23 / 07 / 2024

İstanbul konservatuvarı

İstanbul konservatuvarı

1945 yılında mülkiyeti Eğitim Bakanlığı'nda olan Maçka'daki İtalyan sefarethane binası İstanbul Belediyesi'ne devredilecekmiş. Binanın Belediye'ye devredilmesiyle yapılacak restorasyon sonrasında bina, İstanbul Konservatuvar binası olarak kullanılacakmış.

Şişli’nin Kanal İstanbul’u için hem bakanlık, hem büyükşehir hem de ilçe belediyesi devrede!

Şişli Belediyesi tarafından mühürlenen de “Şişli’nin Kanal İstanbul’u” şeklinde bilinen 24 bin metrekarelik rezerv yapı alanı için bu defada İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı devreye girdi. İşte detaylar...

Denizli Külahçıoğlu Un Fabrikası Konservatuvar Merkezi binası Meclis gündeminde! Kim teslim aldı?

Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Denizli Külahçıoğlu Un Fabrikası Konservatuvar Merkezi’ndeki sorunlar Meclis gündeminde. Peki bu binayı kim teslim aldı? İşte merak edilenler...

DoubleTree by Hilton Istanbul Ataşehir Ağustos'ta açılıyor!

İstanbul Ataşehir'de Brandium AVM'nin hemen yanında faaliyette bulunan Silence Istanbul Hotel'in tabelası değiştirildi. Otel, önümüzdeki Ağustos'tan itibaren hizmet sunacak.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın taşınma kararına öğrencilerden tepki!

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın Kadıköy’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait binadan Göztepe’ye taşınma kararının alınmasına öğrencilerden tepki geldi.

İstanbul’un hızlı değerlenen semtleri hangileri?

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, geçen sene İstanbul'da en çok konut satışı yapılan ilçeler ve pandemi sonrası hızlı değerlenen bölgeleri değerlendirdi...

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın sinyalizasyonunu ASELSAN geliştirecek!

İstanbul metrosunda ASELSAN tarafından geliştirilen sinyalizasyon sistemi kullanılacak. Sistem Kalyon-Kolin-Cengiz Marmaray iş ortaklığı ve ASELSAN işbirliğinde yapılacak...

Ankara Devlet Konservatuvarı Beytepe'ye taşındı!

Ankara Devlet Konservatuvarı, Hacettepe Üniversitesinin (HÜ) Beytepe'deki kampüsüne taşındı. Konservatuvar 50 bin metrekare üzerinde kurulan yeni binasında eğitim veriyor. 

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tahliye tarihi ertelendi!

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) İstanbul Devlet Konservatuvarı’nın 26 Haziran’da boşaltılmasına ilişkin karardan son dönüldü...

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tahliye kararına tepki!

İstanbul Beşiktaş’taki Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) İstanbul Devlet Konservatuvarı’nın, 26 Haziran’da boşaltılacağıyla ilgili kararın ardından üniversiteye destek geldi. 

Renaissance Polat Istanbul Hotel yenilendi!

Renaissance Polat Istanbul Hotel yenilenen yüzü ile misafirlerine keyifli bir İstanbul deneyimi yaşatacak.

Istanbul Sapphire binasının satışını TFI üstleniyor!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Sapphire binasının toplu satışını üstlenen The First Investor (TFI)'ın görevini üstlenmeye devam ettiğini açıkladı.

Ankara Devlet Konservatuvarı taşınıyor!

Kartal Tibet, Yıldız Kenter, Fazıl Say, İlyas Salman, Zuhal Olcay, Hülya Koçyiğit, Erdal Beşikçioğlu gibi sanatçıların yetiştiği Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı, Beşevler’den Beytepe’ye taşınacak.

1948 yılında İtalyan sefareti binası tütün deposu olacak!

1948 yılında İstanbul Belediyesi tarafından Konservatuvar binası olarak kullanılması düşünülen, mülkiyeti Maliye Bakanlığı'nda olan, Maçka'daki eski İtalyan sefareti binası Tekel İdaresi'ne devredilerek tütün deposu olarak kullanılacakmış.

İstanbul konservatuvarı Haberi

İstanbul konservatuvarı



Maçka'daki sefaret binası


Belediye binanın bir an evvel kendisine devrini Maarif Bakanlığı'ndan istedi


    Maçka'daki eski İtalyan sefaret binası Maarif Bakanlığı tarafından İstanbul Konservatuvar binası yapılmak üzere Belediye'ye devredilmesi evvelce kararlaştırılmıştı. Bu defa Belediye Başkanlığı Maarif Bakanlığı'na müracaat ederek eski sefaret binasının bir an evvel Belediye'ye devrine ait muamelenin tamamlanmasını rica etmiştir. 

    Maarif Bakanlığı binayı Belediye'ye vermeye karar verdiği zaman bina baştan başa tetkik edilip gezilmiştir. Binanın iç kısmı ve bölümleri henüz tamamlanmamıştır. Bu takdirde inşaatı tamamlamak için daha çok para sarf etmeye ihtiyaç vardır. Bina içinde aşağı yukarı seksen oda bulunabilecektir. O nispette salonları da...