03 / 05 / 2024

İstanbul metro istasyonları kiralama

İstanbul metro istasyonları kiralama

İstanbul'da yer alan metrolarda bulunan ticari alanlar ihaleyle kiraya verilecek. İlk ihale 4 Ağustos'ta yapılacak.

TOKİ, İstanbul Ümraniye'de 20 bin metrekarelik arazinin imarını değiştirdi: Rezidans ve AVM yapılabilecek!

TOKİ, İstanbul Ümraniye’de konumlanan 27 bin metrekare civarında büyüküğe sahip “metro istasyonları koruma sınırı” içinde arazinin 20 bin metrekaresinde rezidans ve AVM inşa edilmek üzere plan değişikliğine gitti. Binaların yüksekliği 10 kat olarak açıklandı.

Moskova'da ev kiraları ne kadar?

Moskova’da kiralık lüks konutlara en fazla talep gösterilen semtler belirlendi. Listenin ilk sırasında Arbat yer alıyor. En fazla lüks ev kiralanan diğer yerler ise Lubyanko ve Kitay-Gorod metro istasyonları civarı oldu.

İstanbul metro istasyonlarındaki alanlar kiraya verilecek!

İstanbul'da yer alan metrolarda bulunan ticari alanlar ihaleyle kiraya verilecek. İlk ihale 4 Ağustos'ta yapılacak.

Metro AŞ Genel Müdürü Kasım Kutlu istifa etti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İstanbul Metro AŞ Genel Müdürü Kasım Kutlu, istifa etti...

İstanbul'da inşaatı devam eden 17 metro hattı ve istasyonları!

Ev fiyatlarını doğrudan artıran en önemli etkenlerden biri şüphesiz metro yatırımları. İstanbul'da da 17 metronun inşaat çalışması devam ediyor. Peki metro hatları nerelerden geçiyor? İşte İstanbul'da inşaatı devam eden 17 metro hattı ve istasyonları...

Paris'te 3 bin 600'den fazla kişi evsiz!

Fransa'nın başkenti Paris'te 3 bin 600'den fazla kişi sokaklarda yaşıyor. Şehrin sokaklarında ve metro istasyonlarında "evsizlerin tespiti" taraması yapıldı.

Ankara'nın otopark sorununa okul formülü!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna, "Metro istasyonlarına yakın olan okullarda katlı ya da yer altı otoparkı yapılmasını planlıyoruz." dedi.

Dünyanın en ilginç 12 metro istasyonu!

Dünyanın her yerinde metro yatırımları yapılıyor. Türkiye'de tasarı mı ile çok dikkat çekmeyen metro istasyonları, dünyanın çeşitli şehirlerinde görenleri şaşkına çeviriyor...

Metro istasyonlarında ticari alanlar yaratılıyor!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Esen Evran bugünkü yazısında Metro İstanbul AŞ Ticaret Müdürlüğü ile gerçekleştiği sohbetten bahsetti. İşte o haber...

Pendik-Kadıköy arası metro ile 35 dakikaya iniyor!

Kadıköy-Kartal metro hattı Tavşantepe'ye kadar uzatıldı. Pendik-Kadıköy arası ‘M4 Hattı Tavşantepe, Pendik ve Yakacık’ metro istasyonları ile 35 dakikaya inecek.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli gayrimenkul fiyatlarını uçuracak!

Üç Katlı İstanbul Metro ve Karayolu Boğaz Geçişi projesi gayrimenkul fiyatlarını artıracak. İşte tünelin güzergahında yer alan ilçelerdeki gayrimenkul fiyatları..

Küçükçekmece'nin otopark sorunu çözülecek mi?

"Ulaşım üssü” sloganıyla yola çıkılan Küçükçekmece ilçesi trafik konusunda sınıfta kalacağa benziyor. Bölgeden geçmesi planlanan havaray ve metro istasyonlarının trafiği rahatlatıcı etkisi konusunda vatandaşlar düşünceli.

New York’taki 4 milyar dolarlık Oculus projesinin ön açılışı yapıldı!

New York’taki Dünya Ticaret Merkezi'nin bulunduğu bölgede bir anıt istasyon binasının ön açılışı yapıldı. Oculus diye adlandırılan bu anıt projenin içinde, tren ve metro istasyonları ile alışveriş merkezi var.

İstanbul metro istasyonları kiralama Haberi

İstanbul metro istasyonları kiralama

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştirakleri arasında yer alan Metro İstanbul,16 hatta toplam 189 istasyonda hizmet veriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, toplam 1 milyon metrekarenin üzerinde kapalı alanı olan metrolardaki ticari alanlar kiraya veriliyor.

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Metro İstanbul Genel Müdürü Özgür Soy, “Hızlı ve ekonomik ulaşım her vatandaşın temel hakkıdır. Buna; konfor, dakiklik ve çevrecilik boyutu eklenince raylı sistemler ön plana çıkıyor. Kent içi hareketlilikte toplu taşıma, özellikle de raylı sistem kullanımının artması tüm dünyada gelişmişlik göstergelerinden biri olarak kabul ediliyor. Belediyemiz raylı sistem alanında son iki yılda çok büyük yatırımlar yapıyor. İstanbul’da aynı anda 10 metro inşaatı devam ediyor. 2020 ve 2021’de 3 yeni hat açılışı...