03 / 05 / 2024

istanbul marka şehirler zirvesi

istanbul marka şehirler zirvesi

Türkiye’de ilk defa düzenlenen Marka Şehirler Zirvesi, inşaat şirketlerinin ve sivil toplum kuruluşlarının yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Zirvede İstanbul’un dünya kentleri arasındaki yükselişi ve Türkiye’nin marka potansiyeli yüksek şehirleri konuşuldu.

İstanbul Küresel Şehirler Endeksi’nde 25. sıraya çıktı!    

Mega kent İstanbul uluslararası danışmanlık şirketi Kearney’in “Küresel Şehirler Endeksi”nde bu sene üç basamak birden yükselerek 25. sıraya çıktı. 

Marka By İstanbul Yapı Limited Şirketi kuruldu!

Marka By İstanbul Yapı Limited Şirketi Kadıköy'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Apdulkadir Kacemer, Ece Alaca ve Riza İmamoğlu ortaklığında kuruldu.

ATRAX 2023 'Mutlu Şehirler' temasıyla 12-14 Ocak'ta İstanbul Fuar Merkezi’nde!

ATRAX 2023 Fuarı, 'Mutlu Şehirler' temasıyla 12-14 Ocak tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Murat Kurum: Kanal İstanbul, İstanbul'un marka değerine değer katacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum yaptığı açıklamada Kanal İstanbul sayesinde oluşacak cazibeden devletin ve milletin faydalanacağını belirterek, "Bu proje İstanbul'un marka değerine değer katacak, Türkiye'yi de dünyada lider ülke yapacak bir projedir." dedi.

Akıllı Şehirler Kongresi’nde Kanal İstanbul polemiği yaşandı!

Ankara Ticaret Odası'nda düzenlenen Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongresi’nde Kanal İstanbul polemiği yaşandı. Kongrede Kanal İstanbul projesinin konuşulmasına tepki gösteren Ekrem İmamoğlu, Tunç Soyer ve Mansur Yavaş kongreden konuşma yapmadan ayrıldı…

İnsan merkezli kentsel dönüşümle marka şehirler inşa edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "İnsan merkezli bir kentsel dönüşümle; afetlere hazır, kimlikli, kişilikli, engelli dostu marka şehirleri inşa etmek istiyoruz." diye konuştu...

Marka şehirler için 2023'de atılacak adımlar belirlendi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yozgat'ta 'İl Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Çevre ve şehircilik konuları ile ilgili toplantı sonrasında açıklama yapan Fuat Oktay, toplantıda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ilgi alanı içindeki bütün sorunların detaylı bir şekilde ele alındığını söyledi...

Dünya şehirleriyle yarışan marka şehirler yapmak istiyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "31 Mart’ın sonrasında ekonomimizi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına sokacak çalışmayı göstermek zorundayız. Çevreyi koruyan, değer katan, kültür üreten, dünya şehirleriyle yarışan marka şehirler yapmak istiyoruz." dedi.

İstanbul Havalimanı'nda 59 yabancı marka mağaza açacak!

Dünyanın en büyük aktarma merkezlerinden biri olacak İstanbul Havalimanı lüksün devlerini cezbediyor. 59 yabancı marka havalimanı içerisinde mağaza açacak.

İstanbul Marka ve Kariyer Zirvesi 17 Aralık'ta!

Ceylan İnşaat'ın sponsorluğunda düzenlenecek İstanbul Marka ve Kariyer Zirvesi için geri sayım başladı. Türkiye’nin global ve yerel markalarını aynı çatı altında buluşturacak organizasyon  200 marka temsilcisini ağırlayacak.

Dönüşüm marka şehirler yaratacak!

Sabah Gazetesi'nin düzenlediği kurultaya Ado Grup Satış Grup Başkanı Serpil Ocak Onan katılım gösterdi. Onan, ''dönüşüm marka şehirler yaratacak'' dedi.  

2017 inşaat sektörünün altın yılı olacak!

Türkiye inşaat sektörünün platformlarından biri olan Marka Şehirler Zirvesi 2017, İstanbul’a gelen birçok sektör profesyonelini aynı çatı altında buluşturdu.

İstanbul’un en önemli sorunu makro imar planı, altyapı ve ulaşım!

Marka Şehirler Zirvesi 2017'de konuşan Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan: "Marka Şehir İstanbul’un en önemli sorunu makro imar planı, altyapı ve ulaşım” dedi.

istanbul marka şehirler zirvesi Haberi

istanbul marka şehirler zirvesi

Türkiye’de ilk defa düzenlenen Marka Şehirler Zirvesi, inşaat şirketlerinin ve sivil toplum kuruluşlarının yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Zirvede İstanbul’un dünyanın tanınan ve gelişen kentleri arasındaki yükselişi ve Türkiye’nin marka potansiyeli yüksek şehirleri konuşuldu. Marka şehirlerin ekonomiye katkısı göz önünde bulundurularak, kamu-özel ortaklığıyla geliştirilebilecek potansiyele vurgu yapıldı. 


Eventuum tarafından düzenlenen zirvede açış konuşmasını yapan İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, “İstanbul doğal bir marka şehirdir” diyerek, şöyle devam etti:




“İstanbul, yüzyıllardır bulunduğu jeopolitik konum itibariyle doğal bir marka şehirdir. Marka doğmuştur. Yüzyılları aşan bu süreçte birden fazla kültüre ev sahipliği yapan İstanbul doğal olarak kültürel bir merkez özelliğine sahip....