02 / 05 / 2024

istanbul levent gökdelen

istanbul levent gökdelen

Gökdelenler dünyanın yüz şehrinde milyar dolarlık yeni manzaralar oluşturuyor. İstanbul'un silüeti başta Levent bölgesi olmak üzere her geçen gün değişiyor. Mega kent birbiri ardına yükselen gökdelenlerle ayrı bir görüntü kazanıyor.

Taş Yapı'dan Şişli'ye 72 katlı gökdelen!

Taş Yapı Şişli'deki yeni gökdelen projesi için start verdi. 72 katlı rezidans ve alışveriş merkezi için alan boşaltma çalışması başlatıldı.

İstanbul’daki bir gökdelen daha icra yüzünden elden çıkarılıyor! İşte detaylar!

İstanbul Levent’teki Fako İlaç Fabrikası’nın arazisi üzerine inşa edilen 220 metre yüksekliğindeki İstanbul Tower 205'te yer alan 253 gayrimenkul satılıyor. İşte detaylar!

Delta Hotels By Marriott İstanbul Levent yarın açılıyor!

Delta Hotels By Marriott İstanbul Levent yarın açılıyor. Otelde, 232 oda ve gün ışığı seçenekli 7 tane toplantı salonu yer alıyor. 

Levent Gökçe İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Levent Gökçe İnşaat Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü’nde 500 bin TL sermaye bedeli  ile Levent Gökçe tarafından kuruldu.

Çin, 500 metreden yüksek gökdelen inşaatını yasaklıyor!

Kripto paralarla ilgili attığı adımlarla dikkat çeken Çin, ülkede 500 metreden yüksek gökdelen inşaatını yasaklıyor...

Kanal İstanbul'da gökdelen inşa edilmeyecek!

Kanal İstanbul için geri sayım başladı. Önümüzdeki hafta temeli atılacak Kanal İstanbul Projesi ile ilgili yeni detaylar belli olmaya başladı.

Manhattan'da gökdelen sayısı giderek artıyor!

Dünyanın merkezi olarak kabul edilen ve New York'un en önemli beş bölgesinden biri olan Manhattan'da gökdelen inşaatları hız kesmeden devam ediyor. Öyle ki bölge son yıllarda şantiye alanına döndü.

Levent Gökçe: Binaları su yalıtımıyla korumak hayati önem taşıyor!

Yatılım sektörünün çatı örgütü İZODER'in Yönetim Kurulu Başkanı Levent Gökçe, '1-7 Mart Deprem Haftası' kapsamında yaptığı açıklamada, depreme karşı güvenli binalara sahip olmak için binaların su yalıtımı ile korunması gerektiğini dile getirdi.

Levent Gök'ten Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi'ne ilişkin açıklama!

Ankara Polatlı’da bulunan Duatepe Devlet Hastanesi, kaderine terk edildi. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, “Hastane, uzun yıllar hizmet verdikten sonra yeni hastanenin yapılmasıyla 2017 yılında taşındı ve atıl durumda bırakıldı. Şimdi her yeri yıkılmış, sökülmüş metruk bir halde” dedi.

Levent Gökçe: Doğru yalıtım, doğru yatırımdır!

Enerjinin israf edilmemesi için binalarda ısı yalıtımının gerekli olduğunu söyleyen İZODER Başkanı Levent Gökçe, ''Doğru yalıtım, binaya sağladığı tasarruf ve verimlilikle maliyetini geri ödemektedir.  Doğru yalıtım; doğru yatırımdır'' dedi.

İstanbul'da gökdelen devri sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, İstanbul'da gökdelenlere karşı yapı formüllerinin ‘zemin +5’ olduğunu dile getirdi. 

Abu Dabi'deki 144 katlı gökdelen yıkıldı!

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'deki 144 katlı Mina Plaza gökdelen 18 bin sondaj deliğine yerleştirilen patlayıcıların aktif hale getirilmesiyle 10 saniyede yıkıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Ekrem İmamoğlu’na: Buraya gökdelen yaptırmayacaksın değil mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’da İBB’nin bazı şantiyelerinde incelemelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, Kadıköy’deki gazhane binalarının restorasyon çalışmalarını incelerken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “Buraya gökdelen yaptırmayacaksın değil mi" diye espri yaptı.

istanbul levent gökdelen Haberi

istanbul levent gökdelen


Mega yapıları tanımlamak için literatüre “Gökdelen” olarak tanımlanan, 455 bin 719 devasa bina, dünyanın silüetini değiştiriyor. Dünyanın en çok mega binalarına sahip olan şehri Hong-Kong. İstanbul da 2093 gökdelen ile dünyanın en çok gökdelenine sahip altıncı şehri olarak gösteriliyor. İstanbul'u Rio, Toronto ve Buenos Aires takip ediyor. İstanbul 'dünyanın yeni finans merkezi' olma hedefiyle Londra, Moskova, Şikago, Sydney, Madrid, Milan ve Mexico City gibi şehirleri de geride bırakıyor. Bulutları yakalamak, hatta aşağıda bırakmak için çabalalayan mimarlar, inanılmaz aerodinamikleri ve korkutan görüntüleriyle, gökyüzüne uzanan 'çelik kaleler' inşa ediyor.


Gökdelenler dünyanın yüz şehrinde milyar dolarlık yeni manzaralar oluşturuyor. Kasırgalara, depremlere dayanıklı olan 'çılgın binalar' güneş enerjisiyle kendi elektriğini üreten, suyunu arıtan, evi, hastanesi, alışveriş merkezi, iş merkezleri ile hibrit bir hayat sunuyor....