07 / 07 / 2024

istanbul mabeyin neden kapandı

istanbul mabeyin neden kapandı

Gaziantep mutfağını temsil eden birçok restoran var. Ancak bir tanesi var ki hepsinden eski. İstanbul Altunizade'deki Mabeyin Restaurant'tan bahsediyoruz. Mabeyin kısa süre önce sessiz sedasız kapandı. Mekanın mülkiyeti kendilerine ait olduğu için henüz boşaltılmamış...

İstanbul Bahçelievler'deki 6 katlı bina neden çöktü? Uzman isim 11 maddede sıraladı!

İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde Zafer mahallesi Yadigar Sokak'ta bulunan 6 katlı bina çöktü. Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat,  bu ve bu gibi binaların neden çöktüğünü 11 maddede açıkladı.

Borsa İstanbul'da hesap açan altın ve dolar yatırımcısı neden zarar etti? İşte cevabı!

Son zamanlarda Borsa İstanbul'da milyonlarca hesap açıldı. Bunlar arasında çok sayıda altın ve dolar yatırımcıları bulunuyor ve büyük bölümü de kaybetti. Peki ya neden? Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay sosyal medya hesabı X'ten açıkladı.

İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Süreç nasıl ilerliyor?

İstanbul'da yer alan pek çok askeri arazi tek tek imara açıldı. Peki İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Askeri alanların imara açılma süreci nasıl ilerliyor? Hangi askeri alanlar imara açıldı? 

Bugün Borsa İstanbul'u yükselten 5 neden

Geçtiğimiz hafta sonunda Türkiye'nin kredi notunun düşürülmesine ve Borsa İstanbul'daki manipülasyon operasyonuna rağmen Borsa İstanbul'da bugün kaydedilen yüzde 6.67 yükseliş kaydedildi. Borsa İstanbul'u bugün yükselten 5 neden var.

Muhalefet Kanal İstanbul'a neden karşı?

Takvim Gazetesi köşe yazarlarından Ekrem Kızıltaş bugünkü köşesinde Kanal İstanbul projesine karşı olan muhalefetleri kaleme aldı.

İstanbul'da kiralık ve satılık ev fiyatları neden yükseliyor?

İstanbul genelinde satılık ve kiralık ev fiyatları zirveye tırmanmaya devam ediyor. Peki konut fiyatları neden yükseliyor. İşte sektörde son durum.

Kanal İstanbul projesi neden yapılmalı?

Deniz Ticaret Odası tarafından hazırlanan İstanbul Boğazı raporu, Boğaz'daki tehditleri rakamlarla ortaya çıkardı...

Kanal İstanbul'a neden ihtiyaç var?

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, Kanal İstanbul Projesi hakkında değerlendirmede bulunduğu yazı kaleme aldı. 

Kanal İstanbul projesi neden önemli? 

Son günlerde gündemden düşmeyen ve geçtiğimiz hafta ilk kazmanın vurulduğu çılgın proje Kanal İstanbul tartışmaları sürüyor. Peki Kanal İstanbul projesi neden önemli? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul'u neden istiyor?

Forbes Dergisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halk ve çevrecilerin tepki göstermesine rağmen Kanal İstanbul projesinde ısrarcı olmasının sebeplerini detaylı bir şekilde analiz etti. 

Kanal İstanbul neden gerekli? 

Milliyet gazetesi yazarı Abdullah Karakuş bugünkü yazısında Kanal İstanbul Projesi'nin neden gerekli olduğunu kaleme aldı. İşte Abdullah Karakuş'un yazısı...

Kanal İstanbul projesine neden itiraz ediliyor?

Kanal İstanbul projesi tartışılmaya devam ediyor. Peki Kanal İstanbul'a neden itiraz ediliyor? Muhalefetin itirazlarının sebebi ne?

Kanal İstanbul projesi neden tartışılıyor?

Cumhurbaşkanı’nın “İnadına yapacağız” açıklamasıyla bir kez daha gündeme taşıdığı Kanal İstanbul projesi için tartışmalar devam ediyor.

istanbul mabeyin neden kapandı Haberi

istanbul mabeyin neden kapandı

Gaziantep son yıllarda gastronomi turizmi ile öne çıkan bir ilimiz. Kendine özgü mutfağı ile ünü Türkiye sınırlarını aştı. Kent artık 'Gastronominin Başkenti' sıfatıyla anılır oldu. Baklava kadar kebaplarıyla da tanınan Gaziantep mutfağını temsil eden birçok restoran var. Hepsi birbirinden ünlü. Ancak bir tanesi var ki hepsinden eski. İstanbul'un Altunizade semtindeki Mabeyin Et Kebap Restaurant'tan bahsediyoruz. İstanbul Laleli'deki Çavuşoğlu Kebap Baklava'nın sahibi Mustafa Demircan tarafından 2003 yılında kuruldu. Para’da yer alan habere göre; Gaziantep mutfağını İstanbul'da en iyi temsil eden restorandı desek abartmış olmayız, çok özel müşterileri vardı. Kurulduğu yıllar içkili bir restorandı. Sonrasında sahiplerinin ifadesiyle içki satışları çok düşünce içki servisi tamamen kaldırıldı. Bölgedeki trafik yoğunluğunun da etkisiyle ünlü restoranın iş hacmi son yıllarda iyice düşmüş. Ve Gaziantep mutfağının...