14 / 05 / 2024

İstanbul Harbiye semti

İstanbul Harbiye semti

Harbiye binasının yıkılmasından sonra bu yerin alacağı şekil için yapılan proje müsabakaları tetkik edilmiş. Birinci seçilen projeye göre Harbiye'de 300 odalı bir otel, sinema, beş apartman bloku yapılacakmış.

TRT'den otel iddialarına yanıt: Harbiye ve Ulus'taki binalara dönülecek!

TRT, İstanbul Harbiye'de yer alan radyoevinin otel yapılacağı yönündeki açıklamasından sonra, İstanbul'daki binaları ile ilgili olarak önemli bir açıklama yaptı. İşte o açıklamalar...

Teşvikiye ve Harbiye'deki riskli yapılar ne olacak?

İstanbul Şişli’de Harbiye ve Teşvikiye’nin de dahil olduğu 6 mahalle ‘tarihi ve kentsel sit alanı’ ilan edilmişti. Peki o mahallelerde kentsel dönüşüm çalışmaları durdu mu? Riskli yapılar ne olacak? İşte merak edilen soruların yanıtları...

TRT'nin Ulus ve Harbiye'deki binalarının boşaltılması TBMM'de!

TRT'nin İstanbul Ulus'taki binası ve Harbiye'deki radyoevi binasının depreme dayanıksızlık sebebiyle boşaltılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılınç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Harbiye Açık Hava Sahnesi'nin üzeri kapatılacak!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın, Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nin üzerinin kapatılarak 12 ay hizmet verir hale getirilmesine ilişkin projesinin detayları paylaşıldı.

İstanbul Harbiye'de 24 milyon TL'ye satılık otel!

İstanbul İli Şişli İlçesi Harbiye Mahallesi'nde yer alan otel, 24 milyon TL bedelle icradan satışa çıkarılıyor.

Gezi Parkı'ndan Harbiye'ye ekolojik köprü geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Gezi Parkı'nı Harbiye'ye bağlamak için yapılması planlanan ekolojik köprü çalışmaları başlatıldı.

Akzirve, Harbiye’de butik otel projesine başladı!

Akzirve, yatırımlarına kararlılıkla devam ediyor. Portföyünde yer alan çok önemli lokasyondaki araziler üzerinde özellikli yapılar kurmak üzere projeler geliştiren Akzirve’nin, İstanbul Harbiye’de inşa edeceği butik otel projesinin temeli atıldı.

Boyner Pangaltı Pasajı'nda WEPUBLIC'in şubesini açıyor!

İstanbul Harbiye'de yapımı süren Pangaltı Projesi'ndeki pasaj, Boyner Grubu tarafından kiralandı. Tüketicisine farklı hizmet alanları üzerinden seslenmek isteyen Boyner Grubu, yeni mağazacılık konsepti WEPUBLIC'in ikinci şubesini açacağı belirtti

Harbiye Yaya Üst Geçidi Haziran'da tamamlanacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gezi Parkı'nı Harbiye'ye bağlayacak bir yaya üst geçidi için düğmeye bastı. Haziran 2016'da tamamlanması planlanan Harbiye Yaya Üst Geçidi, 8 metre genişliğinde 27,5 m uzunluğunda olacak.

Şişli Harbiye'ye yaya üst geçidi yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Taksim Meydanı çevre düzenlemesi çalışmaları kapsamında Harbiye Askerocağı Caddesi üzerine yapacağı yaya üst geçidi Haziran ayında hizmete girecek. Üst geçit, 27,5 metre uzunluğunda olacak.

Uzeller'in Harbiye'deki dairesi mahkeme kararı ile satıldı!

Dünyanın en büyük 10 traktör üreticisinden biri arasında yer alan Uzel Makine’nin sahiplerine ait İstanbul Harbiye’deki daire bugün mahkeme kararı ile satıldı. 6,6 milyon TL değer biçilen dairenin satış ihalesini, Türkan Uzel’in kızı Şafak Kibar kazandı.

1946 yılında Harbiye imar edilecek!

1946 yılında Belediye, Harbiye semti için hazırlanan imar planını tatbik edecekmiş. Harbiye binasının da yıktırılması gündeme gelse de bu işten vazgeçilmiş. Bölgede bir açık hava tiyatrosu, sergi binası ve bir otel yapılacakmış.

1940 yılında Harbiye'de bir meydan ve bahçe yapılacak!

1940 yılında İstanbul Belediyesi, Harbiye'de bir meydan ve bahçe vücuda getirmeye karar vermiş. Prost'un hazırladığı plana göre genişletilecek olan sahada bulunan Elektrik İdaresi'ne ait bir bina da istimlak edilecekmiş.

İstanbul Harbiye semti Haberi

İstanbul Harbiye semti

Harbiye sahasında büyük ve modern tesisler kurulacak


Meydanın imar planları gözden geçirildi.


  Harbiye binasının yıkılmasından sonra bu yerin alacağı şekil ve gerekli planlar, Ankara'da toplanan bir jüri heyeti tarafından tetkik edilmiş, birinci ve ikincileri seçilmiştir.

  Harbiye sahasının kıymetlendirilmesi mevzunda açılmış olan müsabakaya 24 proje gelmiştir. Bunlardan İlhami Yılmazer, Ergün Ersöz ve Tevfik Anıl'dan müteşekkil ekibin hazırladığı proje, birinciliği kazanmıştır.



   

   İkinciliği de üç genç bayan mimar kazanmıştır. Birinciliği kazanan proje sahipleri 15 bin lira alacaktır.

  HİLTON TİPİ OTEL


  Bu projeye göre, Harbiye sahasında Hilton tipi bir otel inşa edilecektir. Bu otel 300 odalı olacaktır. Bu yerde bir takım büro...