25 / 07 / 2024

istanbul için kamu desteği

istanbul için kamu desteği

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu’nun (GİSP) düzenlediği Gayrimenkul İçin Strateji Toplantıları’nın üçüncüsü “İstanbul’un Marka Değerinin Yükseltilmesi İçin Yapılması Gerekenler” başlığı altında 10 Ekim 2013 tarihinde farklı sektörlerden güçlü isimlerin

Ali Kurt: Deprem dirençli İstanbul için en hızlı çözüm, boş evleri riskli yapı sahiplerine kullandıracak bir yöntemdir!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, büyük depremin beklendiği İstanbul'da  deprem dirençli İstanbul için en hızlı çözümün boş konutların riskli yapı sahiplerine kullandıracak bir yöntem olduğunu söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

KİPTAŞ'tan kamu bankalarına çağrı: Çürük yapılar için düşük faizli kredi imkanı sunun, kefil biziz!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt yaptığı paylaşımda kentsel dönüşümdeki borç yükünün vatandaşları zorladığını belirterek, kamu bankalarına kentsel dönüşüm için resmi yazı yazdığını ve vatandaşlara kefil olacaklarını söyledi.

İnşaat sektöründe yeni hamle! Tasfiye hakkı kamu müteahhitleri için can suyu olacak!

Türkiye’nin en köklü sivil toplum örgütlerinden biri olan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ni değerlendirerek, ''kamu projelerinde şartsız tasfiye hakkı getirilmesi, kamuya iş yapan müteahhitler için hayati önemdedir.” dedi.

İnşaat devleri depreme dirençli İstanbul için aynı çatı altında toplanacak!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, 20 Mayıs’ta İstanbul’da düzenlenecek “inSuppliers İnşaat Sektörü Profesyonelleri Buluşması” özel oturumunda sektör temsilcileri ile depreme dirençli İstanbul için bir çatı altında bir araya gelecekler. 

Kamu kurumlarının deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğü 1 trilyon 139,7 milyar lira oldu!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, bütün kamu kurumlarının geçen sene deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğünün, bağış hesaplarıyla birlikte 1 trilyon 139,7 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

Depremde yıkılan binalar için kritik rapor: Kamu görevlileri 'asli kusurlu' sayıldı!

6 Şubat depremlerinin üzerinden bir yıl geçti ve ilk defa Konya Teknik Üniversitesi tarafından Kahramanmaraş'taki Palmiye ve Hamidiye siteleri için hazırlanan bilirkişi raporlarında kamu görevlileri "asli kusurlu" sayıldı.

Şener Üşümezsoy’dan İstanbul için ezber bozan açıklama: 7.4'lük senaryolar çöpe atıldı!

Deprem Bilimci Prof. Dr. Üşümezsoy, İstanbul için ezber bozan açıklama yaparak, 7.4'lük senaryolar çöpe atıldığını söyledi.

İBB, İstanbul için ayrı kentsel dönüşüm yasası çağrısında bulundu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı, Şehir Plancısı Buğra Gökce, deprem riskinin yüksek olduğu İstanbul ili için ayrı bir kentsel dönüşüm yasası olması gerektiğini söyledi.

Marmara dün gece sallandı! Prof. Dr. Süleyman Pampal, İstanbul için uyardı: Süre dolmak üzere, 7 şiddetinde...

Dün gece saat 23:05'te Marmara Denizi Balıkesir açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem oldu. Prof. Dr. Süleyman Pampal, İstanbul için uyarılarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Kamu binaları için son dakika kararı! Resmen açıklandı! Enerji tasarrufu hedefi yüzde 30'a yükseltildi!

Cumhurbaşkanlığı kararına göre; bazı kamu binaları için belirlenen enerji tasarruf hedefinin 2030 yılına kadar yüzden 15’ten yüzde 30’a çıkarılması kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kanal İstanbul için takvim belli oldu mu? Bakan Uraloğlu, tek tek açıkladı! Dev projede son durum! 

Kanal İstanbul projesi ile ilgili son durum merak ediliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, konuya ilişkin bir son dakika açıklamasında bulundu. Peki Kanal İstanbul için takvim belli oldu mu? 

İstanbul için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Zonguldak ve İstanbul sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için acele kamulaştırılma kararı verildi. Söz konusu karar bugünkü 32294 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte o kararların detayları...

İstanbul büyük depreme nasıl hazırlanacak? Bakan Özhaseki tek tek açıkladı: İstanbul için yasa taslağı geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'daki riskli yapılara dikkat çekerek, megakentin depreme hazırlanması için yapılacakları tek tek açıkladı. İstanbul için yasa taslağı hazırlığı da başladı. İşte ayrıntılar...

istanbul için kamu desteği Haberi

istanbul için kamu desteği


Gayrimenkul İçin Strateji Platformu’nun (GİSP) düzenlediği Gayrimenkul İçin Strateji Toplantıları’nın üçüncüsü “İstanbul’un Marka Değerinin Yükseltilmesi İçin Yapılması Gerekenler” başlığı altında 10 Ekim 2013 tarihinde farklı sektörlerden güçlü isimlerin katılımlarıyla gerçekleşti. 

Küresel rekabet ortamında ülkelerden daha çok şehirlerin ön plana çıktığı bir ortamda İstanbul’un, diğer dünya şehirleri arasında üst sıralarda yerini nasıl alabileceğine odaklanan toplantı katılımcıları, İstanbul'un küresel şehirler rekabetindeki yerinin iyileştirilmesi, kentsel marka algısının yönetilmesi ve 'Marka Kent Ajansı'nın kurulması yönünde yorumlar yaptı. Çeşitli yabancı kuruluşların yaptıkları küresel araştırmalarda genelde İstanbul'un entelektüel sermaye ve inovasyon sıralamasında en altta olmasının üzerinde duran katılımcılar, “İstanbul” algısı ve markasının daha iyi bir noktaya yükseltilmesi için mutlaka kamu desteğinin devreye girmesi gerektiğinde birleştiler. 

Toplantının sonuç bölümünde en çok öne çıkan husus ise, özel sektörün girişimiyle...