05 / 05 / 2024

İstanbul Havalimanı açılış töreni

İstanbul Havalimanı açılış töreni

Resmen hizmete açılan İstanbul Havalimanı açılış töreninde konuşan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, "Kuruluşunun 95. yılında Cumhuriyet'in şanına yakışan bu eser, ülkemiz, milletimiz ve bölgemiz için hayırlı, uğurlu olsun." dedi.

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı yarın hizmete açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada yarın Arnavutköy-İstanbul Havalimanı arasındaki 14 kilometrelik yeni metro hattını hizmete açacaklarını müjdeledi. İşte Bakan Uraloğlu'nun konu ile ilgili o açıklamaları....

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu müjdeyi verdi! İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nın 9'uncu ve son istasyonu olan Gayrettepe istasyonunun çok yakında açılacağının müjdesini verdi. 

Bakan Uraloğlu açıkladı! İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metro istasyonu açılıyor...

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nın, İstanbul Havalimanı-Kağıthane kısmının geçen sene hizmete alındığını açıklayan Uraloğlu, bu senenin ilk çeyreğinde Kağıthane-Gayrettepe kısmını da hizmete açmayı planladıklarını kaydetti. İşte ayrıntılar...

İstanbul'un beklediği haber geldi! Bakan Uraloğlu, Halkalı - İstanbul Havalimanı metrosu açılışı için resmen tarih verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı - İstanbul Havalimanı metrosu açılışı için resmen tarih verdi. Bakan Uraloğlu, 2024 yılını işaret etti. 

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pisti için geri sayım başladı! Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapımında sona gelinen Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pistini inceledi. Pisti tamamlanan Sabiha Gökçen Havalimanı’nın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak.

KKTC Ercan Havalimanı'nın yeni terminali yarın açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lefkoşa'da yapım çalışmaları tamamlanan havalimanının açılışını 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümünde yapacak.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabının açılış tarihi belli oldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabının açılış tarihini açıkladı.

İstanbul Havalimanı Metrosu açılış için gün sayıyor! Türkiye'nin en hızlı metrosu işte bu tarihte açılacak!

İstanbullular tarafından merakla beklenen İstanbul Havalimanı Metro Hattı 22 Ocak 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı 22 Ocak'ta resmen açılıyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın açılış tarihini resmen duyurdu. İşte İstanbulluların merakla beklediği o tarih...

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı bugün açılıyor!

Günlük 1 milyon 200 bin yolcu taşıyacak olan Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı bugün hizmete açılıyor.

İstanbul Havalimanı satılıyor mu? İstanbul Havalimanı satışa mı çıkıyor? İşte detaylar!

İstanbul Havalimanı satılıyor mu? İstanbul Havalimanı satışa mı çıkıyor? soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

Teknopark İstanbul’un yeni ofisleri açılıyor!

Sabiha Gökçen Havalimanı’na komşu Teknopark İstanbul’un 65 bin metrekare alan içerisinde bulunan yeni ofisleri açılış için gün sayıyor.

Rize-Artvin Havalimanı bugün açılıyor! İlk uçak iniş yaptı! 

Deniz dolgusu ile inşa edilen havalimanlarından biri olan Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışı bugün yapılıyor. Türkiye'nin ikinci denize dolgu havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı, 45 metre genişlik ve 3 bin metre uzunluğundaki pistiyle dikkat çekiyor. 

İstanbul Havalimanı açılış töreni Haberi

İstanbul Havalimanı açılış töreni

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul Havalimanı'nın açılışında, "Bu eser medeniyetimizin gücünü gösteriyor, istikbalimizin güneşi oluyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin hedefi, vatanımızın bölünmezliği, milletimizin birliği, devletimizin tekliği, bayrağımızın göklerimizde dalgalanmasını sağlamak değil mi? İşte bu havalimanı, bu hedefimizi gerçeğe dönüştüren bir eser olarak bugün bütün ihtişamıyla karşımızda duruyor." dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; TBMM Başkanı Yıldırım, İstanbul Havalimanı'nın açılış töreninde, Endonezya'da meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybedenlerin bulunduğunu belirtirken, "Dost ve kardeş Endonezya halkının acılarını paylaşıyoruz. Ölenlerin yakınlarına başsağlığı diliyoruz." ifadesini kullandı. 

Açılış vesilesiyle tarihi bir gün yaşandığına vurgu yapan Yıldırım, iki mutluluğun bir arada yaşandığını aktarırken, şöyle konuştu:

"Bugün iki mutluluğu bir arada yaşıyoruz. Bize bu mutluluğu yaşatan yüce Rabb'ime hamd ediyorum, şükrediyorum. Kuruluşunun 95. yılında...