25 / 07 / 2024

İstanbul lodos

İstanbul lodos

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, şiddetli lodos nedeniyle meydana gelen 297 çatı uçması, 229 ağaç devrilmesi olayına müdahale etti. Kentte rüzgarın hızı saatte 88 kilometreye çıktı.

Şişli’nin Kanal İstanbul’u için hem bakanlık, hem büyükşehir hem de ilçe belediyesi devrede!

Şişli Belediyesi tarafından mühürlenen de “Şişli’nin Kanal İstanbul’u” şeklinde bilinen 24 bin metrekarelik rezerv yapı alanı için bu defada İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı devreye girdi. İşte detaylar...

İstanbullular dikkat! AKOM'dan uyarı İstanbul'da şiddetli fırtına bekleniyor

İstanbul'da lodos bugün öğle saatleri ve sonrasında çok etkili olarak fırtına şeklinde esecek. Son günlerde sıcaklıklar 23 derece civarında seyrediyor. Buna göre AKOM, İstanbul'da bugün etkisini şiddetlendirecek lodosun yarın daha da şiddetlenerek fırtınaya dönüşeceğini bildirdi. İşte haberin ayrınt

DoubleTree by Hilton Istanbul Ataşehir Ağustos'ta açılıyor!

İstanbul Ataşehir'de Brandium AVM'nin hemen yanında faaliyette bulunan Silence Istanbul Hotel'in tabelası değiştirildi. Otel, önümüzdeki Ağustos'tan itibaren hizmet sunacak.

İstanbul’un hızlı değerlenen semtleri hangileri?

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, geçen sene İstanbul'da en çok konut satışı yapılan ilçeler ve pandemi sonrası hızlı değerlenen bölgeleri değerlendirdi...

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın sinyalizasyonunu ASELSAN geliştirecek!

İstanbul metrosunda ASELSAN tarafından geliştirilen sinyalizasyon sistemi kullanılacak. Sistem Kalyon-Kolin-Cengiz Marmaray iş ortaklığı ve ASELSAN işbirliğinde yapılacak...

Lodos Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Lodos Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi Metin Çelik ve Barış Uyğur ortaklığında 500 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Renaissance Polat Istanbul Hotel yenilendi!

Renaissance Polat Istanbul Hotel yenilenen yüzü ile misafirlerine keyifli bir İstanbul deneyimi yaşatacak.

Istanbul Sapphire binasının satışını TFI üstleniyor!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Sapphire binasının toplu satışını üstlenen The First Investor (TFI)'ın görevini üstlenmeye devam ettiğini açıkladı.

Nazım Yavuz: Her fırtınada uçabilecek binlerce çatı var!

İstanbul ve Bursa’da şiddetli lodos nedeniyle uçan çatılar, yaralanma ve maddi zarara yol açtı. Nazım Yavuz, özellikle Marmara Bölgesi’nde hafta sonu etkili olan lodos nedeniyle İstanbul ve Bursa’da çatıların uçarak büyük bir tehlike yarattığını belirtti.

Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn hizmete açıldı!

İSVİÇRE merkezli uluslararası otel zinciri Mövenpick Hotels & Resorts’un İstanbul’da ikinci Türkiye’de ise dördüncü oteli olan Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn Haliç’te açıldı..

Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn Haliç’te açıldı!

İsviçre merkezli uluslararası otel zinciri Mövenpick Hotels & Resorts'un İstanbul’da ikinci Türkiye’de ise dördüncü oteli olan Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn İstanbul’un otel yatırımlarında yeni ilgi odağı haline gelen Haliç’te açıldı.

Yüksel Yağan: Hortuma dayanıklı binalar yapmalıyız!

İstanbul'da Ocak ayında etkili olan şiddetli yağış ve lodos beraberinde büyük yıkım getirdi. Şubat ayında da yoğun kar yağışı ve fırtına bekleniyor. Meteoroloji Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Yüksel Yağan: " Hortuma dayanıklı binalar yapmalıyız" dedi

Lodos hasar ihbarlarını artırdı!

Sigorta sektörünü ve sigortalıları yeni risklerle tanıştıran ve geçtiğimiz hafta da etkilerini oldukça hissettiğimiz lodos fırtınası ve sel baskınları, sıkça gündemimizde olacak.

İstanbul lodos Haberi

İstanbul lodos

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kentte etkili olan şiddetli lodos nedeniyle meydana gelen 297 çatı uçması, 229 ağaç devrilmesi olayına müdahale etti. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısının ardından Büyükşehir Belediyesi ekipleri, AKOM'da toplanarak, ihbarlar doğrultusunda olaylara müdahale etti. 


İstanbul'a son 4 günde metrekareye 50 kilogram yağış düştü. Rüzgarın hızı ise saatte 88 kilometreye çıktı. 


Lodosun etkisiyle sahil kesimlerinde deniz taşması nedeniyle yollarda göllenme meydana geldi. Dalga boyu yer yer 7 metreye ulaştı. Zeytinburnu, Pendik, Kartal sahillerinde, Ahtapot, Kocayusuf, afet müdahale aracı Hızır Güç ile mahsur kalan kişi ve araçlar kurtarıldı. 


Son 4 günde 297 çatı uçması, 229 ağaç devrilmesi yaşandı. Tabela uçması, direk devrilmesi gibi 450 olaya da müdahale edildi.


Pendik, Kartal, Kadıköy, Zeytinburnu sahillerinde sudan etkilenen 97 araç...