16 / 05 / 2024

istanbul kartal riskli bina

istanbul kartal riskli bina

Kartal'da riskli olduğu belirtilen binalarda çok sayıda aile oturmaya devam ediyor. Korku içinde olan ev sahipleri, riskli yapı olarak ilan edilen binalarının bir an önce yenilenmesini istiyor. Tabut gibi binalara yaşadıklarını belirten mahalleli çözüm arıyor.

İstanbul Kartal’da, adliyeye ek hizmet binası yapılacak

İstanbul Kartal bulunan 54 dönümlük arazi üzerinde yer alan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne ek hizmet binası yapılacağı açıklandı.

Japon deprem uzmanı İstanbul'da riskli bölgeleri tek tek açıkladı...

İstanbul'da olası bir depremden en çok etkilenebilecek yumuşak zeminli bölgeler diğer bölgelere göre daha çok risk taşımakta. Peki bu bölgeler neleri, işte haberin detayları...

Silivri, büyük depremden 8 şiddetinde etkilenecek! Deprem uzmanı İstanbul'un riskli yerlerini ilçe ilçe sıraladı!

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve ilçe ilçe uyardı. İşte ayrıntılar...

Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandı! 

Megakent İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda, Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandığı belirtildi. İşte detaylar...

Kartal Orhantepe'de riskli yapıların yer aldığı 477 bin metrekarelik alanın plan notu askıda!

İstanbul İli, Kartal İlçesi, Orhantepe Mahallesi içerisinde bulunan 6306 sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapı olduğu tespit edilen yapıların yer aldığı 47,7 Ha’lık Uygulama Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli NİP ve 1/1000 ölçekli UİP Plan Notu askıya çıkarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda inşaatı tamamlanan köy evlerinin anahtar teslim töreninde yaptığı açıklamada 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacaklarını söyledi.

Kartal'ın 3 mahallesindeki riskli alana ilişkin 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Kartal İlçesi, Yukarı Mahalle, Kordonboyu Mahallesi ve Petrol-İş Mahallesi Riskli Alana İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

İBB'den İstanbul’daki riskli binalara 10 yıl vadeli yeni finansman: Ana parayı vatandaş, faizi İBB ödeyecek! 

İBB, çürük binaların depreme dayanıklı hale getirilmesi amacıyla yeni bir finans modeli hazırlandı. Riskli binalara 10 yıl vadeli yeni finansman: Ana parayı vatandaş, faizi İBB ödeyecek! 

İstanbul'da riskli binalar taşınıyor! Bakan Kurum resmen açıkladı: Tam 1 milyon 500 bin konut...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da riskli olduğu belirlenen 1 milyon 500 bin konutun taşınacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Kartal'ın 3 mahallesindeki riskli alanların imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Kartal İlçesi, Yukarı Mahalle, Kordonboyu Mahallesi ve Petrol-İş Mahallesi Riskli Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

İstanbul Kartal'da imarlı arsa fırsatı! İhalesi 1 Eylül'de!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, İstanbul ili, Kartal ilçesi Gümüşpınar Mahallesi'nde yer alan imarlı arsayı satışa çıkardı.

İstanbul Kartal'da satılık arsa ve müstakil villa fırsatı! Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Darülaceze Başkanlığı tarafından, İstanbul ili, Kartal ilçesi, Orhantepe Mahallesi'nde yer alan arsayı satıyor. Arsanın üzerinde bir müstakil villa bulunuyor. Peki Darülaceze Başkanlığı tarafından satışı yapılacak arsanın fiyatı kaç lira? İşte ayrıntılar... 

İstanbul Kartal İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İstanbul Kartal İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de Mehmet Uludeveci tarafından kuruldu.

istanbul kartal riskli bina Haberi

istanbul kartal riskli bina

Kartal Gümüşpınar Mahallesi'nde 10 bin metrekarelik alana 40 yıl önce lojman olarak yapılan 10 bloktan oluşan 100 konutta oturan vatandaşlar, binaların bir kısmına karot testi yapıldığını, yapıların çürük olduğunun belirlendiğini kaydetti. Sakinler evlerinin yenilenmesi istiyor.

Sözcü'de yer alan habere göre; bloklardan biri belediye tarafından mühürlenirken, bazı vatandaşların binaları terk ettiği ortaya çıktı. Fakat maddi imkanı olmayanlar ise hala riskli yapılarda yaşıyor. Deprem korkusu yaşayan,  evlerinin bir an evvel yenilenmesini bazı daire sahipleri açıklamalarda bulundu.

“DUVARLAR ÇATLAK EV SALLANIYOR”

Gönül Taş, “Çok tehlikeli, mutfak çatlak, duvarlar çatlak. Ev çok kötü sallanıyor. Korku içindeyiz ama mecburuz. Nerede kalacağız, kış ortası soğuk. Yaşlı bir annem var. Yeniden yapılmasını istiyorum. Dayanıklı olsun, korku içinde yaşamak istemiyorum. Burası 40 yılı aşkın süre önce yapıldı” diye konuştu.

“TABUTUN İÇİNDE...