14 / 05 / 2024

İstanbul Erenköy Gümrüğü taşınacak mı

İstanbul Erenköy Gümrüğü taşınacak mı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İstanbul Erenköy Gümrüğü ile ilgili dün TOKİ'de yapılan bilgilendirme toplantısına katıldı. Toplantı öncesi basın mensuplarına, projeye ilişkin bilgi verilmedi.

İçerenköy Carrefour arazisinde başlatılan 1.402 konutluk yeni projede kapalı satış başladı!

Kalyon Kentsel Proje Yatırımları'nın iştiraki Kozyatağı İnşaat'ın İstanbul Ataşehir İçerenköy'deki Carrefour arazisinde inşa edeceği yeni projesinde kapalı satışlar başladı. Kalyon ve Gülaylar Group'un ortak yürüttüğü satışta metrekare fiyatları 3 bin 600 dolardan başlıyor. 

1933 yılında İstanbul'daki gümrük binaları 50 bin liraya yenilenmiş!

1933 yılında İstanbul'da Gümrükleri binalarının tamire ihtiyacı olduğu tespit edilmiş. Tamirat için istenilen bedel ise 50 bin lira olarak belirlenmiş.

İş dünyası Gümrük Birliği Anlaşması'nın yeniden revize edilmesini istedi!

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) 61. Genel Kurulu'nda konuşan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, AB ile müzakereler yürütülürken Gümrük Birliği Anlaşması'nın günün koşullarına göre yeniden revize edilmesi gerektiğini söyledi.

Tuzla'daki rezerv yapı alanına gümrük binası inşa edilecek! 712 bin 436 metrekarelik arazide imar planı değişti!

Depremi bekleyen İstanbul’da riskli yapıların dönüştürülmesi amacıyla daha önce rezerv yapı alanı ilan edilen Tuzla’daki dev arazide, Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve diğer hizmet birimleri için yeni hizmet binası inşa edilmesine karar verildi. İşte o imar planı değişikliği ile ilgili detaylar...

Fiyatı dudak uçuklattı! gümrük vergisi yüzde 130'a çıkıyor

Gümrük vergisi, ülkelerin dış ticaret politikalarının bir parçasıdır ve ithalatı kısıtlayarak yerli üretimi korumayı veya belirli ürünlerin ithalatını teşvik etmeyi amaçlar. buna mukabil Buğdayın vergisi yüzde 130'a çıkarıldı. Karar, 1 Mayıs 2023 itibari ile yürürlüğe girecek.

Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı'nın arazisi yapılaşmaya açıldı!

İstanbul Ataşehir’deki üzerinde Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı'nın bulunduğu 286 bin metrekare büyüklüğündeki arazi için özelleştirilme kararı verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019'da 'tamamı millet bahçesi' olacak dediği alanı yapılaşmaya açtı.

Paşabahçe ilk deneyim mağazasını Erenköy'de açtı!

Paşabahçe Mağazaları, ilk deneyim mağazasının açılışını İstanbul Erenköy'e bağlı Bağdat Caddesi'nde gerçekleştirdi.

ABD Fransa'ya ilave yüze 25 gümrük vergisi uygulayacak!

ABD, Fransa'nın Amerikan teknoloji devlerine dijital hizmet vergisi getirmesine yanıt olarak ülkeye ilave yüzde 25 gümrük vergisi uygulayacak.

ABD çelik ithalatına gümrük vergisini yüzde 25'e indirdi!

ABD'nin Türkiye'den yaptığı çelik ithalatına uyguladığı yüzde 50 oranındaki gümrük vergisi yüzde 25 seviyelerine düşürüldü.

İnşaat demirinde gümrük vergisi yüzde 30'a çıkarıldı!

İnşaat demiri ithalatında uygulanan gümrük vergisi oranı Dünya Ticaret Örgütü üyesi olmayan ülkeler için yüzde 10'dan yüzde 30'a yükseltildi. Karar, Resmi Gazete'de yayınlandı.

Demir-çelik ithalatına yüzde 30 gümrük vergisi!

Dünya Ticaret Örgütü üyesi olmayan ülkelerden demir-çelik alımına yüzde 30 gümrük vergisi getirildi.

Erenköy Gümrüğü, millet bahçesi olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Erenköy Gümrüğü'nün olduğu alanın kaldırılması gerektiğini söyledi. Konuyu da biliyoruz. İnşallah gümrüğün kaldırılmasıyla birlikte mülkiyeti hazineye ait olan o arazide Ataşehir'e millet bahçesi kazandırıyoruz" dedi.

Akiş GYO'dan Erenköy'deki gayrimenkul davası hakkında açıklama!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Erenköy Mahallesi, Çiftehavuzlar Mevkii, 106 Pafta, 1435 Ada, 39 Parsel'de kain taşınmaz hakkında Akiş GYO tarafından açıklama geldi.

İstanbul Erenköy Gümrüğü taşınacak mı Haberi

İstanbul Erenköy Gümrüğü taşınacak mı

 Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İstanbul Erenköy Gümrüğü ile ilgili dün TOKİ'de yapılan bilgilendirme toplantısına katıldı. Toplantı öncesi basın mensuplarına, projeye ilişkin bilgi verilmedi. 


Ancak, DÜNYA'nın edindiği bilgilere göre, Hayati Yazıcı'nm bakanlık yaptığı 2011 yılında Erenköy gümrük alarmım Tuzla'ya taşınmasıyla ilgili gündeme gelen projenin bir benzeri uygulamaya konulacak. 

Eski Bakan Hayati Yazıcı, 2011'de yaptığı açıklamada Erenköy gümrük işlemlerinin Tuzla'ya taşınacağını, mevcut arazinin de TOKİ'ye devredileceğini söylemişti. Tuzla'da 500 dönümlük arazi üzerine gümrüğün ihtiyaç duyduğu tesislerin altyapısıyla birlikte TOKİ tarafından yapılması, mevcut gümrük arazisinin de yine gelir paylaşımı esasıyla TOKİ'ye devredilmesi gündeme gelmişti. Yazıcı, Ambarlı Gümrüğü'nün ise Büyükçekmece'de 350 dönümlük araziye taşınacağını kaydetmişti. TOKİ'nin Erenköy arazisinin sunumuyla ilgili toplantı öncesinde Bakan Tüfenkci, gümrük kapüarını yenileme çalışmalarının sürdüğünü, bu kapsamda Sarp Sınır...