29 / 04 / 2024

istanbul konut yaşı ortalaması

istanbul konut yaşı ortalaması

TüHürriyet Emlak, 17 Ağustos depreminin üzerinden geçen 20 yıldan sonra Türkiye ve İstanbul’da yer alan konutların yaşını inceledi. Tüm Türkiye’de ortalama konut yaşı 8,5 olurken bu rakam İstanbul’da ise 10 oldu.

Sefa Konut Yaşam Alanları İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Sefa Konut Yaşam Alanları İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kadıköy'de 25 milyon 433 bin 827 TL sermaye bedeli ile Süleyman Öztürk, Sefa Öztürk, Uğur Öztürk, Yüksel Öztürk ortaklığında kuruldu.

Konut fiyatlarındaki artış vatandaşları çileden çıkarttı! İstanbul'da yaşayanlar oraya göç ediyor!

Konut fiyatlarındaki artış vatandaşları çilenden çıkarttı. Özellikle İstanbul gibi büyük ve kalabalık şehirlerde konut fiyatları rekor seviyelere yükseldi. İstanbul'da yaşayanlar oraya göç etmeye başladı.

İstanbul’da yaşanan sel sonrasında konut sigortasına olan ilgi artmaya başladı!

Sigortacılık platformu Sigortam.net, selden kaynaklı su baskını durumlarında evini güvence altına almak isteyenler için Konut Sigortası yaptırmanın önemine dikkat çekerken, “Poliçe şartları ve sağladığı teminatlara mutlaka bakılmalı” uyarısını yaptı.

İstanbul, yabancıya konut satışında Antalya’yı solladı!

2022-2023 yıllarında, özellikle Rus ve Ukraynalı göçü sebebiyle yabancıya konut satışında ilk sıradaki Antalya, konut fiyatlarındaki fahiş artış ve aynı zamanda, Rusların Dubai gibi kentlere yönelmesi sebebiyle İstanbul'dan sonra ikinci sıraya düştü. Ancak 8 aylık toplamda Antalya ilk sıradaki yerin

İstanbul'da yaşamaya elverişli konut kalmadı: 83 bin 726 ilandan yalnızca 6'sı BM kriterlerine sahip!

CHP Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul'da BM’nin "yaşamaya elverişli konut" tanımına 83 bin 726 konut ilanından yalnızca 6'sının uygun olduğuna dikkat çekti.

İstanbul konut projeleri 2021!

2021 yılının teslim projeleri hangileri? 2021 yılında hangi projeler satışa çıkacak? Türkiye’nin nerelerinde 2021 teslim projeleri var? İşte İstanbul konut projeleri 2021...

TOKİ’den ucuz konut ve dükkan fırsatı!

Konut ya da dükkan almak isteyen kişiler için TOKİ’den müjdeli haber ard arda gelmeye başladı. TOKİ alt kazanç grubu aileler için ev ve dükkan satışlarına başladı...

Kanal İstanbul'un inşaatı nedeniyle İstanbul'da yaşanacak sıkıntılar mecliste!

Kanal İstanbul Projesi'nin inşaatı süresince İstanbul trafiğinde yaşanacak sıkıntılar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye’de konutlar ortalama 9 yaşında!

Hürriyet Emlak ilanları üzerinden oluşturulan verilere göre; tüm Türkiye’de şu an satışta ya da kiraya verilmek üzere ilanı çıkan evlerin ortalama konut yaşı 9 olurken bu rakam İstanbul’da 11 olarak açıklandı.

Miras kalan konut satılabilir mi?

Bir kişinin vefat etmesi sonucunda geride kalan malvarlığı ve hakları üzerine hakkı ölüm anı itibariyle doğuyor. Peki, miras kalan ev nasıl satılır? Miras kalan konut ya da mal nasıl paylaştırılır ve ödenmesi gereken vergiler nelerdir?

Türkiye’de ortalama konut yaşı 8,5!

TüHürriyet Emlak, 17 Ağustos depreminin üzerinden geçen 20 yıldan sonra Türkiye ve İstanbul’da yer alan konutların yaşını inceledi. Tüm Türkiye’de ortalama konut yaşı 8,5 olurken bu rakam İstanbul’da ise 10 oldu.

İstanbul'da yaşamak için 5 neden!

"İstanbul’da yaşamak için 5 neden" başlıklı makale yayınlandı. Makalede, İstanbul'un çağdaş sanat merkezi olduğunu belirtildi.

Şehsuvarbey Sokağı geleneksel İstanbul mimarisini yaşatıyor!

Sağlı sollu bitişik nizam 40 ahşap evden oluşan ve UNESCO Dünya Mirası Alanı içinde yer alan Şehsuvarbey Sokağı, ahşap yapı kültürü ve sunduğu doyumsuz perspektifle geleneksel İstanbul mimarisini yaşatıyor.

istanbul konut yaşı ortalaması Haberi

istanbul konut yaşı ortalaması

Hürriyet Emlak, Türkiye’nin konut verilerini açıkladı. Kayıtlı 562 bin konut verisi üzerinden yapılan araştırma sonuçları, 17 Ağustos depreminin üzerinden geçen 20 senenin ardından kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilmesiyle beraber yeni bina sayısındaki yükselişin dikkat çekici bir oranda öne çıktığını ortaya çıkardı.

İstanbul’daki konutların 10 senelik bir yaş ortalamasına sahip olduğunu gösteren araştırma verilerine göre Türkiye’nin bina yaşı ortalaması ise 8,5. Araştırma sonuçları, Türkiye’de 17 Ağustos 1999 depremi öncesi yapılan konutların yüzde 13’lük bir orana sahip olduğunu gösterirken, İstanbul’da bulunan konutların da yüzde 20’sinin depremden önce yapılmış olduğunu ortaya çıkardı.

Araştırma verilerine göre, Türkiye gayrimenkul piyasasının kalbinin attığı İstanbul’da bulunan kayıtlı konutların yaklaşık yüzde 54’ü, 0 ile 5 yaş arasındaki binalardan oluşuyor.  6 ve 10 yaş aralığındaki konutlar ise yaklaşık yüzde 12 oranıyla bu...