07 / 05 / 2024

istanbul konut alıcı

istanbul konut alıcı

Ocak-ekim döneminde İstanbullu konut alıcısı tercihini yeni konutlardan yana kullandı. Aynı dönemde ikinci el konutta Ankara öne çıktı.

Konut piyasasında fiyatı alıcının belirlediği döneme mi geçiliyor? 

Konut fiyatları ile ilgili tartışmalar devam ederken, Değer Yatırımcısı Furkan Yavuz sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konut piyasasında fiyatı alıcının belirlediği döneme geçildiğini söyledi.

Konut alıp satarken tapu dolandırıcıları artık tarihe karışıyor! İşte tapuda yeni uygulama...

Konut alıp satarken vatandaşların en çok korktuğu tapuda dolandırılmaktır.  Artık tapu dolandırılığının önüne geçebilmek için yeni bir uygulama hayata geçirilecek.

Krediye ulaşamayan konut alıcıları eski evlere yöneldi!

Yüksek faiz oranları nedeniyle krediye ulaşamayan konut alıcıları 1 ila 3 milyon TL'lik ucuz konutlara yöneldi. Sektör temsilcileri yaptıkları açıklamada her 100 konuttan sadece 7-8 tanesi kredi ile alınabildiğini kaydetti.

Kuzey Kıbrıs  gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı!

Poundla kira gelirinin yanı sıra cazip konut fiyatlarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adeta yabancı gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı. Magusa, İskele, Gaziveren’in büyük ilgi gördüğünü dile getiren Yatırım Danışmanı Özge Özler, en çok talebin Rusya, İran ve Avrupa’dan geldiğini dile getirdi.

Birleşerek arsa alan yerli alıcılarla konut kooperatifi yeniden canlanabilir!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen gayrimenkul piyasasında giderek daralan pazar emlakçıların da yabancı müşteri portföylerini dış pazarlara yönlendirmesine neden oldu. Birleşerek arsa alan yerli alıcılar da neredeyse unutulan “konut kooperatifi” seçeneğini yeniden canlandırabilir. 

Konut alım satımında yabancı detayı! Gelir vergisi çıkabilir!

Son zamanlarda ülke genelinde yabancın yatırıcıların gayrimenkul alımında artışlar meydana geldi. Yabancıya konut satışları 2023'te 35 bin oldu. Peki yabancıdan konut alım satışında neye dikkat edilmeli? 

Konut satışlarında denge yine değişti: Ev var alıcı yok!

Türkiye'de konut sektöründe dengeler sürekli değişiyor. Düne kadar yatırım aracı olan konut cazibesini yitirdi. 2.el piyasada ilan sayısı artarken, evlere alıcı bulmak zorlaşıyor.

Bağcılar'da daire fiyatına ABD'de müstakil konut alınabiliyor! İstanbul'da konut krizi yaşanıyor! 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, yüksek konut fiyatları ile ilgili konuştu. Bağcılar'da daire fiyatına ABD'de müstakil konut alınabildiğini dile getiren Gökce, imar affı ile ilgili de konuştu. Peki imar barışı ev fiyatlarını nasıl etkiledi? 

Yabancı ve yerli alıcılar ikinci el konuta yöneldi! Konutta tercihler değişiyor! 

Konutta tercihler değişiyor. Yabancılar da yerli alıcılar gibi konut tercihlerini ikinci ele kaydırdı. İşte konut sektöründeki son durum...

Sosyal konut projesinde can alıcı nokta

İlk 2 günde 2 milyondan fazla kişinin başvurduğu 900 milyar liralık sosyal konut projesinde en can alıcı konu konutların teslim tarihi ve TOKİ'nin üretim kapasitesiyle ilgili. İşte kafaları karıştıran o sorular...

Evergrande batarsa 1,5 milyon konut alıcısı olumsuz etkilenir!

Çinli gayrimenkul devi Evergrande'nin batma riski var mı? Uzmanlar konuya ilişkin ne diyor? Evergrande’nin batması halinde konutlarının bitirilmesini bekleyen 1,5 milyon alıcının olumsuz etkilenebileceği belirtiliyor.

Konutta alıcı ve satıcılardan 'faizler düşsün' talebi!

TÜİK, Şubat ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Rakamlara bakıldığında, Şubat'ta konut satışlarının yüzde 31.6 azaldığı görülüyor, azalmada ipotekli satışların gerilemesinin rolü büyük. Sektörün iyileşmesi içinse alıcı ve satıcıların ortak talebi ise faiz oranlarının düşürülmesi oldu...

İstanbul'da satılan her 100 sıfır konuttan 17'si alıcı buldu!

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) "100’de İstanbul" araştırmasına göre, satılan her 100 konutun 17'si alıcı buldu.

istanbul konut alıcı Haberi

istanbul konut alıcı

Ocak-ekim döneminde İstanbullu konut alıcısı tercihini yeni konutlardan yana kullandı. Aynı dönemde ikinci el konutta Ankara öne çıktı. İller bazında konut alıcısının tercihi farklılık gösterdi. Ocak-ekim dönemini kapsayan 10 aylık sürede konut almak isteyen kişiler İstanbul’da yeni yapılan konutları tercih etti. İlde satılan 114 bin 811 konutun 42 bin 546’sı sıfır kilometre evlerden oluştu. Geçen yılın aynı döneminde sayı 48 bin 747 olmuştu. Bir önceki yıla göre artış 3 bin 799 oldu. Böylece iller arasında en fazla yeni konut tercihinin İstanbul’da olduğu ortaya çıktı.


Tercihini yeni konuttan yana kullanan ilk 10 il ise İstanbul Ankara, Kocaeli, Bursa, İzmir, Manisa, Şanlıurfa, Sivas, Afyonkarahisar ve Adana olarak sıralandı. İkinci elde aynı dönemin lideri Ankara oldu. İlde 2014’ün Ocak-Ekim döneminde 36 bin 986...