08 / 05 / 2024

istanbul depreminden etkilenen iller

istanbul depreminden etkilenen iller

İstanbul’da 26 Eylül’de yaşanan deprem İstanbulluların yanı sıra çevre illerdeki vatandaşları da tedirgin etti. Kocaeli’li Mehmet Yaman, “Bana göre ’99’dan sonra değişen hiçbir şey olmamış” dedi…

İstanbul'da selden etkilenen ailelere 15 bin TL yardım ödemesi yapılacak! Bakan resmen açıkladı! Son dakika! 

Dün gece yaşanan yoğun yağışın ardından İstanbul'un bazı ilçelerinde sel felaketi yaşandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da selden etkilenen ailelere 15 bin TL yardım ödemesi yapılacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...

DEGÜDER Başkanı Türkkan’dan korkutan açıklama! ‘Olası İstanbul depreminden 3,5-4 milyon insan etkilenebilir!’

DEGÜDER Başkanı Sinan Türkkan, olası İstanbul depremiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Türkkan, “Olası İstanbul depreminden 3,5-4 milyon insan etkilenebilir!” dedi.

İstanbul'daki 207 bin bina riskli: 99 depreminden sonraki binalarda da sorun var!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce İstanbul'da Ocak 2023 itibariyle toplam 142 riskli alanda, 207 bin riskli yapı olduğunu söyleyerek 1999 depreminden sonra yapılan binalarda da sorun olduğuna dikkat çekti.

Depremden zarar gören iller Cazibe Merkezleri Programı kapsamına alındı

Kahramanmaraş depreminden etkilenen ve afet bölgesi ilan edilen illerde yapılacak olan yatırımlar cazibe merkezi programı kapsamında en üst teşviklerden yararlanabilecek.

Adanalı depremzedeler için ilk aşamada 2 bin 200 konut geliyor!

Adana Valisi Süleyman Elban, 6 Şubat depreminden etkilenen kentin depremzedeler için 2 bin 200 konut yapmayı planladığını söyledi. 

Hangi ilçe olası İstanbul depreminden en az etkilenecek?

İstanbul Avcılar Kaymakamı Kemal İnan, 1999 depreminde orta hasar gören ve kentsel dönüşüm kapsamında yenilenen binaların yenilenmesi ile ilçenin olası İstanbul depreminden en az etkilenen ilçelerden biri olacağını belirtti.

İstanbul depreminden en çok bu ilçeler etkilenecek!

Prof. Dr. Naci Görür, büyük İstanbul depreminin gerçekleşme olasılığını yüzde 64 olarak belirtti ve mevcut iyileştirme çalışmalarının can kaybını azaltmayacağını, İstanbul'un rantsal değil, köklü bir kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Elazığ ve Malatya için 87 milyon TL yardım toplandı!

Elazığ ve Malatya depreminden etkilenen vatandaşlar için açılan yardım kampanyasında 87 milyon TL yardım toplandı.

Cerrahpaşa Çocuk Acil boşaltılıyor!

İstanbul depreminden etkilenen İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp  Fakültesi Çocuk Acil ve Kadın Hastalıkları Bölümü'nün boşaltılmasına karar verildi…

İstanbul depreminden hangi ilçe en çok etkilenecek?

İstanbul’da gerçekleşen 5.8’lik korkutan depremden sonra binalarda hasar oluştu. Oluşan hasarlar sonrası İstanbul’da olası bir depremde en çok etkilenecek ilçeler merak konusu oldu…

Hilton Garden İnn İstanbul Airport Yenibosna'da açıldı!

Hilton Worldwide’ın ekonomik üst kalite segmentinin ödüllü markası Hilton Garden Inn, dünya genelinde 600’den fazla otelden oluşan portföyüne Hilton Garden Inn Istanbul Airport’u ekledi.

Hep İstanbul'da daire alanları için 5 bin fidan dikilecek!

TEKFEN Emlak Geliştirme,İstanbul'daki yeni projesi HEP istanbul kapsamında TEMA Vakfı aracılığıyla fidan dikimi yapıyor. Bu kapsamda HEP istanbul'dan daire sahibi olanlar için TEMA aracılığı ile İzmir Urla Kadıovacık'a üçer adet fidan dikilecek.

Hep İstanbul'da fiyatlar 216 bin liradan başlıyor!

TEKFEN Emlak Geliştirme tarafından hayata geçirilen HEP istanbul Projesinde satışlar devam ediyor. Projede ev sahibi olmak isteyenlere özel ödeme avantajları yer alıyor. Proje teslimleri 2017'de yapılacak.

istanbul depreminden etkilenen iller Haberi

istanbul depreminden etkilenen iller

İstanbul’da meydana gelen 5.8’lik 99 depremi felaketini tekrar hatırlattı. 99 depreminden en çok etkilenen kentlerden biri de Kocaeli. 1999 yılında merkez üssü Gölcük olan deprem de 18 bin 373 insan hayatını kaybederken 365 bin bina da hasar almıştı. Depremi büyük can ve mal kaybı ile yaşayan Kocaeli halkının, korkuları ve acıları hala devam ediyor.

Evrensel’den Meryem Kaya, Yusuf Atmaca, Kübra Laz,  Kocaeli’nin Derince ve Körfez ilçelerinde vatandaşlarla deprem ve depreme karşı alınması gereken önlemler ile bir ilgili röportaj gerçekleştirdiler. Röportaj şu şekilde:

"Binalar sağlam olsa kimse telaş yapmaz"

’99 depremini yaşayan Sabri “Japonya’da daha şiddetli deprem oluyor, kimsenin burnu bile kanamıyor ama bizim ülkemizde 5.8’le 30 tane okul zarar görüyor” dedi. Can kaybını yoksullukla ilişkilendiren Sabri “Yoksul tedbir alamıyor çünkü parası yok”...