01 / 05 / 2024

İstanbul marka şehir

İstanbul marka şehir

Türkiye’de ilk defa düzenlenen Marka Şehirler Zirvesi, inşaat şirketlerinin ve sivil toplum kuruluşlarının yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Zirvede İstanbul’un dünya kentleri arasındaki yükselişi ve Türkiye’nin marka potansiyeli yüksek şehirleri konuşuldu.

İstanbul yeni projelerle marka şehir olma yolunda hızla ilerliyor!

İstanbul'da şehri yeniden dizayn edecek yeni projeler bir bir hayata geçiriliyor. Kanal İstanbul, Marmaray, Metro, 3. köprü ve Maltepe'de yer alan Avrupa'nın en büyük şehir parkı'da bu adımların en güzel örnekleri...

Marka şehir yaratmak yatırımları da çeker!

Milliyet Gazetesi'nin bugünkü sayısında yer alan habere göre; Yapılan endekslerde marka değeri hızla artan Türkiye ve İstanbul, yabancı yatırımcıyı çekme noktasında cazibesini yükseltiyor. En Değerli Ülke Markaları İstanbul'u ilgilendiriyor...

Gayrimenkulcüler İstanbul’u marka şehir yapacak!

Dumankaya, Kent Development, Gürallar Yapı, Sur Yapı gibi bir çok öncü kuruluş Gayrimenkul İçin Strateji Platformu'nda İstanbul’u marka şehir haline getirme çalışmaları için bir araya geldi.

DoubleTree by Hilton Istanbul Ataşehir Ağustos'ta açılıyor!

İstanbul Ataşehir'de Brandium AVM'nin hemen yanında faaliyette bulunan Silence Istanbul Hotel'in tabelası değiştirildi. Otel, önümüzdeki Ağustos'tan itibaren hizmet sunacak.

Konya marka şehir haline getirilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''2023 yılında, Cumhuriyetimizin 100. yılında en güçlü şekilde Konyamızı marka şehir haline getireceğiz, vatandaşımızın yaşam kalitesini birlikte yükselteceğiz” dedi.

Menderes Türel: Antalya 359 projeyle marka şehir olacak!

Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin mevcut belediye başkanı ve bu seçimde AK Parti'den tekrar aday gösterilen Menderes Türel, dev projelerle Antalya'nın marka şehir olacağını söyledi.

Mersin Tarsus marka şehir olacak!

Tarsus iş dünyası Çukurova Havalimanı'nın tamamlanmasını bekliyor. Tarsus Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı (TASİAD) Yakup Ateş Tarsus'un marka şehir olacağını dile getirdi.

Bursa kentsel dönüşümle marka şehir olacak!

Bursa'nın marka şehir olma vizyonuyla çalışmalarına yön verdiklerini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, daha yaşanabilir ve sağlıklı bir hale gelmesi hedefiyle sürdürülen çalışmalarda kentsel dönüşümün önemli rol oynadığını dile getirdi.

Ankara marka şehir olma yolunda ilerliyor!

AKP Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, meclis toplantısında Ankara'nın artık memur şehri değil, marka şehir olma yolunda çok önemli hizmetler almaya başladığını söyledi..

Ahmet Edip Uğur: Balıkesir projelerle marka şehir olacak!

Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği’nin onur konuğu oldu. Uğur, “İlimizin dört bir yanına yapacağımız projelerimiz ile Balıkesir’i uçuracağız. Marka şehir yapacağız” dedi.

İnanç Kabadayı Marka Şehirler Zirvesi'nde konuştu!

Sahip olduğu tarihsel birikim, gelenek – göreneklerinin oluşturduğu kültür, medeniyetlerin bıraktığı gurme anlayışı ve müzikal zenginliği ile İstanbul, marka şehir olabilmek adına sıralayabileceğimiz birçok faktörü içinde barındırıyor.

Ahmet Edip Uğur: Marka şehir olmak için laf değil, iş üretiyoruz!

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir'in her yerinde devam eden çalışmalara işaret etti, şöyle konuştu: Marka şehir olmak için laf değil, iş üretiyoruz.

Eskişehir'in marka şehir projelerine turizm de eklendi!

Eskişehir, marka şehir olma yolunda önemli mesafeler kat ediyor. Marka şehir olabilmek için öncelikle Eskişehir'i diğer şehirlerden farklı kılan özelliklerini öne çıkarmak gerekiyor.

Dönüşüm tamamlanmadan Adana marka şehir olamaz!

Avukat Fatoş Gürkan düzenlediği basın toplantısında "Kentsel dönüşüm tamamlanmadan Adana marka bir şehir olamaz. En kısa zamanda kentsel dönüşüm tamamlanmalı" diye konuştu.

Ankara marka şehir olacak!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Ankara’nın marka bir şehir haline gelmesi için tüm kurum ve kuruluşlarla, derneklerle işbirliği halinde çalışmalar yürütebileceklerini söyledi.

Bekir Şişman: Samsun bir marka şehir olmalı!

25. Dönem AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Doç. Dr. Bekir Şişman,"Samsun'un bugün marka şehir olabilmesi için barındırdığı tarihi mirası, yöresel yemekleri, zanaat ürünleri ve zirve şahsiyetleri iyi değerlendirilmelidir" dedi.

İstanbul marka şehir Haberi

İstanbul marka şehir

Türkiye’de ilk defa düzenlenen Marka Şehirler Zirvesi, inşaat şirketlerinin ve sivil toplum kuruluşlarının yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Zirvede İstanbul’un dünyanın tanınan ve gelişen kentleri arasındaki yükselişi ve Türkiye’nin marka potansiyeli yüksek şehirleri konuşuldu. Marka şehirlerin ekonomiye katkısı göz önünde bulundurularak, kamu-özel ortaklığıyla geliştirilebilecek potansiyele vurgu yapıldı. 


Eventuum tarafından düzenlenen zirvede açış konuşmasını yapan İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, “İstanbul doğal bir marka şehirdir” diyerek, şöyle devam etti:




“İstanbul, yüzyıllardır bulunduğu jeopolitik konum itibariyle doğal bir marka şehirdir. Marka doğmuştur. Yüzyılları aşan bu süreçte birden fazla kültüre ev sahipliği yapan İstanbul doğal olarak kültürel bir merkez özelliğine sahip....