04 / 05 / 2024

istanbul havadan ilk fotoğraf

istanbul havadan ilk fotoğraf

İstanbul'un havadan çekilmiş fotoğrafı 1919 yılında çekildi. Fotoğrafı, Demir İnşaat tarafından sosyal paylaşım sitesi Twitter'da paylaşıldı. İşte İstanbul'un işgal altında olduğu döneme ait tarihi belge niteliğindeki fotoğrafı...

Herkes merak ediyordu, TOKİ’den açıklama geldi: İstanbul'daki İlk Evim Arsaları ne zaman teslim edilecek?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın ‘İlk Evim Arsa’ ve ‘İlk İş Yerim’ kampanyası için başvurular 10 Ekim - 7 Kasım tarihleri arasında kabul edilmişti. Peki İstanbul'daki İlk Evim Arsaları ne zaman teslim edilecek? İşte yüz binlerce kişinin merak ettiği o sorunun yanıtı...

Evi rezerv alan ilan edilen kiracılar ne olacak? Yeni yasaya İstanbul'dan ilk örnek geldi! 

Yeni kentsel dönüşüm yasası ve ‘rezerv alan’ ilanı mülkiyet dokunulmazlığı çerçevesinde sık sık tartışma konusu oluyor. Peki evi rezerv alan ilan edilen kiracılar ne olacak? İşte İstanbul'dan bir örnek... 

Four Seasons İstanbul’daki ilk rezidansını Tay Group ile hayata geçiriyor! Yaşam 2024'te başlayacak!

Turizm ve gayrimenkul sektörlerinin önde gelen lüks markaları arasında yer alan Four Seasons, Boğaziçi ve Sultanahmet'teki Four Seasons otellerinin sahibi Tay Group ile ortaklaşa olarak yürüttüğü İstanbul’daki ilk rezidans projesi Four Seasons Private Residences İstanbul’da yaşam 2024'te başlayacak.

Borsa İstanbul'da ilk hedef 7.500 seviyesi! Yatırımcılar bu detayları sakın gözden kaçırmayın!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Soner Kuru, bugünkü köşesinde Borsa İstanbul'u kaleme aldı. Kuru, borsada ilk hedefin 7.500 seviyesi olduğunu aktardı. 

İstanbul'da ilk evini alacaklara yeni kampanya müjdesi! Yenişehir Evleri'nde 7500 lira taksitle ev sahibi olma imkanı

İstanbul'da ilk evini alacaklara müjdeli haber geldi. Vatandaşlar kampanya kapsamında Yenişehir Evleri'ne yüzde 20 peşinat, 120 ay vade ve 7.500 TL’den başlayan taksitlerle ev sahibi olabilecek.

Ödül İstanbul projesinde ilk etap teslimleri başlıyor! 

Özyurtlar Holding'in Beylikdüzü’nde tatil köyü konseptiyle inşa ettiği projesi Ödül İstanbul’un ilk etabında teslimler başlıyor. İşte ayrıntılar...

İşte Borsa İstanbul'da ilk dokuzda yıldızı en çok parlayan şirketler

Borsada açıklanan 9 aylık bilançoların beklentilerin üzerinde gelmesi endeksi tarihi seviyelere taşırken yatırımcısının da yüzünü güldürdü.

İstanbul'un ilk 7 katlı otoparkı kapatıldı! Bakın yerine ne yapılacak...

İstanbul Karaköy'de konumlanan, kentin ilk katlı otoparkı olma özelliğini taşıyan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 7 katlı otopark, bu gece itibarıyla hizmete kapatıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu otopark yerine ne yapılacağını duyurdu.

Tersane İstanbul'un ilk etabı 2022'de tamamlanacak!

İstanbul Haliç’te yap – işlet – devret modeliyle inşa edilecek olan ve ihalesini Rixos otellerinin sahibi Fettah Tamince’nin aldığı milyar dolarlık projeyi inşa edecek şirketin yönetiminde sürpriz bir değişiklik yaşandı. Projenin ilk etabının 2022'de tamamlanacağı açıklandı.

Kanal İstanbul'un ilk ihalesini Mukarnas Mimarlık kazandı!

Kanal İstanbul projesi için 26 Mart 2020'de gerçekleştirilen 'maskeli ihale'nin sonucu 18 ay sonra belli oldu. Tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerini taşımak için yapılan ihalede, Mukarnas Mimarlık Mühendislik Şirketi ile 500 bin Türk Lirası bedelinde sözleşmeye imza atıldı. 

İstanbul'da ilk 7 ayda 127 bin konut satıldı!

İstanbul'da Temmuz 2021'de 19 bin konut, ilk 7 ayında ise 127 bin konut satışı yapıldı. İstanbul'da 2021 Haziran itibariyle yeni konut fiyatları bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 25 arttı.

Galataport İstanbul'a ilk gemi Ağustos'ta yanaşacak!

Galataport İstanbul Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CMO) Mehmet Bali, Galataport İstanbul'un Ağustos'ta başlayacağını dile getirdi.

Kanal İstanbul’un ilk özel projesi belli oldu!

Kanal İstanbul tartışmaları devam ederken, çevresinde kurulacak yeni şehir için imar çalışmaları tamamlandı. Henüz kazma vurulmadı ancak güzergahındaki tarlalara yapılaşma izni verildi.

istanbul havadan ilk fotoğraf Haberi

istanbul havadan ilk fotoğraf


Osmanlı'nın başkenti İstanbul, 13 Kasım 1918'de İngiltere, Fransa, İtalya ve Yunanistan askerlerinin işgaline uğradı. İşte bu fotoğraf, İstanbul ve Anadolu'yu düşman işgalinden kurtaran orduya komuta eden Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı yıl, 1919'da çekildi.


İstanbul'un işgali, 6 Ekim 1923'te İstanbul'un kurtuluşuna kadar sürdü.... 




Demir İnşaat tarafından Twitter'da paylaşılan bu fotoğrafta, Haliç Boğazı ile Karaköy ve Eminönü açıklarındaki işgal kuvvetlerinin donanmaları rahatlıkla görülebiliyor...



İşte Demir İnşaat'ın o tweet'i; 




Emre Kulcanay /...