08 / 08 / 2024

istanbul maden ihracatçıları birliği soma yardım

istanbul maden ihracatçıları birliği soma yardım

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Soma’da yaşanan maden kazası sonucunda hayatını kaybeden madencilerin ailelerine ve çocuklarına destek olmak amacıyla bağış kampanyası başlattı. İMİB Başkanı Ali Kahyaoğlu, 1 milyar TL toplamayı hedeflediklerini

Borsa İstanbul’da ihracat oranı yüzde 70’in üzerinde olan şirketler! İşte Şubat 2024 listesi

Borsa İstanbul’da işlem gören ve ihracat oranlarıyla öne çıkan şirketler karlılıklarıyla da dikkat çekiyor. Borsa İzinde X Sosyal medya hesabından ihracat oranı yüzde 70’in üzeride olan şirketlerin listesini paylaştı.

İhracatçılar açıkladı! Demir çelik sektörü 2024 yılına hedef koyamıyor

Türk demir çelik ve demirdışı metaller sektörünün dünyadaki rekabet gücünü kaybettiğini belirten Ege Demir ve Demirdışı Metallar İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ertan, ihracatta Avrupa’nın payının yüzde 43’ten yüzde 31’e gerilediğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

İhracatçılar ve reel sektöre uzun vadeli kredi müjdesi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ihracatçılar ve reel sektörün her zaman yanında olduklarını belirterek, "Yeni destek paketimizle firmalarımıza 25 milyar liralık garanti karşılığında 30 milyar liralık kredi imkanını sunacağız" dedi.

Hububatçılar gözünü Afrika ve Uzakdoğu’ya dikti!

Güneydoğulu hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar ihracatçıları, geleneksel pazarlarının yanında ayrıca, Afrika ve Uzakdoğu pazarlarından aldığı payı artırmak amacıyla harekete geçti. İhracatçılar aynı zamanda, küresel pazarda pirince alternatif olarak bulgurun tanıtımına ağırlık verecek.

Back To School dönemi e-ihracatçıların yüzünü güldürdü! Satışlar yüzde 20 oranında arttı!

Okulların açılmasıyla birlikte eğitim ürünleri ve kırtasiye malzemeleri satanların da yüzü güldü. Back To School olarak adlandırılan dönemin e-ihracat açısından da büyük fırsatlar doğurduğunu belirten sektör yetkilileri, satışların yüzde 20 oranında arttığını ifade ediyor.

İstanbul Bağcılar'a 500 kişilik öğrenci yurdu geliyor!

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından, İstanbul Bağcılar'da 500 kişilik öğrenci yurdu yaptırılacağı duyuruldu. İşte ayrıntılar...

Türk ihracatçılar Afrika pazarından daha fazla pay almak istiyor!

Güneydoğu Anadolu'daki hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri üreticileri, her geçen gün ihracatı artan Afrika pazarından daha fazla pay almak istiyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Celal Kadooğlu, “Afrika'ya gidebilecek çok ürünümüz var” dedi.

Bab İstanbul'da satışlar başladı! Zeytinburnu'na 153 konutluk yeni proje!

Bab İstanbul projesinde konut satışları başladı. İstanbul Zeytinburnu'nda yükselen projede teslimler 23 ay sonra yapılacak. Peki Bab İstanbul'da konut fiyatları ne kadar? 

İhracatçılar krediye ulaşım konusunda pozitif ayrım talep ediyor

Kurumlar vergisi muafiyet oranının 1 puandan 5 puana artırılmasını ‘olumlu’ bulan ihracatçı, krediye ulaşım konusunda pozitif ayrım talep ediyor. İhracatçılar, “Ekonomide toz-duman siliniyor ama başta yatırım ortamı olmak üzere belirsizlik hâlâ devam ediyor” diyor.

İhracatçıların vize isyanı: Ya sorun çözülsün ya da yeşil pasaport verilsin!

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Türk ihracatçıları, ihracatımızın yarıdan fazlasını yaptığımız Avrupa Birliği ülkelerine ve Amerika Birleşik Devletleri’ne yaptıkları vize başvurularında büyük sorun yaşıyor” dedi.

İstanbul'un ihracatında başrolü sanayi sektörü oynuyor!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlenen detaylara göre, İstanbul'da faaliyet gösteren şirketlerin ihracatında başrolü sanayi sektörü oynuyor.

İhracatçılar yeni hükümetten taleplerini sıraladı

İhracatçılar kötü gidişe son verilmesi için yeni hükümetten birtakım taleplerde bulundu. Ekonomiye adeta yön veren ihracatçılar, yeni hükümette taleplerini sıraladı.

Vize sıkıntısı had safhada! İhracatçılar vize alamayınca yurt dışı ziyaretler askıya alındı!

Son günlerde iyice ayyuka çıkan vize sorunu ihracatçıları bezdirdi. Çoğu ihracatçı vize alamadığı için yurt dışı müşteri ziyaretlerini ertelemek zorunda kalırken, bu durumun Türkiye’nin ihracatına darbe vuracağı belirtiliyor.

istanbul maden ihracatçıları birliği soma yardım Haberi

istanbul maden ihracatçıları birliği soma yardım


Sektörün kendi çocuklarına sahip çıkması gerektiğini belirten İMİB Başkanı Ali Kahyaoğlu, yaşanan can kayıplarının tüm Türkiye’de olduğu gibi maden ihracatçılarını da derin üzüntüye boğduğunu söyledi. Hayatını kaybeden madenciler için Soma şehitliğinde mermerden bir anıt yaptıracaklarını daha önce açıklayan Kahyaoğlu, madencilerin geride bıraktıkları aileleri ve  çocukları için de İMİB olarak bir kampanya başlattıklarını bildirdi. 


Bu kapsamda İstanbul Valiliği’nden gerekli izinler alarak Vakıflar Bankası Güneşli Şubesi’nde TL, USD ve EURO hesapları açıldığını kaydeden Kahyaoğlu, kampanya ile 1 milyar TL hedeflediklerini ve bu parayı madenci çocuklarının eğitimi için harcayacaklarını söyledi.


Kampanya bilgileri şöyle;


Vakıflar Bankası Güneşli Şubesi


Hesap Adı: İMİB Somalı Çocuklarımıza Destek Kampanyası


IBAN NO:  TR61 0001 5001 5800 7302 2323 70