14 / 05 / 2024

İstanbul etkili yağış

İstanbul etkili yağış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekipleri, şehri etkisi altına alan yağışın ardından ana araterler, çevre yolları, kavşak ve yollarda tıkanan yağmur suyu kanalları ve mazgalların temizliğine başladı.

İstanbul'da yaşamanın maliyeti yüzde 81 artarak 55 bin TL'yi aştı!

İstanbul Planlama Ajansı tarafından yapılan araştırmaya göre mega kent İstanbul’da yaşamanın maliyeti geçen senenin aynı ayına göre yüzde 81 artış gösterdi. Mega kentte dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 55 bin 321 Türk Lirası şekilde hesaplandı.

İstanbul'da yaşamak çok zor! 4 kişilik bir ailenin aylık masrafı 53 bin lira!

İstanbul'da yaşamak oldukça zor, özellikle kalabalık aileler İstanbul'u terk edip küçük yerlere yerleşmeye çalışıyorlar. Yaşanan ekonomik kriz ve enflasyon nedeni ile İstanbul'da yaşayan 4 kişilik bir ailenin hayatını sürdürmesi için gerekli olan maliyet 53 bin lirayı buldu. 

Emekliler İstanbul'da yaşamamalı mı?

TED Ankara Mezunu ve eğitmen Dr. Kıvılcım Kayabalı, X sosyal medya hesabından emeklilerin İstanbul'da yaşaması ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte Kayabalı'nın o paylaşımı ve gelen yorumlar... 

Konut fiyatlarındaki artış vatandaşları çileden çıkarttı! İstanbul'da yaşayanlar oraya göç ediyor!

Konut fiyatlarındaki artış vatandaşları çilenden çıkarttı. Özellikle İstanbul gibi büyük ve kalabalık şehirlerde konut fiyatları rekor seviyelere yükseldi. İstanbul'da yaşayanlar oraya göç etmeye başladı.

İstanbul Valiliği açıkladı! İstanbul'daki yağış ve fırtınanın bilançosu açıklandı!

İstanbul Valiliği, megakentte dün etkili olan şiddetli sağanak yağışlar ile fırtınada bir  kişinin hayatını kaybettiğini ve 4 kişinin yaralandığını açıkladı. İstanbul'da yaşanan fırtına sebebi ile sel, su baskınları ağaç devrilmesi gibi birçok olumsuzluk yaşandığı kaydedildi. İşte haberin ayrıntılar

İSKİ açıkladı! İstanbul'un barajlarının son doluluk oranları belli oldu

İstanbul'da yağışların etkili olmasından sonra  barajlardaki doluluk oranlarında artışın devam ettği kaydedildi. Açıklanan İSKİ verilerine göre; İstanbul’un barajlarındaki doluluk oranı 14 gün içinde yüzde 17.08’den yüzde 25.44’e çıktığı bildirildi. İşte haberin ayrıntıları...

Four Seasons İstanbul’daki ilk rezidansını Tay Group ile hayata geçiriyor! Yaşam 2024'te başlayacak!

Turizm ve gayrimenkul sektörlerinin önde gelen lüks markaları arasında yer alan Four Seasons, Boğaziçi ve Sultanahmet'teki Four Seasons otellerinin sahibi Tay Group ile ortaklaşa olarak yürüttüğü İstanbul’daki ilk rezidans projesi Four Seasons Private Residences İstanbul’da yaşam 2024'te başlayacak.

Barajlar doldu mu? İstanbul'da etkili olan yağışlar barajları nasıl etkiledi?

İstanbul'da yağışlı havanın hayatı bir yanı ile olumsuz yönde etkilerken, diğer bir yandan da barajların dolmasını sağlıyor. Yağışların ardından barajların ortalama doluluk oranı yüzde 17,82'den yüzde 20,54'e kadar yükseldiği açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

İstanbul’da bir ailenin yaşam maliyeti 46 bin TL! Maliyetler 2022 yılına göre yüzde 76,7 arttı!

İstanbul'da yaşam gün geçtikçe zorlaşıyor. İstanbul Planlama Ajansı tarafından açıklanan verilere göre bir ailenin yaşam maliyeti 46 bin TL oldu. Bu oran geçen yılın aynı ayına göre yüzde 76,7 arttı.

İstanbul’da 4 kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 44 bin TL'yi aştı! 

İstanbul'da yaşamanın maliyeti gün geçtikçe artıyor. Geçen senenin aynı ayına göre yüzde 79,42 artan İstanbul'da yaşamanın maliyeti, 44 bin TL'yi aştı. İşte ayrıntılar..

İstanbul'da 4 kişilik ailenin yaşam maliyeti 42 bin 593 TL! Megakentte en çok zeytinyağı fiyatları arttı! 

İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA), ‘İstanbul’da Yaşam Maliyeti Araştırması’nda yer alan sonuçlara göre,  İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 2022'nin aynı ayına göre yüzde 80,59 arttı ve 42 bin 593 TL oldu. İşte o rakamlar...

İstanbul'daki yabancı sayısı 6 yılda 2 katına çıktı! Megakentte 1 milyon 147 bin yabancı yaşıyor! 

2017'de konut satışı karşılığı vatandaşlık verilmeye başlanmasından sonra İstanbul’da yaşayan yabancı sayısı 6 yılda 2 kat arttı ve 1 milyon 147 bin oldu. İŞte ayrıntılar...

İstanbul'da yaşamanın maliyeti aylık 40 bin liraya dayandı!

İPA'nın yayımladığı, 'İstanbul’da Yaşam Maliyeti Araştırması' verilerine göre, kentte dört kişilik bir ailenin aylık ortalama yaşam maliyeti 40 bin liraya dayandı. 

İstanbul etkili yağış Haberi

İstanbul etkili yağış

İstanbul'u etkisi altına alan yağışlardan sonra ekipler temizlik çalışmalarına başladı. Anaaraterler ve çevre yollarında tıkanan yağmur suyu kanalları, mazgallar, yollar, kavşaklar ekipler tarafından temizlenmeye başlandı.


Temizlik çalışmalarına İSKİ, Yol Bakım Onarım Daire Başkanlığı, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Atık Yönetim Müdürlüğü, İSTAÇ, İSPARK görevlileri dahil tüm personel katılıyor.  


Yağış sonrası sorunlu bölgeler tespit edilerek Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı tarafından altyapı iyileştirme çalışmaları başlatıldı. Yağış sonrası özellikle sokaklara atılan poşetler, pet şişelerin sürüklenerek kanalları tıkadığı belirlendi.


Özellikle otoyollarda ve alt geçitlerde sigara izmaritlerinin kütleler halinde kanalları tıkadığı tespit edildi. İSPARK görevlileri de temizlik ekiplerine destek vererek otoparkların civarındaki mazgallarda temizlik çalışmalarına başladı.


İSKİ, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Park Bahçeler Daire Başkanlığı ve Atık Yönetim Müdürlüğü'nde görevli 1579 personel, 970...