01 / 05 / 2024

istanbul eski bina sayısı

istanbul eski bina sayısı

12 Ekim 1931 Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre İstanbul'da inşaat gittikçe artmaktaymış. Sebebi ise iktisadi buhran yatırımcıyı inşaata yöneltmiş. 1930-1931 senesinde yapılan inşaat sayısıda verilmiş.

Eskişehir'deki 3 katlı bina ile Edirne'de 2 adet Hazine arsası satılıyor! 

Eskişehir'de yer alan 3 katlı karkas bina ile Edirne'de yer alan Hazine arsaları satılıyor. Peki karkas bina ile arsanın fiyatı ne kadar? İhaleleri ne zaman? İşte ayrıntılar... 

İstanbul'da bina tarama sistemi yavaş mı işliyor? Deprem kapıda, İstanbullular haber bekliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz verdiği bina tarama hizmetine 160 bin başvuru geldi. Ancak bazı vatandaşlar, başvurularına geri dönüş olmadığına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Binalara gaz stop sistemi geliyor! İstanbul, Bursa ve Eskişehir için düğmeye basıldı! 3 ilde deprem önlemi!

İstanbul, Bursa ve Eskişehir'deki 1.5 milyon bina için düğmeye basıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı harekete geçti. Konutlarda bulunan doğalgaz sistemi yenilenecek. 

Merkez Bankası'nın İstanbul'daki bina yapım işi ihalesi TBMM'de!

Merkez Bankası'nın İstanbul'daki bina yapım işi ihalesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Erdoğdu, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...

Eskişehir Odunpazarı'nda 9.1 milyon TL'ye icradan satılık bina ve arsa! 

Eskişehir 6. İcra Dairesi Müdürlüğü, Eskişehir ili, Odunpazarı ilçesi, Kanlıpınar Mahallesi, 133 ada 6 parselde yer alan bina ve arsayı 9 milyon 100 bin TL'ye icradan satıyor...

Üsküdar'da eski bina kısmi çöktü!

Üsküdar'da eski bir binada kısmi çökme meydana geldi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi geldi.

Bingöl'de madde bağımlılarının kullandığı metruk bina yıkıldı!

Bingöl'de uyuşturucu bağımlıları tarafından kullanılan eski bina belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Kükürtlü kentsel dönüşümünde ilk adım atıldı!

Osmangazi Belediyesi,Kükürtlü kentsel dönüşüm projesinde ilk adımı hazineye ait bir binayı dönüşüm kapsamına alarak attı. Kükürtlü'de Adalet Bakanlığı lojmanı olarak kullanılan eski bina, dönüşüm için takas yoluyla belediyeye kazandırıldı.

İstanbul'un bina analizleri yapıldı!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Erdal Şafak, İstanbululara deprem uyarısında bulundu. Şafak, “Önümüzdeki 30 yıl içerisinde yüzde 60 ihtimalle İstanbul’da 7’nin üstünde bir deprem bekleniyor'' diye konuştu.

Yıldırım'da 5 metruk bina yıkıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım ilçesinde metruk halde olan ve mahallenin güvenliği açısından risk teşkil eden 3 metruk bina ve 2 eski bina kamulaştırılıp yıkıldı.

İstanbul'da 600 bin bina her an yıkılabilir!

İstanbul Beyoğlu'nda 4 katlı binanın yıkılmasından sonra eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin "İstanbul'da 600 bin riskli bina var" açıklamaları tekrardan gündeme geldi.

Adana'da müteahhitler eski bina avında!

Adana'da devam eden imar sorunları nedeniyle yaşanan konut sıkıntısı bazı müteahhit ve çalışanlarına rant kapısı olmaya başladı. Adana'da devam eden imar sorunlarına ek olarak yeni imar alanlarının da açılmaması kentte yaşanan konut sıkıntısını artırıyor.

İstanbul'daki bina ve köprülerin yapı sağlığı takipte!

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Soyöz, İstanbul’daki belli başlı bina ve köprülerin depreme karşı dinamik özelliklerinin takip edildiğini belirtti.

istanbul eski bina sayısı Haberi

istanbul eski bina sayısı

spot:12 Ekim 1931 Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre İstanbul'da inşaat gittikçe artmaktaymış. Sebebi ise iktisadi buhran yatırımcıyı inşaata yöneltmiş. 1930-1931 senesinde yapılan inşaat sayısıda verilmiş.


İstanbul'da inşaat gittikçe artıyor

İstanbul'da bina inşaatı seneden seneye çoğalıyor. Bu inşaat bolluğu iktisadi buhranın delili addediliyor. İktisadi vaziyetten emin olmayan sermayeder, mütedavil servetini gayrimenkule çevirmekle mali vaziyetini, kendi kanaatince, istikraz ettiriyor.

İstanbul'da 1930 senesi içinde 737 parça inşaata mukabil 1931 senesi kanunisanisinden eylül nihayetine kadar dokuz ay içinde 1039 parça inşaat yapılmışr;

Bu yekun şu suretle taksim edilmektedir:

                   

                         1930          1931


Apartıman          126           186

Ev  ...