük İstanbul depremi de sık sık gündem oluyor. 3 deprem bilimciden çarpıcı açıklamalar geldi. 

Prof. Dr. Naci Görür: ‘İstanbul’da 7 ve üzeri deprem olma olasılığı yüzde 64’

Sabancı Üniversitesi’nde “Toplum ve Afet Risk Yönetimi” temalı semineri düzenledi. Seminerde depreme ilişkin konuşan İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul’da 7 ve üzeri bir deprem olma olasılığının yüzde 64 olduğunu söyledi.

İstanbul Valiliği resmen açıkladı! Deprem bölgesine dönmek isteyen afetzedeler dikkat! 

İstanbul Valiliğinden deprem bölgesine dönmek isteyen afetzedelere ilişkin bir son dakika açıklaması yapıldı. İşte o son dakika açıklaması...

Japon Deprem Uzmanı tek tek açıkladı: İstanbul depremi en az 6.8 büyüklüğünde olacak! En riskli ilçeler hangileri?

Japon Deprem Uzmanı ve Yüksek Mimar Yoshinori Moriwaki, İstanbul depremi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İstanbul’un 20 km açıklarında kırılmayan fay hatları olduğunu söyleyen Moriwaki, riskli ilçeleri de tek tek sıraladı.

İstanbul'da risk yasası hayata geçirilmeli! Detaylar peş peşe açıklandı! Büyük deprem öncesi...

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu, yaklaşık 1000 sayfalık taslak raporunu hazırladı. Raporda yer verilen talepler ve ayrıntılar peş peşe açıklandı. 

Beklenen deprem İstanbulluları köşeye sıkıştırdı! Peş peşe rakamlar açıklandı! Büyük İstanbul depremi...

İngiliz haber ajansı Reuters 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketlerinin ardından, İstanbul ile ilgili dikkat çeken bir analize yer verdi. Beklenen deprem İstanbulluları köşeye sıkıştırdı! Peş peşe rakamlar açıklandı! Büyük İstanbul depremi...

Sağlık ve kongre turizmine ‘deprem’ darbesi! İstanbul otellerinde doluluk oranları yüzde 30 geriledi!

Kahramanmaraş deprem felaketlerinin ardından ülke genelinde yaşanan deprem korkusu turizm sektörünü de olumsuz etkiliyor. Özellikle sağlık ve kongre turizminde başı çeken İstanbul otellerinde doluluk oranları geçen yıllara göre önemli oranda azaldı.

Murat Kurum'dan deprem uyarısı: İstanbul'da 1,5 milyon riskli konut var!

İstanbul'daki deprem riski ile ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İstanbul'da 5,9 milyon konut olduğunu ve bu konutların 1,5 milyonunun riskli olduğunu söyledi.

istanbul deprem tahmini Haberi

istanbul deprem tahmini

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki '2016 Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Özhaseki Türkiye'de en az 500 bin konutun değiştirilmesi planlandığını söyledi.

 "2018'den itibaren 500 bin konutu yenileyip dönüştüreceğiz"

 Bakan Özhaseki, önümüzdeki 15 yıl içerisinde tüm Türkiye'de riskli olarak gördükleri 7 buçuk milyon civarındaki yapıyı 2018'den itibaren dönüştürmeyi hedeflediklerini belirtti. Bakan Özhaseki, “Şura sonuçlarını yasalarla şekillendireceğiz. Çok hızlı bir biçimde kentsel dönüşüme gireceğiz. Okun yaydan çıkmadan önceki gerilme anı gibi 2017 bizim için. Hızla başlayabilir bu sene ama hata yapmak istemiyoruz. 2018 yılından itibaren de nasip olursa her yıl Türkiye’de en az 500 bin konutu değiştirmeyi, dönüştürmeyi düşünüyoruz. Bunu yarısı İstanbul’da olacak 250 bini İstanbul’da 250 bini Anadolu’da olacak” şeklinde konuştu.

 Belediyelere...