02 / 05 / 2024

İstanbul Havalimanı ortaklıkları

İstanbul Havalimanı ortaklıkları

29 Ekim'de ilk etabı açılan İstanbul Havalimanı’nın inşası ve 25 yıl boyunca işletmesini üstlenen İGA Havalimanı İşletmesi AŞ'nin, 5 ortağından biri olan Kolin İnşaat hisselerini devredeceğini duyurdu. 

Bakan Uraloğlu açıkladı! İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metro istasyonu açılıyor...

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nın, İstanbul Havalimanı-Kağıthane kısmının geçen sene hizmete alındığını açıklayan Uraloğlu, bu senenin ilk çeyreğinde Kağıthane-Gayrettepe kısmını da hizmete açmayı planladıklarını kaydetti. İşte ayrıntılar...

Outdoor Factory ve L3DFX ortaklıklarını açıkladı!

İstanbul, Şikago, Münih, Cenova ve Taşkent'teki ofisleriyle temalı eğlence sektöründe dünya çapında başarılara imza atan Outdoor Factory, Disney Company, Universal Parks and Resorts, Jurassic World gibi ünlü eğlence markalarına kreatif stüdyo alanında hizmet veren L3DFX ile ortaklığını duyurdu.

SPK'dan gayrimenkul yatırım ortaklıklarına ilişkin düzenleme!

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK), Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği'nde yaptığı değişiklikler, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31269 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul Havalimanı-Halkalı metro hattı ne zaman açılacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı hattını gelecek yıl açmayı hedeflediklerini belirterek, bu açılıştan bir yıl sonra 32 kilometrelik İstanbul Havalimanı-Halkalı metro hattını hizmete almayı amaçladıklarını dile getirdi.

İstanbul Havalimanı'nın 3. pisti bugün açılıyor!

Son hazırlıkları tamamlanan İstanbul Havalimanı'nın bağımsız üçüncü pisti bugün açılıyor. İstanbul Havalimanı’nda saatlik uçak iniş kalkış kapasitesin 80‘den 120’ye ulaşacak 3. bağımsız pistin yanı sıra, yapılan törende cami ve devlet konuk evinin de açılması planlanıyor.

İstanbul Havalimanı'nın 3. pisti 14 Haziran'da açılıyor!

Son hazırlıkları tamamlanan  İstanbul Havalimanı'nın bağımsız üçüncü pisti 14 Haziran'da açılıyor.

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın sinyalizasyonunu ASELSAN geliştirecek!

İstanbul metrosunda ASELSAN tarafından geliştirilen sinyalizasyon sistemi kullanılacak. Sistem Kalyon-Kolin-Cengiz Marmaray iş ortaklığı ve ASELSAN işbirliğinde yapılacak...

Dünyanın en uzun parametrik form tasarımı İstanbul Havalimanı'nda!

İstanbul Havalimanı’ndaki Türk Hava Yolları İç ve Dış Hatlar Özel Yolcu Salonları, Avcı Architects’in yerel çözüm ortaklığında Softroom ile birlikte tasarlandı. 

İstanbul Havalimanı için 882 milyon avro kira ödenecek!

üretilen hizmetten elde edilen gelirlerle gelir sağladıklarını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İstanbul Havalimanı'nda işletmecinin yıllık 882 milyon avro kira ödediğini söyledi...

SPK'dan Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Tebliği'nde değişiklik!

SPK, Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Tebliği'nde değişiklik yaptı. Değişiklik ile kamu kurum ve kuruluşlarının yönetim kontrolüne sahip olduğu gayrimenkul yatırım ortaklıklarının, kamu şirketleri ve iştiraklerine proje geliştirme ve mali fizibilite gibi hizmetleri verebilmesinin önü açıldı..

Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul Havalimanı'nın 3. pist hazırlıkları tam gaz devam!

İstanbul Havalimanı’nda 3. pist çalışmaları hızla devam ediyor. 2020 yılının ikinci yarısında hizmete alınması planlanan 3. bağımsız pist ile İstanbul Havalimanı, bu sayıda pist ile bağımsız paralel operasyon yapabilen Türkiye’de ilk, Avrupa’da ise Amsterdam’dan sonra ikinci havalimanı olacak...

İstanbul Havalimanı ortaklıkları Haberi

İstanbul Havalimanı ortaklıkları

29 Ekim'de ilk etabı açılan İstanbul Havalimanı’nın inşası ve 25 yıl boyunca işletmesini üstlenen İGA Havalimanı İşletmesi AŞ’de ortaklık yapısı değişiyor.

Habertürk'te yer alan habere göre İGA Havalimanı İşletmesi AŞ'nin 5 ortağından biri olan Kolin İnşaat, Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş., ortaklarıyla  İGA'daki hisselerimizin devri üzerine görüşme yaptığını açıkladı.

İGA Havalimanı İşletmesi AŞ’de Cengiz İnşaat San. Ve Tic. AŞ, Mapa İnşaat ve Tic. AŞ, Limak İnşaat San. Ve Tic. AŞ, Kolin İnşaat Tur. San. Ve AŞ ve Kalyon Havacılık ve İnşaat AŞ’nin yüzde 20’şer payı bulunuyor.


Kolin İnşaat'tan 'hisse devri'...