17 / 05 / 2024

İstanbul Koruma Kurulu Ispartakule Bahçeşehir yolu kararı

İstanbul Koruma Kurulu Ispartakule Bahçeşehir yolu kararı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından temeli atılan ancak bir süre sonra inşaatı durdurulan Ispartakule Bahçeşehir yolu için İstanbul 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun kararı bekleniyor... İşte son durum...

Kanal İstanbul güzergahındaki sit alanlarının koruması düşürülüyor mu?

1 Nolu Koruma Kurulu'nun gündemine, Kanal İstanbul projesinin güzergahında yer alan Küçükçekmece ve Avcılar arasındaki sulak alanın birinci derece olan sit korumasının, üçe düşürülmesi teklifi getirildi.

Mahir Polat'tan tarihi Divanhane Karakolu binasının yıkılmasına tepki!

İstanbul’un önemli bir tarihi mirası, Koruma Kurulu onaylı yol genişletme çalışması sebebiyle yok oluyor. Kasımpaşa'da yer alan ve Sultan Abdulaziz dönemine ait bir yapı olan Divanhane Eski Karakolu'nun yıkım kararı tüm çabalara rağmen engellenemedi.

Kadıköy Ulu Cami projesine mahkemeden 'uygun değil' kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kadıköy rıhtımında yapılmak için hazırlanan 'Ulu Cami' projesine onay veren koruma kurulu kararını, İstanbul 3. İdare Mahkemesi iptal etti. 

Fatih'te 10 bin binayı kapsayan plan düzenlemesine ilgi artıyor!

Fatih Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Koruma Kurulu tarafından alınan Fatih'te tarihi alana uzak 10 bin binanın, hak kaybı olmadan sahiplerince yenilenebilmesine ilişkin karar uyarınca iki ayda 750 vatandaşla görüşüldü. 

Fatih'te 10 bin bina için plan düzenlemesi!

Fatih Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Koruma Kurulu tarafından alınan karara göre, ilçede tarihi alana uzak 10 bin bina, hak kaybı olmadan sahipleri tarafından yenilenebilecek. 

Galata Kulesi’ndeki restorasyon projesine Koruma Kurulu'ndan onay!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) alınan tarihi Galata Kulesi’nin beden duvarlarının darbeli matkapla delinmesinden sonra koruma kurulu tarihi kuleyle ilgili restorasyon projesine onay verdi...

Kanal İstanbul Sazlıdere Barajı’nı ortadan kaldıracak!

Koruma Kurulu’nun bakanlığa sunduğu görüşe karşı oy kullanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, hazırladığı şerh raporunda çarpıcı tespitler yaptı.

Tarihi Şato Restoran'daki tadilat için Koruma Kurulu’na başvuru!

Tarihi Şato Restoran'da İzmir Belediyesi tarafından yapılan tadilat için Koruma Kurulu’na tadilat başvurusu yapıldı.

İstinye Atlı Spor Kulübü’nün imar planları kurula takıldı!

Sarıyer İstinye’deki Atlı Spor Kulübü’nün mevcut binalarını ruhsata bağlamak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan plan, koruma kurulu engeline takıldı.

Cağaoğlu Münif Paşa Konağı yıkılma tehlikesi altında!

İstanbul Cağaoğlu'ndaki Münif Paşa Konağı çökme tehlikesi altında.''Pembe Köşk'' olarak bilinen İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin de kullandığı yapıda İstanbul 4 Numaralı Koruma Kurulu heyeti incelemelerde bulundu.

Toprak koruma kurulu 3/5 çoğunlukla karar alabilecek!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Tarım Arazilerinin Korunması, Kullanılması ve Planlanmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile toprak koruma kurulunun karar oy sayısında düzenleme yapıldı..

Taksim Meydanı çalışmalarında sona gelindi!

Taksim Meydanı'yla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesinin özel firmalara hazırlattığı "Taksim Meydanı ve Yakın Çevre Düzenleme Projesi", Beyoğlu'ndan sorumlu 2 No'lu Koruma Kurulu tarafından onaylandı ve çalışmalar hızla devam ediyor. 

Adalar'ın yeni imar planı, İstanbul 5 Numaralı Koruma Kurulu’nda!

Adalar 1/ 1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı, İstanbul 5 Numaralı Koruma Kurulu’nun önüne geldi. Adalar Belediyesi ve İBB onayladığı planı koruma kurulunun da onaylaması halinde uygulanacak.

İstanbul Koruma Kurulu Ispartakule Bahçeşehir yolu kararı Haberi

İstanbul Koruma Kurulu Ispartakule Bahçeşehir yolu kararı


Ispartakule - Bahçeşehir Bağlantı Yolu'nun temeli 16 Mart 2014'te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından törenle atıldı ve çalışmalara başlandı. Ancak yol inşaatı, bölge sit alanı içinde kaldığı gerekçesiyle 28 Mart'ta durduruldu. O günden bu yana Ispartakule sakinleri kendilerini 4,5 kilometre yol gitmekten kurtaracak 700 metrelik yolun yapımına ne zaman başlanacağı merakı içinde...



 Ispartakule-Bahçeşehir yolu temelini İBB Başkanı Topbaş, 16 Mart'ta atmıştı...


Ispartakule-Bahçeşehir yolunda neler oluyor?


TOKİ iştiraki Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetim ve Tic. A.Ş. (EPP) tarafından Özyurt Madencilik İnş. San. ve Tic. A.Ş.'ye verilen "Avcılar TOKİ Bizimevler 2 Sitesi Fırat Caddesi Arası (İmar Yolu) Yol, Kavşak İşi”, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Fen İşleri Daire Başkanlığı Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü kontrolünde sürdürülüyordu. 


EPP, 28 Mart 2014 tarihinde durdurulan yol inşaatı...