02 / 05 / 2024

İstanbul Havalimanı inşaatı

İstanbul Havalimanı inşaatı

İstanbul Havalimanı 3. Bağımsız Pisti'nin açılış töreninde konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "İnşaat süresinden kapasitesine kadar gerçek anlamda dünya çapında bir şaheser olan bu havalimanımız, Türkiye'nin 2023 hedeflerinin sembollerinden biridir" dedi.

İstanbul Havalimanı'nda 3'üncü pistin inşaatı 2020'de bitecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, geçen yıl bugün açılışı yapılan İstanbul Havalimanı’nın 3'üncü pist inşaatının 2020'de tamamlanacağını açıkladı.

İstanbul Havalimanı inşaatının bitiş tarihi meclis gündeminde!

İstanbul Havalimanı inşaatının bitiş tarihine ve maliyetine ilişkin meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Cahit Turhan'dan İstanbul Havalimanı açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Cahit Turhan'ın 'İstanbul Havalimanı'nın kötü yere inşa edildiği' yönünde bir ifade kullanmadığı belirten bir açıklama yaptı.

İstanbul Havalimanı'nın 3. pist hazırlıkları tam gaz devam!

İstanbul Havalimanı’nda 3. pist çalışmaları hızla devam ediyor. 2020 yılının ikinci yarısında hizmete alınması planlanan 3. bağımsız pist ile İstanbul Havalimanı, bu sayıda pist ile bağımsız paralel operasyon yapabilen Türkiye’de ilk, Avrupa’da ise Amsterdam’dan sonra ikinci havalimanı olacak...

İngiltere İstanbul Havalimanı'nı kıskanıyor!

İngiltere eski Dışişleri Bakanı Straw İngiltere ve Avrupa’nın İstanbul Havalimanı’nı kıskandığını söyledi. Straw “Böyle bir havaalanı bizim için hayal olur” diye konuştu.

İlker Aycı: İstanbul Havalimanı inşaatı rekor sürede tamamlandı!

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, İstanbul Havalimanı inşaatının rekor sürede tamamlandığını söyledi.

İstanbul Havalimanı'nın inşaatı 11.5 yıl erken bitti!

Cengiz Holding Yönetim Kurulu üyesi Ekrem Cengiz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü hizmete açılan İstanbul Havalimanı'nın inşaat süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

İstanbul Havalimanı'nı kıskanıyorlar!

29 Ekim'de ilk fazı açılan İstanbul Havalimanı'nın ekonomiye ciddi şekilde katkı sağlaması planlanıyor. Dünyanın en büyük havalimanı olacak proje için bu zamana kadar birçok eleştiri gelmişti...

1934 yılında belediye ruhsat vermedi! İnşaat ruhsatları yüzde 10'a geriledi!

1934 yılında İstanbul'da inşaat ruhsatları bir önceki seneye göre yüzde 10 düşmüş. Belediyeler, inşaat yapanlarının ruhsatlarını vermemiş. 

1 ton inşaat demiri 21 bin 600 TL oldu! İnşaat sektöründe yer yerinden oynadı! Müteahhitler isyanda

İnşaat demir fiyatlarına gelen zamların ardı arkası kesilmiyor. Dün 21 bin 500 TL olan İstanbul İnce inşaat demir fiyatına bugün 100 TL zam geldi. 

İstanbul Havalimanı'nda büyük tehlike: Pistlerde parçalanma riski! 

İstanbul Havalimanı inşaatında depremin etkilerini en aza düşürmeye yarayan "sismik izolatörün" kullanılmadığı ortaya çıktı. İşte detaylar...

Çukurova Havalimanı inşaatının akıbeti meclis gündeminde!

Zafer Partisi Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Çukurova Havalimanı inşaatının akıbetiyle ilgili soru önergesi verdi. 

Rize-Artvin Havalimanı inşaatında son durum ne oldu?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı merakla beklenen Rize-Artvin Havalimanı inşaatı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Kanal İstanbul'un inşaatı içi birçok firma sırada!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Panama ve Süveyş kanallarını hayata geçirenler de dâhil olacak şekilde birçok firmanın, Kanal İstanbul'un inşaatı için sıraya girdiğini belirtti.

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında son durum ne?

Mersin'de devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Havalimanında ilk etap çalışmalarının 2022'de bitirilmesi planlanıyor.  

Ant Yapı Mirny Uçak Terminali’nin inşaatına başladı!

Yurt içinde ve yurt dışında birçok önemli proje hayata geçiren,Türkiye’nin önde gelen müteahhitlik şirketleri arasında yer alanAnt Yapı, Rusya’nın Yakutistan Bölgesi’nin Mirny şehrinde yeni bir havalimanı inşaatına başladı.

Rize- Artvin Havalimanı inşaatı Aralık'ta tamamlanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de inşa edilen Rize-Artvin Havalimanı inşaatının Aralık ayında tamamlanacağını açıkladı. 

Rize-Artvin Havalimanı'nın inşaatı yüzde 76 tamamlandı!

Rize-Artvin Havalimanı inşaatında sona gelindi. İlk uçuşun Temmuz ayında gerçekleşmesi beklenen projede yüzde 76 ilerleme kaydedildi. 

Çukurova Havalimanı inşaatında son durum ne?

Çukurova Havalimanı, yarım kalan inşaatı ile hayal kırıklığı yarattı. İlk projenin sahibi Emre Arolat Mimarlık, proje üzerinde değişiklik yapılması konusunda bilgileri olmadığını, ortaya çıkabilecek yapısal güvenlik zafiyetlerinden dolayı sorumluluk kabul etmeyeceklerini açıkladı.

2019 yılında İstanbul'da inşaat sektörünün GSYH'de aldığı pay yüzde 35,6 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılına ilişkin "İl Bazında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla" verilerini açıkladı. Buna göre 2019 yılında İstanbul'da inşaat sektörünün GSYH'de aldığı pay yüzde 35,6 olarak gerçekleşti. 

Rize-Artvin Havalimanı inşaatında sona gelindi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 3 yıl önce temeli atılan Rize- Artvin Havalimanı inşaatının yüzde 80'i tamamlandı. 

İstanbul Havalimanı inşaatı Haberi

İstanbul Havalimanı inşaatı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı'nda iniş ve kalkış kapasitesini artırmak için inşa edilen üçüncü pistin, Devlet Konukevinin ve caminin açılışı dolayısıyla gerçekleştirilen törene katıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, yeni havalimanının İstanbul'un dünya markası vasfını bir adım ileriye taşıyacağını belirtti. Hizmete girdiği tarihten itibaren ülkenin gururu haline gelen İstanbul Havalimanı'nın üçüncü bağımsız pistine, ikinci kulesine ve yeni taksi yoluna kavuştuğunu dile getiren Erdoğan, ayrıca havalimanı bünyesinde yer alan tesislerden Devlet Konukevi ile caminin açılışlarını da bu vesileyle yaptıklarını söyledi.

Her üç eserin de hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu eserlerin ülkeye kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik etti. Önceki dönem Ulaştırma Bakanları Binali Yıldırım, Mehmet Cahit Turan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile bu süreci...